Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

May24
Επιστημονική Πολιτιστική Ημερίδα στο 9ο Γυμν. Αχαρνών "Ανοικτό Σχολείο – Το Γυμνάσιο του 21ου αιώνα"
5/24/2012 12:25:00 AM by Giannis

Τα Γυμνάσια του Δήμου Αχαρνών,  5ο , 8ο, 9ο, 11ο, 12ο  και το Γυμνάσιο Θρακομακεδόνων την Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 - ώρα:9:30-13:00 & 18:00-20:00 οργάνωσαν μια εξαιρετική Ημερίδα στο 9ο Γυμνάσιο Αχαρνών, ύστερα από πρωτοβουλία του Διευθυντού του Δρος Λαμπρινού Πλατυπόδη. Την έναρξη των εργασιών κήρυξαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αχαρνών Ιλίου & Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας και η Υφυπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος  Αχαρνών κ. Σωτήρης Ντούρος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ιωάννης Κατσανδρής, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής  κ. Στέφανος Καπέλας και ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Παιδείας Καθηγητή Γεωργίου Μπαμπινιώτη και π. Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Σωτήρης Γκλαβάς, τον  οποίο τίμησε ο Δήμος  Αχαρνών για την πολυετή και σημαντική προσφορά του στην εκπαίδευση. Για την προσφορά και το έργο του Σωτήρη Γκλαβά μίλησε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Χρύσανθος Κόνταρης, ο οποίος διετέλεσε πολλά χρόνια συνεργάτης του.
Στην πρωινή συνεδρία, στην οποία προήδρευαν οι   Κική Μαύρου  Δ/ντρια Γυμνασίου Θρακομακεδόνων, Νίκος Μονιάς  Δ/ντής 11ου  Γυμνασίου Αχαρνών και Σταύρος Πολυκράτης  Δ/ντής 5ου Γυμνασίου Αχαρνών η Δρ  κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης, π. Πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Παμουτσόγλου Αναστασία μίλησε με επιστημονικό και τεκμηριωμένο λόγο  για την «αξιολόγηση στο σχολείο του μέλλοντος», στη συνέχεια παρουσίασαν τα προγράμματά τους το Γυμνάσιο Θρακομακεδόνων («Τα μονοπάτια του βουνού». Υπεύθυνοι  Προγράμματος: Μουργιά Κωνσταντία ΠΕ 12, Βοϊβόντα Θεοδώρα ΠΕ02, Μαύρου Κυριακή,  Δ/ντρια Γυμνασίου και Εισήγηση: «Στα μονοπάτια της περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» Μουργιά Κωνσταντία ΠΕ 12),το 5ο Γυμνάσιο Αχαρνών (α. «Εσύ όπως εγώ» Εξερευνώντας τη  διαφορετικότητα μέσα από το θέατρο. Υπεύθυνοι προγράμματος:  Εφετζή Νεραντζούλα ΠΕ08, Ζέριγκα  Ιωάννα ΠΕ05 και Εισήγηση: «Προσέγγιση και διδασκαλία στην εκπαίδευση»  Εφετζή Νερατζούλα, β. «Η γη στο τηγάνι»  κλιματικές αλλαγές. Υπεύθυνη  προγράμματος: Λαγουδάκη Αμαλία ΠΕ16,  γ. «Φύτεψε και συ ένα δέντρο». Υπεύθυνοι προγράμματος: Ρηγόπουλος Ανδρέας ΠΕ16, Κατσίκης  Σταύρος ΠΕ18, Μώρου Αγγελική ΠΕ11), το 12ο Γυμνάσιο Αχαρνών («Κομποστοποίηση στο Σχολείο μας και Καλλιέργεια-Παραγωγή –Συσκευασία Μανιταριών». Υπεύθυνοι  προγράμματος: Στακιά Αθηνά ΠΕ02 και Λούκου Τριανταφυλλιά ΠΕ17) και το 11ο Γυμνάσιο Αχαρνών (α. «Οδοιπορικό στους Αγίους Τόπους». Υπεύθυνοι προγράμματος: Καρνάρου Κωστούλα, ΠΕ 01 και Αλεξάτου Αμαλία ΠΕ 13, β.  Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius:πολυμερής σύμπραξη,«the time machine» Συντονίστρια: Κελεσάκου  Αναστασία ΠΕ6, γ.  Εισήγηση: Διαπολιτισμική προσέγγιση στο Γυμνάσιο  «Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius:βοηθός εκπαιδευτικού και η διαπολιτισμική του διάσταση στην εκπαιδευτική κοινότητα» Μαρία Καπέλλα  ΠΕ 05., δ. Τραγούδια από τη  μαθητική χορωδία του 11ου Γυμνασίου Αχαρνών: Υπεύθυνος: Δ. Αλημίσης ΠΕ16).
Στην απογευματινή συνεδρία στην οποία προήδρευαν οι Δρ Αναστάσιος Κουμπής Δ/ντής 12ου  Γυμνασίου Αχαρνών, Φώτης Τζαβάρας Δ/ντής 8ου  Γυμνασίου Αχαρνών και Λαμπρινός Πλατυπόδης Δ/ντής 9ου  Γυμνασίου Αχαρνών παρουσίασαν τα προγράμματά τους το 8ο Γυμνάσιο Αχαρνών (Θεατρική παράσταση : «Ελένη» του Ευριπίδη από 20μελή  ομάδα μαθητών. Υπεύθυνες καθηγήτριες : Μακρίδου Μαρία, ΠΕ16 και Σόφη Γεωργία, ΠΕ 02) και το 9ο  Γυμνάσιο Αχαρνών (α. Ταξιδεύοντας με δυο βιβλία  από τη Λέσχη Ανάγνωσης. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Τσίτσα Πολυξένη ΠΕ03 και Σιαδήμα Μαρία ΠΕ02, β. Παραδοσιακοί χοροί από την Κρήτη.    Διδασκαλία χορού: Εξαρχοπούλου Στέλλα ΠΕ 11,  γ.  Μουσική και Τραγούδι από την μαθητική  Χορωδία του Γυμνάσιου. Υπεύθυνη Καθηγήτρια Ρ. Μπουσίου ΠΕ16). Η Ανακοίνωση των Συμπερασμάτων και το κλείσιμο της Ημερίδας έγινε από τον οικοδεσπότη.
Τα προγράμματα που παρουσίασαν τα σχολεία και οι εισηγήσεις των καθηγητών κατά κοινή ομολογία ήταν εξαιρετικές. Η όλη παρουσία των μαθητών και των συμμετεχόντων στα προγράμματα – καλλιτεχνικές δραστηριότητες και των θεατών ήταν επίσης άριστη. Όλοι από κοινού με μεγάλη προθυμία ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη σχολική χρονιά. Στο τέλος επακολούθησε ελληνικό γλέντι με ζωντανή μουσική (Γ. Κωνσταντινίδης-Γ. Σκολαρίκης-Δ. Αλημίσσης) και τη χορωδία  των συμμετεχόντων καθηγητών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός των προαναφερομένων οι πατέρες Λάμπρος Καρίνος, Κουτούζος Νικόλαος, Λάζος Ευάγγελος, Βρεττός Σπύρος, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών, Μίχας Ιωάννης, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών, Ζεργιώτης Ανδρέας, Σχολικός Σύμβουλος, Μπαράτση Άννα, Γραμματέας της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής, Σκανδάλη Κατερίνα, Αιρετός ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Αττικής, Βάσσος Μιχάλης, Δ/ντής του 21ου Δημοτικού Αχαρνών, Οικονόμου Σπύρος, Δ/ντής του Λυκείου Θρακομακεδόνων, Γεωργαντά Ελένη, Δ/ντρια του 2ου Λυκείου Αχαρνών, Ελευθεράκης Αντώνης, Δ/ντής του 5ου Λυκείου Αχαρνών, Βασιλική Παπαγεωργίου, Δ/ντρια του ΕΠΑΛ Αχαρνών, Sellier Pauline, Trempley Helene, Βοηθοί της Γαλλικής γλώσσας, Νίκας Γιάννης Αντιπρόεδρος της Δ.Κ. Αχαρνών, Σπύρος Σταματιάδης, Δ/ντής του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων, Ηρακλής Γεωργιάδης, μέλος του ΔΣ του ΠΚΘ, Μπαμπά Μαρία, Παπαδοπούλου Ελένη από το Γραφείο του Υπουργού Παιδείας, Καθηγητού Γεωργίου Μπαμπινιώτη, Βερυκόκου Σοφία, π. Δ/ντρια του 9ου Γυμνασίου Αχαρνών, Κων/νος Καρυδάκης, Λάμπης Καλογεράκης και Δημήτρης Καλατζής Πρόεδρος, Γραμματέας και μέλος  της Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων αντίστοιχα, Μιχαλόπουλος Γιάννης ιδρυτής του Βιωματικού Πάρκου PARADISE, Ζαρκαδούλα Βαλσαμία, Πρόεδρος του Συλλόγου και Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου Αχαρνών, Φαφαλιού Ειρήνη, Πρόεδρος του Συλλόγου και Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Γυμνασίου Αχαρνών, Βασιλείου Δήμητρα, Κόνιαρη Έφη, Τσομαρίδου Μαρία, Δημητριάδου Σοφία,  μέλη του ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου Αχαρνών,  Περρή Αλεξάνδρα, Θεοδόσης Ιούλιος  Πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου και Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Αχαρνών. Η επιτυχία της Ημερίδας οφείλεται και στη συμβολή του Γιώργου Γιαννούλη υποδιευθυντή του 9ου Γυμνασίου Αχαρνών και όλου του Συλλόγου Διδασκόντων: Αποστολοπούλου Αικατερίνη,   Αλεξάκου Ελένη, Φλώρου Βίκυ, Λιασή Μάγδα, Δρακωνάκη Σέβη,   Πανόπουλος  Πάνος, Χαρίτου Χαρά, Πολιτάκος Ευάγγελος, Γκούτσιας Αντώνης, Γιαννοπούλου Ευαγγελία, Πασχάκη Αθανασία, Γρίβα Ναταλία, Φλώρος Λουκάς, Νικολακόπουλος Κώστας, Λαζαρίδης Γιώργος, Λογοδότης Κώστας, Καλύβας Κώστας, Οικονόμου Μαρία, Καραντουμάνη Μαρία, καθώς και όλων των μαθητών –μαθητριών που δούλεψαν με μεράκι και επί μακρόν για την πραγματοποίησή της.

 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ