Feb20
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ - Προτάσεις αναβάθμισης των κοινωνικών υποδομών του Δήμου Διονύσου
2/20/2012 4:34:00 AM by Giannis

Με πρόταση, που κατέθεσαν στα Τοπικά Συμβούλια των 7 Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Διονύσου, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ καυτηριάζουν τη συστηματική υποβάθμιση των κοινωνικών υποδομών του Δήμου και καταθέτουν προτάσεις για την αναβάθμιση τους.
Η παρέμβαση τους:
Η Δημοτική Παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ τοποθετήθηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων 13 μηνών με αίσθημα ευθύνης, χωρίς καμιά αντιπολιτευτική διάθεση, απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας. Τα προβλήματα αυτά αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα σε περιόδους κρίσης σαν την σημερινή.
Σταθήκαμε ειδικά στη συστηματική απαξίωση και ουσιαστική κατεδάφιση βασικών πυλώνων των κοινωνικών δομών του Δήμου Διονύσου σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για τους πολίτες και την τοπική αυτοδιοίκηση. Αναφερόμαστε στις πρότυπες και σύγχρονες κοινωνικές υποδομές, με υποδειγματικό τρόπο λειτουργίας, που παρέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή όπως είναι το Δημοτικό Γυμναστήριο και τα Πολυϊατρεία.
Θα περίμενε κανείς την αναβάθμιση των δραστηριοτήτων τους, όπως απαιτούν οι συνθήκες ή έστω την συνέχεια στην κανονική λειτουργία τους. Αντί γι΄ αυτό, έχουμε  τη συνεχή υποβάθμιση τους, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο τους. Και αν στους πρώτους μήνες, κυριαρχούσαν η άγνοια, η σύγχυση, ο ερασιτεχνισμός, σήμερα καμιά απολύτως δικαιολογία δεν χωράει.
Στις αρχές Δεκεμβρίου 2011, η Δημοτική μας Παράταξη κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο μια ολοκληρωμένη πρόταση για την δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης στο Δήμο, που είναι η ακόλουθη:
«Ενόψει των εορτών και λόγω της οικονομικής κρίσης, που πλήττει ιδιαίτερα αδύνατους κοινωνικά συμπολίτες μας, με σκοπό την ενίσχυση τους, προτείνουμε:
Να καταρτίσουν έγκαιρα τα Τοπικά Συμβούλια των 7 Δημοτικών Κοινοτήτων, με ευθύνη τους, κατάλογο αδύνατων οικονομικά δημοτών μας σε κάθε περιοχή.
Ο Δήμος να απευθυνθεί στα καταστήματα τροφίμων της πόλης μας και να τους ζητήσει, με αίσθημα εταιρικής αλληλεγγύης, να στηρίξουν την προσπάθεια ενίσχυσης των δημοτών που έχουν ανάγκη, με την προσφορά τροφίμων.
Ο Δήμος να συστήσει άμεσα Ταμείο Αλληλεγγύης και να το ενισχύσει με το ποσό των 50.000 ευρώ, προκειμένου να ανακουφίσει έστω και προσωρινά κάποιους δημότες μας, που έχουν άμεση οικονομική ανάγκη.
Όσοι ενδιαφέρονται να ενισχυθούν οικονομικά, μπορούν να καταθέτουν τα παρακάτω δικαιολογητικά στα Γραφείο Δημότη, προκειμένου να εξεταστούν από Επιτροπή η οποία θα συσταθεί για «Βοήθεια ατόμων που έχουν ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης»:
1. Αίτηση
2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
4. Ε1
5. Ε9
6. Πιστοποιητικό αναπηρίας ή απορίας
Και για να προλάβουμε τυχόν ενστάσεις, τα 50.000 ευρώ είναι ποσό ισοδύναμο με τις ετήσιες αμοιβές των 2 ειδικών συνεργατών του δημάρχου για τις δημόσιες σχέσεις, που προσέλαβε πρόσφατα ο δήμαρχος.»
Αν η Κάρτα Δημότη που εισηγείσθε σήμερα, υλοποιεί αυτή την πρόταση, χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι΄ αυτό και θα την στηρίξουμε. Πιστεύουμε ότι, η Κάρτα Δημότη δεν πρέπει να είναι μια μεμονωμένη πρωτοβουλία. Πρέπει να υπάρξει ένα ευρύτερο δίκτυο σύγχρονων κοινωνικών υποδομών από το Δήμο μας, που θα περιλαμβάνει:
• αναβάθμιση του Δημοτικού Πολυϊατρείου
• αναβάθμιση του Δημοτικού Γυμναστηρίου
• αναβάθμιση της Συμβουλευτικής - Ψυχολογικής Υπηρεσίας
• αναβάθμιση του Προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
• δημιουργία Γραφείου Ενημέρωσης Ανέργων για την Απασχόληση σε συνεργασία με την ΓΣΕΕ.
 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ