Dec29
Επιβράβευση των δράσεων της Μ.Α.Κ.Ι.Π. (*) από το Δήμο Διονύσου
12/29/2011 3:48:00 AM by Giannis

(*) ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Ξεκινήσαμε δειλά!
Με ενδοιασμούς και φόβους!
Με αγωνία!
Αλλά και με πείσμα ότι πρέπει να δράσουμε και να μη μείνουμε αμέτοχοι σε ότι αφορά την ασφάλεια των παιδιών μας των περιουσιών μας και του κατάφυτου περιβάλλοντος που ζούμε όλοι μας σαν γείτονες, φίλοι, γνωστοί. Άλλωστε αυτό είναι το δώρο της φύσης σε εμάς. Το πώς θα το χρησιμοποιήσουμε και διατηρήσουμε, θα πρέπει να είναι το δικό μας δώρο στη φύση. Η λύση σε απειλές καταστροφής των ονείρων μας, όπως η πυρκαγιά, είναι στα χέρια όλων μας αλλά και του καθενός μας ξεχωριστά. Δεν πρέπει να αποζητούμε από το σύνολο ότι δεν προσφέρουμε σαν μονάδες.
Κάναμε τα πρώτα μας βήματα και κάποιοι μας είπαν ότι δε θα συνεχίσουμε γιατί δεν αποτελεί εύκολη δουλειά αυτό μας το εγχείρημα. Η επιτυχία όμως δε βρίσκεται στην εύκολη δουλειά, αλλά στην ικανοποίηση που σε κυριεύει όταν βάζεις τα δυνατά σου και πετυχαίνεις έναν δύσκολο και απαιτητικό στόχο.
Ζητήσαμε τη βοήθεια όλων και φαίνεται πως ο αέρας του βουνού, άρπαξε αυτή μας τη προτροπή, τη ταξίδεψε πάνω από τα δένδρα και τη φώλιασε στις ψυχές πολλών ανθρώπων που βρίσκονταν στα σπίτια τους. Σε μερικές μέρες η μονάδα μας πλαισιώθηκε όχι μόνο από τους ανθρώπους που αποτελούσαν τα μέλη της αλλά και από απλούς οικιστές, οι οποίοι στη συνέχεια, αποτέλεσαν για ένα ολόκληρο καλοκαίρι το αίμα και τη ζωογόνο ανάσα στους καταπονημένους, από τη κούραση και ένταση, οργανισμούς μας. Ένα μεγαλείο ψυχής ξεδιπλώθηκε μπροστά μας. Άνθρωποι κάθε ηλικίας από το οικισμό μας, κάθε επαγγέλματος, ανεξάρτητοι από αγκυλώσεις και διαφωνίες, και είναι προς τιμή τους αυτό, έδωσαν το παρόν στο κάλεσμά μας και τη πολυτιμότατη βοήθειά τους, όπου και όπως ο καθένας μπορούσε, στη προσπάθεια αντιμετώπισης των τριάντα επτά (37) περιστατικών που συνέβησαν στη περιοχή μας και που κλήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα να επιληφθεί η μονάδα μας. Με απόλυτη επιτυχία και απαράμιλλο ζήλο.
Εκπαιδευτήκαμε αρκετοί, όχι μόνο στη πυρόσβεση, αλλά και στη παροχή Πρώτων Βοηθειών. Ήρθαμε σε επαφή και συνεργαστήκαμε με άλλες εθελοντικές οργανώσεις με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και προσφορά από τη δική μας. Διδαχθήκαμε από τους ανθρώπους που τις αποτελούν και συναντηθήκαμε μαζί τους στα περισσότερα συμβάντα δουλεύοντας όλοι μαζί. Τα δακρυσμένα από τους καπνούς μάτια μας συνάντησαν τα δικά τους και τα χέρια μας σμίξανε στις εναγώνιες προσπάθειες αντιμετώπισης των κινδύνων. Ήμασταν όλοι εκεί, με μία αρχή : «Ενωμένοι στεκόμαστε, χωρισμένοι πέφτουμε.» Και τα καταφέραμε!
Και ξανασυναντηθήκαμε! Όχι πια σε περιστατικά, όχι με παραμορφωμένα από την αγωνία πρόσωπα, αλλά και πάλι όμως με δακρυσμένα μάτια, αυτή τη φορά απ’ τη συγκίνηση.
Το βράδυ της Παρασκευής 2 του Δεκέμβρη ο Δήμαρχος Διονύσου κύριος Καλαφατέλης  Ιωάννης  και ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου κύριος Κοντάκης Κυριάκος παρουσία όλων των εθελοντικών οργανώσεων του Δήμου, αλλά και όμορων Δήμων, που ασχολούνται με τη δασοπυρόσβεση, αλλά και Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας της περιοχής μας, επέδωσαν Τιμητικό Έπαινο στη Μονάδα Αντιμετώπισης Κινδύνων Ιπποκρατείου Πολιτείας (Μ.Α.Κ.Ι.Π.) για τη σημαντική συμβολή της στην Αντιπυρική Περίοδο 2011.
Έναν Έπαινο που ανήκει σε όλα τα μέλη της Μ.Α.Κ.Ι.Π. αλλά και σε όλους τους οικιστές και κατοίκους της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της ευρύτερης περιοχής των Αφιδνών, που συνέβαλλαν σε αυτό το αποτέλεσμα.
Ευχαριστούμε για αυτή τη τιμή το Δήμο Διονύσου.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία για αυτό το αποτέλεσμα το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, το Πυροσβεστικό Σώμα και ειδικότερα τη Διοίκηση του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, αλλά πρωτίστως…
Ευχαριστούμε εσάς … όλα τα μέλη του Σωματείου μας και τον  καθένα ξεχωριστά που μας βοήθησε.
Αυτός ο Έπαινος Σας ανήκει και… συνεχίζουμε!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΗΣ Μ.Α.Κ.Ι.Π.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ