Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Apr11
Αποφασισμένοι για όλα οι κάτοικοι στις Αχαρνές
4/11/2012 8:35:00 PM by Giannis

 •    Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στο κέντρο λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Με έντονο τρόπο συνεχίζουν να αντιδρούν Δημοτική Αρχή και κάτοικοι στο δημιουργία του κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα.
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει ότι «Με έκπληξη και οργή και πέρα από κάθε έννοια ευνομούμενης διοίκησης, ο Δήμος Αχαρνών πληροφορήθηκε δια των μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι το πρώτο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών δημιουργείται στις Ακαδημίες της Αστυνομίας στην περιοχή Αμυγδαλέζα. Ο Δήμαρχος, εκτιμώντας την κρισιμότητα της κατάστασης συγκάλεσε  έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 3 Απριλίου όπου αποφασίστηκε η κλιμάκωση των αντιδράσεων και η παράλληλη ενημέρωση των φορέων και των πολιτικών παρατάξεων της Βουλής για την αυθαίρετη και παράνομη απόφαση.
Την Τέταρτη 4 Απρίλιου στις 19:00 έξω από την πύλη της Σχολής στην Αμυγδαλέζα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση  κατοίκων της πόλης μας για να διαδηλώσουν την αντίθεση στην σχεδιαζόμενη υποβάθμιση από την εγκατάσταση κέντρου λαθρομεταναστών στην περιοχή της Αμυγδαλέζας. Την Πέμπτη 5 Απριλίου στις 07:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε  ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο έξω από τη Σχολή της Αστυνομίας.
Η απόφαση που λήφθηκε ήταν η αποστολή του Συμβουλίου Εγκληματικότητας το οποίο αποτελείται από μέλη της κοινωνίας της πόλης μας, με τον υφυπουργό κ. Οικονόμου η οποία θα πραγματοποιήθηκε  σήμερα.
Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου παρουσία του Αρχηγού της Αστυνομίας και του Αττικάρχη δεσμεύτηκε στην Επιτροπή Εγκληματικότητας του Δήμου Αχαρνών πως θα ξεκινήσουν συντονισμένες επιχειρήσεις καταστολής της εγκληματικότητας σε κάθε συνοικία των Αχαρνών. Επίσης δεσμεύτηκαν πως θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την Επιτροπή, ώστε να ενημερώνονται και από την τοπική κοινωνία για την πορεία των επιχειρήσεων που από κοινού θα προγραμματίζουν.
Φυσικά η Επιτροπή ενημέρωσε για τα πολλά προβλήματα εγκληματικότητας (ναρκωτικά, ένοπλες ληστείες, διαρρήξεις κλπ) που υφίσταται η περιοχή τα τελευταία χρόνια ενώ πρότεινε και λύσεις. Επιπλέον, o Δήμαρχος μαζί με τον κ. Θέμη  Οικονόμου  επισκέφτηκαν τους  αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για ενημέρωσή τους. Από τις συναντήσεις στη Βουλή με τα κόμματα, προέκυψε η αντίθεση όλων στην παράνομη ενεργεία τη κυβέρνησης και τάχθηκαν στο πλευρό του Δήμου Αχαρνών. Ο Δήμος   κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις και συνεχίζει τον αγώνα του.»
Αμετακίνητο το υπουργείο
Παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας που συνεχίζονται, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εμμένει στην απόφασή του να προχωρήσει στη λειτουργία του κέντρου, που θα φιλοξενήσει συνολικά 820 μετανάστες χωρίς χαρτιά που θα διαμένουν σε 250 κοντέινερ. Πρόκειται για έκταση στην οποία είναι εγκατεστημένοι 250 χαλύβδινοι μεταφερόμενοι οικίσκοι, οι οποίοι είναι ήδη συνδεδεμένοι με δίκτυα εξυπηρέτησης (ρεύμα- νερό- αποχέτευση). Κάθε κοντέινερ (28 τ.μ.) θα φιλοξενεί 4 μετανάστες. Ο ένας χώρος θα χρησιμοποιείται για ύπνο σε δύο διώροφα κρεβάτια και ο άλλος χώρος για εστίαση και ψυχαγωγία. Η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία 15 πτερύγων συνολικής δυναμικότητας 820 μεταναστών, οι οποίες θα έχουν – μεταξύ άλλων- διαδρόμους πρόσβασης και ελέγχου, εγκατάστασης φυλακίων καθώς και χώρους προαυλισμού περίπου 350 τ.μ. ανά πτέρυγα. Στις εργασίες συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή διπλής εξωτερικής περίφραξης.
Η Δημοτική Αρχή δια στόματος του δημάρχου Σωτήρη Ντούρου αλλά και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο και οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να εμποδίσουν τη δημιουργία του κέντρου.
 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ