Oct13
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ αναδεικνύει τα προβλήματα της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου
10/13/2011 3:44:00 PM by Giannis

Μια ολοκληρωμένη πρόταση κατέθεσε στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Αγ. Στεφάνου (30 Σεπτεμβρίου 2011), η σύμβουλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ  κα Ντούντα – Πολυχρονοπούλου Χρυσούλα. Ανέδειξε ορισμένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα της πόλης και παρουσίασε συγκεκριμένες λύσεις σε αυτά.
1.Κατασκευή υπόγειου parking στον Άγιο Στέφανο
Τον  Μάρτιο 2010, παρελήφθη από το Δήμο Αγ. Στεφάνου η μελέτη που εκπονήθηκε από την ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ για την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πλατεία Δημοκρατίας. Πρόκειται για ένα έργο, που θα ανακουφίσει σημαντικά το επιδεινούμενο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Δήμου Διονύσου.
Με  τη μελέτη αξιολογήθηκε η σκοπιμότητα  πραγματοποίησης του εν λόγω έργου, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα  και η καταγραφή των εναλλακτικών σεναρίων βιωσιμότητάς του.
Προβλέπει την κατασκευή χώρου στάθμευσης είτε σε δύο υπόγειες στάθμες χωρητικότητας περίπου 220 θέσεων, είτε σε δύο υπόγειες στάθμες χωρητικότητας περίπου 170 θέσεων.
Τα εναλλακτικά σενάρια υλοποίησης του έργου είναι:
Α. Αυτοχρηματοδότηση και Παραχώρηση εκμετάλλευσης
Β. Σύμπραξη Δημόσιου &  Ιδιωτικού Φορέα
Το  εκτιμώμενο κόστος κατασκευής εκτιμήθηκε στην 1η περίπτωση περίπου  4.400.000 ευρώ, στη 2η περίπτωση περίπου 3.700.000 ευρώ. Τα αποτελέσματα της χρηματοοικονομικής ανάλυσης συνοψίζονται στο συμπέρασμα ότι, η επένδυση στη συγκεκριμένη πλατεία κρίνεται βιώσιμη.
Λόγω  της προεκλογικής περιόδου, δεν υλοποιήθηκε το επόμενο στάδιο, που είναι η σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης, ώστε να ξεκινήσει η Δημοπράτηση κατασκευής  του.
Ερωτάται η δημοτική αρχή: σκέπτεται να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του ώριμου και αναγκαίου έργου και, αν ναι, σε ποιον χρονικό ορίζοντα;
2.Αξιοποίηση του ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου
Όπως πληροφορηθήκαμε από προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος του κ. Καλαφατέλη, αποφάσισε να προχωρήσει σε:
α. Αγορά ακινήτου για τη στέγαση των υπηρεσιών του δήμου, το οποίο να βρίσκεται εντός του Αγ. Στεφάνου. Το  ακίνητο πρέπει να είναι 2.500 τ.μ. και πλέον. Και να περιλαμβάνει αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου 250 τ.μ., αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 300 τ.μ., αποθήκες και βοηθητικούς χώρους κλπ.
Είναι δυνατόν, ο κ. Καλαφατέλης να σχεδιάζει τέτοια αγορά, όταν έχει παραλάβει από το Δήμο Αγ. Στεφάνου έτοιμη αρχιτεκτονική προμελέτη, έγκριση της Πολεοδομίας Καπανδριτίου για την οικοδόμηση στο ΤΥΠΕΤ ανάλογου χώρου και προέγκριση χορήγησης τραπεζικού δανείου;
β. Αγορά η μίσθωση οικοπέδου για αμαξοστάσιο του Δήμου εντός της Βιομηχανικής Ζώνης Αγ. Στεφάνου, Άνοιξης και Κρυονερίου, εμβαδού 6.000  τετραγωνικών μέτρων.
Ερωτάται  η δημοτική αρχή:
•Ζητήθηκε η γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου Αγ. Στεφάνου η άλλου οργάνου του Δήμου για τις σχεδιαζόμενες αγορές;
•Ποιόν εξυπηρετούν αυτές οι  φωτογραφικές αποφάσεις, που ενώ δεν αξιοποιούν την υπάρχουσα ιδιοκτησία του Δήμου, πάνε να τον φορτώσουν με δυσβάστακτα βάρη για άχρηστες αγορές;
3.Υποβάθμιση Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Στεφάνου
Ενώ στον προϋπολογισμό του Δήμου προβλέπεται υποχρεωτικά ποσοστό για την κατανομή πιστώσεων στις Δημοτικές Κοινότητες, στις οποίες καταβάλλεται πάγια προκαταβολή για να ενεργούν πληρωμές.
9 μήνες τώρα,  η Δημοτική Κοινότητα Αγ. Στεφάνου δεν έχει πάρει καμιά πάγια προκαταβολή.
Ενώ η Δημοτική Κοινότητα μεριμνά για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, εποπτεύει τη συντήρηση του δικτύου εσωτερικής οδοποιϊας, μεριμνά για την αποκατάσταση ζημιών επείγοντος χαρακτήρα σε δίκτυα ύδρευσης, στο δίκτυο φωτισμού και για την καλή κατάσταση – ασφάλεια των παιδικών χαρών.
9 μήνες τώρα, η Δημοτική Κοινότητα Αγ.  Στεφάνου, η μεγαλύτερη σε έκταση και ανάγκες και σε αντίθεση με τις άλλες ΔΚ του Δήμου, δεν διαθέτει προσωπικό, ούτε μεταφορικό μέσο για την εποπτεία – επίβλεψη αυτών των αρμοδιοτήτων της.
Ενώ η Δημοτική Κοινότητα γνωμοδοτεί για τη διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, το Τοπικό Συμβούλιο μαθαίνει για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Στέφανο από τις αφίσες, χωρίς καμιά συμμετοχή στον προγραμματισμό τους.
Ενώ η Δημοτική Κοινότητα μεριμνά για την υγεία, την πρόνοια και την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες.
9 μήνες τώρα, η Δημοτική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου δεν έχει καμιά ενημέρωση για το Πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ στην πόλη της, ούτε και για το Δημοτικό Πολυϊατρείο. Έτσι, δεν μπορούν να συνεισφέρει ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία του, που τελευταία παρουσιάζει πολλά προβλήματα και συνεχώς απαξιώνεται.
Βεβαίως, δεν θα μπορούσαν να ήσαν αλλιώς τα πράγματα, αφού ο κ. Καλαφατέλης αντιτάχθηκε σθεναρά και μέχρι τέλους στο Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, τη σπουδαιότερη ίσως μεταρρύθμιση μεταπολεμικά. Τώρα φαίνεται καθαρά ότι, όχι μόνο δεν τον γνώριζε αλλά τον εφαρμόζει αναγκαστικά, κουτσουρεμένα, όπως - όπως, αφυδατώνοντας τον από την βασική του φιλοσοφία, που είναι η ολοκληρωτική αποκέντρωση των υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να έρχονται κοντά, δίπλα στον πολίτη.
4.Απαξίωση του πρότυπου Δημοτικού Γυμναστηρίου
Η σύμβουλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ παρουσίασε επιστολή 54 πολιτών-χρηστών των υπηρεσιών του Δημοτικού Γυμναστηρίου τον Ιούλιο 2011, που καταθέτουν την αγωνία τους για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση ενός πρότυπου έργου του Δήμου.
Η κατάσταση από τότε επιδεινώνεται συνεχώς. Δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις γυμναστών, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται κανένα πρόγραμμα (πιλάτες, αερόμπικ κ.α.).
Μήπως οι ιθύνοντες αποφάσισαν, με τη μέθοδο της διολίσθησης, να το κλείσουν, πλήττοντας καίρια έναν από τους βασικούς πυλώνες της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου;
 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ