Oct3
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
10/3/2011 1:33:00 PM by Giannis

Θέμα: Καθορισμός προτεραιότητας για τα τεχνικά έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή μας, ανάλογα με τον επείγοντα χαρακτήρα των αναγκών των συνδημοτών μας

Προς την κα. Ιωάννα Κακκούρη
Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της δ.κ. Διονύσου                                                                 
Σχετικό έγγραφό σας με ΑΠ 337/ 23.09.2011
Πρόσκληση στην από 29.09.2011 συνεδρίαση του συμβουλίου της δ.κ. Διονύσου.
κα Πρόεδρος,
κύριοι σύμβουλοι
του Συμβουλίου της δ.κ. Διονύσου
Διόνυσος, 30 Σεπτεμβρίου 2011
   
Σας ευχαριστούμε που μας καλέσατε σ’ αυτή τη συνεδρίαση προκειμένου να παρουσιάσουμε και φέτος, τις προτάσεις μας σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα 2012.
Κατ’ αρχή θεωρούμε  σωστή την παρατήρηση του συμβούλου κ. Ν. Αντάπαση. Πράγματι η κα Αντιδήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι που μας εκπροσωπούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου, πρέπει να προσκαλούνται και να παρίστανται στα συμβούλια της Δημοτικής μας Κοινότητας. Μόνο έτσι θα θυμηθούν τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας μας για την επίλυση των οποίων εκλέχτηκαν. Πρέπει λοιπόν, όλοι μαζί, ανεξάρτητα με την παράταξη στην οποία ανήκουν, να διεκδικήσουν προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας μας την επίλυση των ζητημάτων που μας απασχολούν. Διαφορετικά, θα ξανασυζητάμε και του χρόνου τα ίδια πράγματα και το ίδιο τεχνικό πρόγραμμα, όπως άλλωστε κάναμε και πριν από εννέα (9) μήνες. Κι αυτό δεν είναι μόνο δικιά μου διαπίστωση, αλλά με βάση τα όσα είπατε λίγο πριν, είναι και δικιά σας διαπίστωση. Επείγει να δρομολογηθούν εξελίξεις για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων μας.
Όταν ήμασταν Κοινότητα και μετέπειτα Δήμος, σχολιάζαμε έντονα το έργο ή μη έργο των προηγουμένων τοπικών Αρχών. Αλλά η κατάσταση όπως εξελίσσεται μέχρι σήμερα, είναι δυστυχώς  χειρότερη από αυτήν του παρελθόντος.
Για όλα τα σημαντικά έργα στα οποία θα αναφερθώ στη συνέχεια απαιτούνται οπωσδήποτε  κάποιοι οικονομικοί πόροι από τον Δήμο μας, που πιστεύω ότι μπορούν να υπάρξουν με μια σωστή, εκλογικευμένη και χρηστή διαχείριση. Αυτά που όμως κυρίως απαιτούνται για την υλοποίησή τους, είναι το ενδιαφέρον και η πολιτική βούληση του Δημάρχου μας κ. Γ. Καλαφατέλη και τα οποία θα πετύχουμε με συνεχείς εισηγήσεις, παρεμβάσεις και επισημάνσεις προς τον ίδιο και τις επιτροπές του Δήμου μας. Εμείς ως Σύλλογος, θα συμμετάσχουμε στη προσπάθεια αυτή σαν συνεργάτες σας, σε ένα διαρκή αγώνα μέχρι να υπάρξουν αποτελέσματα και να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι συνδημότες μας.
• κα Πρόεδρος και κύριοι σύμβουλοι της δ.κ. Διονύσου,
Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας μεταφέρω την αγωνία και την ανησυχία  των συμπολιτών μας για την ανυπαρξία ή αδικαιολόγητη καθυστέρηση σημαντικών έργων υποδομής, αλλά και ζητημάτων καθημερινότητας από την αρχή της λειτουργίας του νέου Καλλικρατικού Δήμου Διονύσου. Η εντύπωση που επικρατεί είναι ότι η δ.κ. Διονύσου βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα έναντι των άλλων περιοχών ή μήπως έχουμε πέσει σε δυσμένεια από τη νέα Δημοτική Αρχή, για λόγους που μας διαφεύγουν ;
Τα τεχνικά έργα στα οποία θα αναφερθώ και που πρέπει σύντομα να γίνουν στην περιοχή μας, έχουν ιεραρχηθεί ανάλογα με τον επείγοντα χαρακτήρα των αναγκών των συνδημοτών μας :
1.Στο δίκτυο ύδρευσης αντικατάσταση όπου χρειάζεται, των σωληνώσεων από αμιαντοτσιμέντο, με σωλήνες από πολυαιθυλένιο.
2.Σχεδόν το σύνολο των δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου μας έχουν ολοκληρωμένο αποχετευτικό δίκτυο. Για τον Διόνυσο δεν έχει καν ξεκινήσει ούτε η δημοπράτηση του έργου
Ο αποδέκτης υπάρχει, οι συνδέσεις αν δεν βρεθούν άλλοι πόροι, μπορούν να πληρωθούν από τους ιδιοκτήτες, γιατί λοιπόν το έργο καθυστερεί τόσο πολύ ;
3.Μετά τις πυρκαγιές του 2009 και τη μερική καταστροφή του Διονύσου κανένα έργο αποκατάστασης του περιβάλλοντος δεν έγινε από τη Δημοτική Αρχή, αν εξαιρέσουμε βέβαια το αξιέπαινο έργο της εθελοντικής πρωτοβουλίας του Συλλόγου Δασοπυροσβεστών Διονύσου που αυτοβούλως και χωρίς κανενός είδους υποστήριξη, υλοποιούν τις μελέτες που οι ίδιοι έχουν εκπονήσει, φυτεύοντας δεκάδες χιλιάδες δενδρύλλια.
4.Η αποκατάσταση φθορών στο δίκτυο οδοποιίας  έχει μείνει αδικαιολόγητα πίσω. Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, ούτε πολυάριθμο προσωπικό για να εξαφανισθεί το φαινόμενο της λακκούβας που υπάρχει ακόμη και στους κεντρικούς μας δρόμους.
5.Η αποκατάσταση και η ολοκλήρωση του εξωραϊσμού των ελάχιστων πλατειών και παιδότοπων, καθώς και των πεζοδρομίων, είναι απαραίτητη.
6.Για το θέμα της ασφάλειας των συνδημοτών μας απαιτείται άμεσα η εντατικοποίηση των προσπαθειών μας με ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση και κάθε αρμόδιο, για τη συστηματικότερη φύλαξη από τις αστυνομικές δυνάμεις της ζωής και της περιουσίας μας.
7.Η επέκταση και η αποκατάσταση του δημοτικού φωτισμού είναι ένα θέμα που έχει σαφή σχέση με το προηγούμενο γιατί οπωσδήποτε θα περιορίσει τη συνεχώς αυξανόμενη στη περιοχή μας εγκληματικότητα και μικροεγκληματικότητα.
8.Για την αναστύλωση και για τον εξωραϊσμό του αρχαιολογικού χώρου Διονύσου εμφανίζεται και πάλι φέτος το αστείο ποσό των 20.000 ευρώ.- Με αυτό το ποσό δεν είναι δυνατόν να γίνει το ελάχιστο! Ο Σύλλογός μας που έχει δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια δραχμές για να φτάσει το έργο στη σημερινή του μορφή, λυπάται που δεν υπάρχει η ευθιξία και η προθυμία από μέρους της Δημοτικής Αρχής, για την ολοκλήρωση αυτού του έργου.

Σας ευχαριστούμε.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Νίκος Δακορώνιας

 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ