Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Jul11
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ...
7/11/2012 8:22:00 PM by Giannis

... ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Την Πέμπτη 05/07/2012 στο γραφείο του Δημάρχου Αχαρνών έγινε η προγραμματισμένη συνάντηση των μελών του Διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Αχαρνών, του Προέδρου Κώστα Καρυδάκη, του Αντιπροέδρου Σωτήρη Κουφογεώργου του Γενικού Γραμματέα Λάμπη Καλογεράκη, του Ταμία Πολύβιου Σταυρίδη  του Δημήτρη Καλατζή μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης και της Ομοσπονδίας Αν. Αττικής και του μέλους της (Ο.Μ.Ε.Γ.Α.) Ομάδας Μηχανικών Ένωσης Γονέων Αχαρνών Βασιλείου Αλεξόπουλου, με τον Δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο τον Αντιδήμαρχο παιδείας Ιωάννη Κατσανδρή και τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Σπύρο Βρεττό  και Γιάννη Μίχα. Παρευρέθη και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Περιβάλλοντος Χρύσανθος Κόνταρης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο κατέθεσε στο Δήμαρχο:                                                        

Α) Επιστολή με προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων  με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, και πρόβλεψη - προετοιμασία για την ίδρυση, μελέτη και κατασκευή νέων σχολικών μονάδων.     

Β) Υπόμνημα με αναλυτική καταγραφή  των προβλημάτων ανά σχολική μονάδα και προτάσεις βελτιώσεων, επισκευών και συντηρήσεων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου αλλά και φύλαξης ζητώντας τη  δημιουργία  «Μητρώου Σχολικών Μονάδων», ώστε να γίνεται με ηλεκτρονική παρακολούθηση η συνολική διαχείρισή τους.                                                                                     

Γ) Ζήτησε να διατεθούν στις σχολικές επιτροπές τα ήδη κατανεμημένα από την ΔΕΠ κονδύλια για επισκευές (ΣΑΤΑ του 2011  )  και της  1ης δόσης των λειτουργικών του 2012, όπως επίσης και την επάνδρωση τους με εξειδικευμένο διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.
 

Ο δήμαρχος και οι υπεύθυνοι παιδείας ανταποκρίθηκαν θετικά στο σύνολο των αιτημάτων και προτάσεων της «Ένωσης»
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων του Δήμου Αχαρνών, περιμένει από μεριάς της Δημοτικής Αρχής την άμεση υλοποίησή τους για το καλό των παιδιών μας, παρακολουθεί την πορεία των προβλημάτων  και επαγρυπνεί  για την επίλυσή τους.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων του Δήμου Αχαρνών, υπενθυμίζει ότι θέλει και μπορεί  να συνεισφέρει  με όλες του τις δυνάμεις  στο νευραλγικό και ευαίσθητο  τομέα της Παιδείας.    
Το σχολείο είναι ένας εξαιρετικά  ευαίσθητος κοινωνικός χώρος. Το ενδιαφέρον όλων, εκπαιδευτικών , γονέων, τοπικής κοινωνίας και κυρίως του κράτους θα πρέπει να επικεντρώνεται στην ομαλή και ήρεμη λειτουργία του, πέρα από σκοπιμότητες και περιττές αντιπαραθέσεις.
Πρόθεσή μας να υπερασπιστούμε τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία και ζητάμε από εσάς να είστε βασικοί αρωγοί και υποστηρικτές σε αυτή μας την προσπάθεια καθώς θεωρούμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το όχημα που οδηγεί τις εξελίξεις τοπικά και διαμορφώνει τις συνθήκες ζωής των πολιτών που εκπροσωπεί.   Είναι ανεπίτρεπτο  τα σχολεία να φτάσουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας λόγω έλλειψης ή αν θέλετε κακής διαχείρισης των οικονομικών πόρων.
Με την αλλαγή της οργανωτικής δομής της Παιδείας, (λειτουργία δύο Σχολικών Επιτροπών, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας), ουσιαστικά την ευθύνη  για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών μονάδων  έχει αποκλειστικά και μόνο ο Δήμος.

ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΕΣΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗ
1.Καθιέρωση δύο Δημοτικών Συμβουλίων με θέμα την παιδεία.(Αρχή και τέλος κάθε σχολικής περιόδου)
2.Στο δημοτικό Συμβούλιο στις 26/09/2011 αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής για θέματα παιδείας στην οποία προεδρεύει και υποχρεούται να συγκαλέσει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, αποτελούμενη από εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων, την Ένωσης Γονέων και Εκπαιδευτικούς  με σκοπό την επίλυση των όποιων προβλημάτων προκύψουν στα Σχολεία του Δήμου μας.
Η επιτροπή αυτή αδικαιολόγητα δεν έχει ακόμα συσταθεί.   
Η επιτροπή αυτή να διεκδικήσει άμεσα από το υπουργείο την έκτακτη επιχορήγηση για το  2012 και να  εισηγηθεί πάγια  αύξηση της κρατικής επιχορήγησης.                                               
3.Οι κρατικές επιχορηγήσεις  για την παιδεία μειώνονται συνεχώς (25% περίπου).Για το σχολικό έτος 2011 μπήκαν στα ταμεία του Δήμου για λειτουργικά έξοδα των σχολείων 662.549,14  €  και  για το 2012 μέχρι στιγμής 265.339,26 €, με τάσεις περαιτέρω περικοπών.   Είναι ολοφάνερο ότι  δεν φτάνουν ούτε για την βασική και στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων.
4.Με  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  να εγκριθεί   στον προϋπολογισμό του δήμου  ειδικό κονδύλι για τα σχολεία μας (συμπληρωματικά των  πιστώσεων περιφέρειας) που θα σχετίζεται όχι μόνο με την λειτουργία και συντήρηση αλλά με εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, εκδρομές, κατασκηνώσεις κλπ.
5.Την εξεύρεση και αξιοποίηση προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή  Ένωση για την ενεργειακή αναβάθμιση σε όλα τα σχολικά κτίρια άνω της 15ετίας, όπως αντικατάσταση κουφωμάτων , θερμομόνωση, φωτοβολταικά κλπ. Επίσης επιβάλλεται η σύνδεση των σχ. Μονάδων με φυσικό αέριο όπου αυτό περνά και είναι εφικτό.
6.Συντηρήσεις σχολείων. (Υποβολή σχετικού υπομνήματος)
7.Φύλαξη σχολείων σε 24ωρη βάση, ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο.  
Η μη φύλαξη έχει ως αποτέλεσμα συνεχείς φθορές , κλοπές ,  εμπρησμούς , κυρίως κατά   την καλοκαιρινή περίοδο με  αποτέλεσμα   να διογκώνει το κόστος συντήρησης των σχολείων.
Προτείνουμε:
Άμεση τοποθέτηση συστήματος συναγερμού σε όλο το κτίριο και όχι σε  μεμονωμένες αίθουσες. Ύπαρξη ενιαίου κέντρου παρακολούθησης συναγερμών όλο το 24ωρο με σκοπό την  άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, σε κάθε ενεργοποίηση συναγερμού. Φύλακες ιδιαίτερα τη νύχτα.                       Άνοιγμα των προαυλίων στη γειτονιά, έτσι τα σχολεία να γίνουν χώροι άθλησης για τα παιδιά μας.  

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
1. Εκκρεμούν 2 δόσεις ΣΑΤΑ  σύνολο 250.000 €.  α) 136.460,00 € 31/10/2011 και β) 113.310,00 € 27/12/2011  που πιστώθηκαν στον Δήμο  για επισκευές και συντηρήσεις των σχολείων. Έχει ήδη γίνει κατανομή  από την ΔΕΠ,  αλλά δεν έχουν δοθεί τα χρήματα στις Σχ. Επιτροπές.  Μέχρι τώρα οι σχολικές επιτροπές καλύπτουν όλα τα έξοδα  των επισκευών και συντηρήσεων κάνοντας χρήση των κονδυλίων που διαθέτουν από τα λειτουργικά, με συνέπεια να διαθέτουν ελάχιστα χρήματα για τις άμεσες ανάγκες που θα προκύψουν με  την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  το φθινόπωρο όπως  ΔΕΚΟ, καθαρίστριες, το πετρέλαιο κλπ.
2.Εκκρεμούν οι 26.000 ευρώ για τις φωτοτυπίες καθώς και η πρώτη δόση λειτουργικών του 2012 ενώ δεν έχει ακόμα κατανεμηθεί από την ΔΕΠ η δεύτερη δόση του 2012.
3.Έλλειψη διοικητικού προσωπικού για την πλήρωση των γραφείων. Με πρόσφατη  τη μετακίνηση υπαλλήλου αποσπασμένου στην «Επενδυτική»  ο οποίος είχε επιφορτιστεί με τα ΖΕΠ και τις εκμισθώσεις κυλικείων το κενό που δημιουργείται  οδηγεί σε δυσλειτουργία  αν όχι στασιμότητα.   
4.Εκκρεμεί από την περσινή χρονιά η δημιουργία κλιμακίου τεχνικών διαφόρων ειδικοτήτων που να χρησιμοποιούνται άμεσα από τις Σχολικές Επιτροπές  στα σχολεία προς αποκατάσταση των ζημιών.
5.Συγκέντρωση όλων των επισκευών και προκήρυξη διαγωνισμού με μειωμένο  κόστος.  
6.Σύμφωνα με το υπόμνημα μας  πρέπει να λειτουργήσει άμεσα το «Μητρώο Σχολείων» και να καταχωρούνται καθημερινά τα όποια αιτήματα έρχονται από τα Συμβούλια Σχολικής Κοινότητας στις Σχολικές  Επιτροπές. Να γίνεται έλεγχος από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου σε τακτά χρονικά διαστήματα
ΙΔΡΥΣΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΣΧ. ΜΟΝΑΔΩΝ
Με τις αναμφισβήτητα δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας παρατηρείται αυξημένη μετακίνηση μαθητών από την Ιδιωτική παιδεία στην Δημόσια. Γεγονός που δημιουργεί την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα για την ίδρυση, μελέτη και κατασκευή νέων κτηριακών εγκαταστάσεων. «Φωνές» που ακούγονται για αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη ή ακόμα χειρότερα τη λειτουργία απογευματινών μαθημάτων  δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα, είναι πρόχειρα και αντιεκπαιδευτικά  μέτρα,  οδηγώντας την παιδεία πολλά χρόνια πίσω  και φυσικά  μας βρίσκουν παντελώς αντίθετους.
Εκκρεμότητα πολλών ετών η κατασκευή των  9ο , 18ο , 19ο , 21ο δημοτικών σχολείων Αχαρνών και 3ο νηπιαγωγείο Θρακομακεδόνων. Αναγκαιότητα ίδρυσης νέων σχολείων   στο Ολυμπιακό Χωρίο, στη Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Κόκκινο Μύλο, Χαραυγή , Αγ. Άννα, Λαθέας, Αγ. Πέτρος. κλπ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ              ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΛΑΜΠΗΣΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

Προς: Τον Δήμαρχο Αχαρνών.
Κοιν: 1. Αντιδήμαρχο Παιδείας & Πρόεδρο Δ.Ε.Π.
2. Πρόεδρο Σχ. Επιτροπής Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης.
3. Πρόεδρο Σχ. Επιτροπής Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης.
                
Αχαρνές 05/07/2012    
Αρ. Πρωτ.: 53/2012
Το παρόν υπόμνημα συνετάχθη μετά από συναντήσεις που έγιναν στα γραφεία της Ένωσης Γονέων Αχαρνών με τους Συλλόγους των Σχολικών Μονάδων. Επίσης στοιχεία συγκεντρώθηκαν μέσω τηλεομοιοτυπίας, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μετά από επισκέψεις της Ομάδας Ο.Μ.Ε.Γ.Α. (Ομάδα Μηχανικών Ένωσης Γονέων Αχαρνών), αλλά και των μελών του Δ.Σ., σε σχολεία του Δήμου μας.                                                                                                  

Στο παρόν υπόμνημα αναφέρονται τα περισσότερα σχολεία του Δήμου. Ο κατάλογος είναι ενδεικτικός και αντιπροσωπευτικός. Σκοπός του υπομνήματος είναι η βάση για συζήτηση και η προσφορά ουσιαστικής βοήθειας προς τον Δήμο, ώστε να ληφθούν άμεσα και έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας.
Αρχικά υπάρχει ενδεικτικός κατάλογος με παρουσίαση ανά Σχολική Επιτροπή και ανά Σχολική Μονάδα  που επιλέχτηκε να παρουσιασθεί και στην συνέχεια υπάρχει παρουσίαση με ομαδοποίηση των αναγκών σε ομάδες εργασιών.
Τέλος υπάρχει η πρόταση της Ένωσης Γονέων Αχαρνών, μέσω της Ο.Μ.Ε.Γ.Α., για τη δημιουργία  «Μητρώου Σχολικών Μονάδων»,  ανά σχολική μονάδα, το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί και με λογισμικό. Έτσι εύκολα και γρήγορα με ηλεκτρονική παρακολούθηση να γίνεται η συνολική διαχείριση της συντήρησης των Σχολικών Μονάδων, του Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου, των δαπανών για την αγορά υλικών συντήρησης, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επιλογή, για επισκευή ή αλλαγή και αντικατάσταση λειτουργικών στοιχείων των Σχολείων, για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΛΑΜΠΗΣ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΝΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  και ΑΝΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
                    
Α' βάθμια Επιτροπή:
                
3ο Νηπιαγωγείο Θρακομακεδόνων

Εισροή όμβριων υδάτων από τις πλαϊνές εισόδους,   Εξωτερικά φώτα, Συναγερμός, Εξωτερικό βάψιμο, Αυτόματο πότισμα, πλάκες πεζοδρομίου                    

3ο Δημοτικό Σχολείο                        
Εσωτερικό βάψιμο
Πυροσβεστήρες, Συναγερμός
Τσιμεντοκονία στη σκεπή της εισόδου γιατί έχει διαβρωθεί
Τζάμια σπασμένα
Καπάκια φρεατίων πλαστικά προς αποφυγή κλοπών
Πλαστικά πλακάκια δαπέδου αιθουσών
Πλακάκια στις βρύσες προαυλίου
                                                     
4ο Δημοτικό Σχολείο                        
Ταβάνι αίθουσας υπολογιστών πτώση σοβάδων από διάβρωση λόγω υγρασίας
Βάψιμο μέσα και έξω                    
Αίθουσα επιπλέον διδασκαλίας πολλαπλών χρήσεων
Προβλήματα σε βρύσες, αλλαγή
Αποχετεύσεις εξωτερικών βρυσών
Καθαρισμός εξωτερικών καναλιών όμβριων του αύλειου χώρου, επισκευή μεταλλικού σκελετού τους
Αναζήτηση αιτίας εισροής υδάτων από τα εξαεριστικά του δώματος
Τροποποίηση πλαϊνής μεταλλικής θύρας, (τώρα είναι άχρηστη δεν μπορεί να ανοίξει)
                                
5ο Δημοτικό Σχολείο                        
Μόνωση ταράτσας                        
Βάψιμο εξωτερικό                        
Προμήθεια τραπεζιών καρεκλών για αίθουσα σίτισης
                                
6ο Δημοτικό Σχολείο                        
Δύσκολη πρόσβαση στο σχολείο
Μεταλλικές ασφάλειες στα παράθυρα του σχολείου
Αντιμετώπιση υγρασιών σε αίθουσες διδασκαλίας
Κλείσιμο αίθριου
Αύξηση αριθμού τουαλετών
Προαύλιο σε άσχημη κατάσταση, επισκευή συντήρηση
Επίστρωση δαπέδου αθλητικών εγκαταστάσεων με ελαστικό τάπητα                                                
7ο Δημοτικό Σχολείο                        
Αντικεραυνικό                        
Βάψιμο σχολείου, Μόνωση ταράτσας
Σπασμένες πόρτες ( 9 ξύλινες)
Υγρασία από υδρορροές
Σπασμένα κάγκελα
Τοποθέτηση κάγκελα στα στηθαία
Σπασμένες πλάκες στα προαύλιο (μάλλον λόγω υγρασίας)
Κλιματισμός στην αίθουσα εκδηλώσεων
Αντικατάσταση σχαρών με πλαστικές όμβριων
Νυχτερινός φωτισμός κτιρίου
Περαιτέρω φύλαξη                      
                                
8ο Δημοτικό Σχολείο                        
Επισκευή, συντήρηση αποχέτευσης
                                
9ο Δημοτικό Σχολείο                        
Νέο σχολείο                        
Βάψιμο μέσα έξω
Σοβάτισμα μάντρας (εξέχουν σίδερα , μπετόβεργες)
Πλακάκια αντιολισθητικά σκάλες εισόδου
Επίστρωση προαυλίου επικίνδυνες λακκούβες με ελαστικό δάπεδο
Ασφαλτόστρωση περιβάλλοντος χώρου
                                
10ο Δημοτικό Σχολείο                        
Αλλαγή κλήσης προαύλιου χώρου.                        
Γέμισμα  εξωτερικού δρόμου γιατί με βροχή αδύνατη η είσοδος στο σχολείο
                                
11ο Δημοτικό Σχολείο                        
Βάψιμο εξωτερικό
Τρέχουν νερά στην είσοδο τις βροχερές μέρες και διαρροή στα παράθυρα
Εξωτερικές βρύσες διακόπτες στη γούρνα και πλακάκια
Εξωτερικά φώτα
Αυτόματο πότισμα για δέντρα
Επισκευή τουαλετών, νιπτήρες, πλακάκια, καζανάκια, δημιουργία τουαλέτας ΑΜΕΑ
Προαύλιο στρωμένο με πλάκες πεζοδρομίου, αλλαγή ή επίστρωση
Επίστρωση αθλητικών εγκαταστάσεων με ελαστικό δάπεδο
Υποδομή και εξοπλισμός εργαστηρίου Φυσικής και Χημείας
Σκέπαστρο για προστασία από τον ήλιο ή την βροχή, τώρα αυλίζονται στον διάδρομο ή το κλιμακοστάσιο    Δενδροφύτευση για σκίαση αύλειου χώρου . Αυτόματο πότισμα για δέντρα                                  

14ο Δημοτικό Σχολείο                        
Τοποθέτηση μεταλλικών ασφαλειών στα παράθυρα των ορόφων, θέματα κλοπών και ατυχημάτων
Βάψιμο εσωτερικό και εξωτερικό
Τοποθέτηση στεγάστρου στις βρύσες
Επισκευή προστατευτικών σκιάστρων (τεντών ) στις κερκίδες του προαυλίου
                                
15ο Δημοτικό Σχολείο                        
Διαρροή στέγης έξω από αίθουσα εκδηλώσεων
Μόνωση αίθουσας πληροφορικής
Βάψιμο μέσα έξω . Σώματα καλοριφέρ
Επιβάλλεται στεγασμένος προαύλιος  χώρος
Πεζοφάναρο στην Καραμανλή . Στέγαστρο και δένδρα στο προαύλιο
Προβλήματα δυσλειτουργίας αποχετευτικού συστήματος, μυρωδιές, διαμόρφωσή τους
Προβλήματα με τους παραπλήσιους δρόμους (μεγάλοι σε πλάτος και κεντρικοί, με κυκλοφορία)
                                
17ο Δημοτικό Σχολείο                        
Πόρτες τουαλετών  (δεν κλείνουν)
Βάψιμο μέσα έξω . Βρύσες στις γούρνες . Συναγερμός
Διαρροή στις αίθουσες από τα παράθυρα . Σιδεριά στα κάτω παράθυρα
                        
18ο Δημοτικό Σχολείο                        
Νέο σχολείο
Πόρτες παράθυρα προστατευτικά στις κολόνες του υπόστεγου
Φωτισμός                        
Βάψιμο                            
Πλακάκια στις τουαλέτες . Πίσσα στο προαύλιο. Επιπλέον 3 αίθουσες διδασκαλίας Φρεάτια αποχέτευσης                                              
20ο Δημοτικό Σχολείο                        
Πλακάκια στις εξωτερικές βρύσες     
Μεγαλύτερα σώματα καλοριφέρ σε δυο τάξεις στο β΄ όροφο
                                                                                             
21ο Δημοτικό Σχολείο                                
Στέγαστρο                    
Νέο σχολείο, λειτουργία σε δωμάτια βραχείας διαμονής (containers)
Επείγουσα κατασκευή τουαλετών. (Υπάρχουν 4 τουαλέτες για 310 μαθητές)
Μικρό προαύλιο. Στρώσιμο με ελαστικό τάπητα.    
                                
22ο Δημοτικό Σχολείο                        
Βάψιμο εξωτερικό . Βάψιμο εσωτερικό και στις αίθουσες, οροφές, τουαλέτες
Αλλαγή εξωτερικών βρυσών
Αποκατάσταση βλαβών στις εσωτερικές πόρτες, αιθουσών και εσωτερικών θυρών διαδρόμων
Μέγα πρόβλημα με τον ήλιο στις ανατολικές αίθουσες, αδύνατη η διδασκαλία όλη την ημέρα
Συντήρηση καυστήρα (εξυπηρετεί 2 σχολεία), καθαρισμός εξαερισμού δεξαμενής πετρελαίου
Αντικατάσταση, αναγόμωση, προμήθεια πυροσβεστήρων
Συντήρηση πεπαλαιωμένων κουφωμάτων αλουμινίου, υλικά και μικροϋλικά, στήριξη επικινδύνων  πλευρών
Προστασία της βορεινής πλευράς από την βροχόπτωση και τον παγετό, εισροή υδάτων, αδύνατη  διδασκαλία
Επισκευή, αντικατάσταση καζανακίων, νιπτήρων και τουαλετών σε όλες τις τουαλέτες
Συντήρηση αποχέτευσης λυμάτων και όμβριων
Γεώτρηση για νερό ποτίσματος (υπάρχει και λειτουργεί στο διπλανό 3ο Γυμνάσιο)
Τροποποίηση μεταλλικής εισόδου λεβητοστασίου, αδύνατος χειρισμός της από ένα άτομο
Δώματα (καθαρισμός, επισκευή, συντήρηση) υγρασίες σε αίθουσες
Μεταλλικές τάπες στις οπές στήλων στήριξης φιλέ αθλοπαιδιών
Στέγαστρο εισόδου σχολείου, στέγαστρο ηλιοπροστασίας-βροχόπτωσης μαθητών και στις κερκίδες
Έλεγχος θερμαντικών σωμάτων, υλικά, μικροϋλικά, αντικατάσταση με νέα
Ακατάλληλοι πίνακες διδασκαλίας, κατεστραμμένοι κιμωλίας, ανθυγιεινοί, αντικατάσταση
Εξωτερική θύρα εισόδου προαύλιου χώρου σχολείου, τροποποίησή της όχι αντικατάσταση,  χειρολισθήρας στην σκάλα εισόδου
Αντικατάσταση λαμπών φωτιστικών και προβολέων σε όλο το σχολείο
Ανελκυστήρας (να λειτουργήσει)
Συντήρηση, αντικατάσταση πριζών και διακοπτών σε όλο το σχολείο
Μεταλλικές ασφάλειες σε κουφώματα αλουμινίου, θέματα κλοπών
                                                
24ο Δημοτικό Σχολείο                    
Πρόβλημα στην είσοδο του σχολείου
Μονόδρομος                        
                                            
Β' βάθμια Επιτροπή:
                                
1ο Γυμνάσιο
                            
Αποχώρηση γυμναστικού συλλόγου από γυμναστήριο και παράδοση αυτού σε χρήση στο γυμνάσιο
Λογαριασμοί ΔΕΚΟ , ΕΥΔΑΠ περίπου 60.000 ευρώ
                                
4ο Γυμνάσιο                             
Ασανσέρ σε αχρηστία . Βαφή γκράφιτι, διαγράμμιση προαυλίου . Αίθουσα 6: Aλλαγή δαπέδου
Τζάμια λυόμενης . Περίφραξη αιθουσών εξωτερικού προαυλίου
Πρόσθετα σίδερα στα παράθυρα προς αποφυγή νέων κλοπών
Πίσω πλευρά φωτισμός – λάμπα ΙΕΚ  . Απομάκρυνση του ΙΕΚ από το χώρο του σχολείου
Έλλειψη αίθουσας εκδηλώσεων λόγω ΙΕΚ . Έλλειψη αίθουσας τεχνολογίας
Επισκευή χημείου, πάγκοι, εξοπλισμός, ντουλάπες
Ανελκυστήρας, επισκευή, αντικατάσταση, λειτουργία. Επισκευή τουαλετών
Επέκταση προαυλίου σε χώρο του Δήμου, κατασκευή γηπέδων
                                         
5ο Γυμνάσιο                            
Βαφή μέσα έξω, βαφή κάγκελα. Φύλαξη σχολείου
                                                  
7ο Γυμνάσιο                            
Διάβρωση τοιχοποιιών, καθαρισμός, συντήρηση δώματος, κατάπτωση σοβάδων
Προστατευτικά κιγκλιδώματα, εκτεταμένες φθορές, επισκευή και συντήρηση
Αντικατάσταση καπακιού φρεατίου.  Καθαρισμός καναλιών όμβριων αυλείου χώρου
                            
12ο Γυμνάσιο (Ολυμπιακό Χωριό)                    
Συντήρηση καυστήρα φυσικού αερίου.  Αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων

Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

Αλλαγή εισόδου επί της οδού Αγ. Διονυσίου
                
Γυμνάσιο Θρακομακεδόνων                                
Στέγη, κεραμίδια Αλεξικέραυνο, Υδραυλικές εγκαταστάσεις
Καθαρισμός χώρων Βάψιμο εσωτερικό Επισκευή Κερκίδων

3ο Γ.Ε.Λ.                             
Συντήρηση τουαλετών, επισκευή. Διαγράμμιση γηπέδων
Επισκευή πορτών αιθουσών
                    
4ο Γ.Ε.Λ.    
Επιπλέον μίας αίθουσας διδασκαλίας.   
Συναγερμός σε όλο το κτίριο               
Τοποθέτηση  υψηλής περίφραξης στο βόρειο τμήμα του προαυλίου
        
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ με ομαδοποίηση των αναγκών των σχολείων.

1. Συντηρήσεις ηλεκτρολογικών, αντικατάσταση λαμπτήρων αιθουσών, προβολέων, πριζών, διακοπτών .
2. Συντηρήσεις καυστήρων, από ειδικευμένο προσωπικό, έκδοση πιστοποιητικού, κάρτας καυσαερίων,   
    επίσημα με υπογραφές.
3. Έλεγχος γενικά του λεβητοστασίου, καθαρισμός τους. Έλεγχος κατάστασης δεξαμενής, εξαερισμός της.
4. Έλεγχος θερμαντικών σωμάτων, αντικατάσταση, συντήρηση, υλικά, μικροϋλικά
5. Αντικατάσταση, αναγόμωση, συντήρηση, πυροσβεστήρων χώρων σχολείου, λεβητοστασίου,     
    πυροσβεστικών φωλεών. Ειδικές συνθήκες πυρόσβεσης γειτνίασης με δάσος
6. Έλεγχος προβλημάτων δωμάτων σχολικών μονάδων, καθαρισμός τους, επίλυση προβλημάτων υγρασιών  και εισροής υδάτων στις οροφές στις εισόδους  και στην τοιχοποιία τους.
7. Θέματα ανελκυστήρων όπου υπάρχουν, συντήρησή τους
8. Θέματα σκιασμού και προστασίας από την έντονη ηλιοφάνεια και από βροχόπτωση
9. Θέματα δαπέδων αυλείων χώρων και αθλητικών χώρων, επίστρωση του ασφαλτικού δαπέδου με ελαστικό τάπητα
10. Θέματα δενδροφύτευσης  και συντήρηση των φυτών και των δένδρων των σχολικών μονάδων
11. Θέματα συντήρησης, επισκευής, αντικατάστασης δικτύου αποχέτευσης λυμάτων, δικτύου ύδρευσης, αποχέτευσης όμβριων, φρεάτια, ρίζες
12. Θέματα τουαλετών, επάρκειάς τους, κατάστασή τους, επισκευή τους, συντήρησή τους, βρύσες, Καζανάκια.
13. Θέματα συντήρησης όλων των εξωτερικών βρυσών των σχολείων    
14. Έλεγχος ποιότητας πόσιμου ύδατος σε όλες τις βρύσες όλων των σχολικών μονάδων
15. Θέματα πορτών, ξύλινων, μεταλλικών, επισκευής τους, κλειδαριές, ασφάλειες όπου χρειάζεται
16. Ποιότητα χώρων διδασκαλίας, αερισμός, δροσισμός, ηλιασμός, κλιματισμός, πίνακες παλαιοί με κιμωλίες, διαδραστικοί πίνακες, ή μαρκαδόρου, φωτισμός, θέρμανση
17. Χρωματισμοί εξωτερικοί και εσωτερικοί όλων των χώρων που άπτονται με την υγιεινή και την καθαριότητα των χρηστών των σχολείων
18. Διάφορες οικοδομικές εργασίες χρήσιμες για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων.
19. Εργασίες επισκευής αλουμινίων, σιδηρικών, κιγκλιδωμάτων, εξωθυρών, υλικά ή μικροϋλικά
20. Εντοπισμός επικινδύνων σημείων σε κάθε σχολικό συγκρότημα, επίλυση
21. Μικροφωνικές εγκαταστάσεις σε χώρους συγκέντρωσης, μαθητών και εκδηλώσεων
22. Αποχωρίσεις από τους χώρους των σχολείων, διαφόρων γυμναστηρίων, ΙΕΚ κλπ
23. Γενικότερα καθαρισμός των σχολικών μονάδων
24. Επικινδυνότητα κατά την πρόσβαση και την αποχώρηση των μαθητών, ακόμη ασφαλείς διαδρομές προς τα σπίτια των παιδιών, σηματοδότηση, σήμανση, ενημερωτικές πινακίδες
25. Έγκαιρη πληροφόρηση επικινδυνότητας σχολικών συγκροτημάτων κυρίως τον χειμώνα, με παγετό κ.α.
26. Χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων για την ανεξαρτητοποίηση των αναγκών σε ηλεκτρισμό.

ΜΗΤΡΩΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΝΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                
Ο παρακάτω πίνακας προτείνεται ως βασικός κορμός σύνταξης μητρώου και ανάπτυξης ερωτηματολογίου συμπληρωμένου από τις Σχολικές Μονάδες. Πρέπει να αναπτυχθεί και να εμπλουτιστεί. Να αποσταλεί στις Σχολικές Μονάδες να συμπληρωθεί και να επιστραφεί το συντομότερο δυνατόν. Παράλληλα  να καταγράφεται κάθε τι που γίνεται σε κάθε Σχολική Μονάδα, με υπογραφές από το Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας, ώστε  να υπάρχει συνέχεια από κάθε Δημοτική Αρχή. Να ομαδοποιούνται τα προβλήματα για να γίνονται οι συντηρήσεις, οι αντικαταστάσεις, οι προμήθειες, οι δαπάνες οικονομικότερα και αρτιότερα.     1. Στοιχεία σχολείου
2. Σκελετός κτιρίου
3.Τοιχοποιίες                        
4. Επιχρίσματα                        
5. Χρωματισμοί                        
6. Ύδρευση                        
7. Αποχέτευση λυμάτων, όμβριων
8. Κουφώματα ξύλινα, μεταλλικά
9. Υαλοπίνακες                        
10. Μεταλλικές κατασκευές, ασφάλειες κουφωμάτων
11. Σκεπές, δώματα
12. Κλειδαριές, συναγερμός, φύλακες
13. Επικινδυνότητα πρόσβασης και αποχώρησης, κίνησης, εντός και εκτός σχολικής μονάδας.
14. Αύλειος χώρος, αθλητικές εγκαταστάσεις
15. Θέρμανση, Ψύξη
16. Πυρόσβεση                        
17. Ηλεκτρολογικά, πίνακες, φωτιστικά
18. Φωτισμός  ασφαλείας, νυκτός
19. Μικροφωνική
20. Αλεξικέραυνα, γειώσεις
21. Φωτοβολταϊκά συστήματα
22. Αερισμός, ηλιασμός, σκιασμός, δροσισμός
23. Φύτευση και σε συνδυασμό με τον σκιασμό
24. Πίνακες διδασκαλίας, υπολογιστές, συναγερμός
25. Καθαρισμός σχολείου
                        
Για την Ο.Μ.Ε.Γ.Α.
Αλεξόπουλος Βασίλειος

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                       ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΛΑΜΠΗΣ

 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ