Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Mar8
Ο Δήμος Ιδαλίου της Κύπρου βοηθά τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Αχαρνών
3/8/2012 4:52:00 AM by Giannis

 Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Αχαρνών υποδέχτηκε τον Δήμαρχο της πόλης του Ιδαλίου της Κύπρου κ. Λεόντιο Καλλένο .Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο  του Ιδαλίου της Κύπρου πρόσφεραν στο Δήμο Αχαρνών τις αντιμισθίες του μηνός Φεβρουαρίου με σκοπό να συμβάλλουν στην ανακούφιση μέρους των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των σχολείων.
 Ο Δήμαρχος Αχαρνών, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Ιδαλίου τόνισε: «Αγαπητέ Δήμαρχε, με την πράξη σου αυτή, να καταθέσεις την αντιμισθία την δική σου και των συμβούλων υπέρ των μαθητών του Δήμου Αχαρνών, μας γέμισες με αισθήματα αγάπης χωρίς όμως να μας εκπλήξεις. Ένας τόσο ταλαιπωρημένος λαός όπως των αδελφών Κυπριών δεν θα μπορούσε να μην ήταν συμπαραστάτης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου, ποτέ να μην χρειαστεί να ανταποδώσω αυτήν την ενέργεια. Όμως θέλω να γνωρίζεις ότι ως Δήμος και ως αχαρναϊκός λαός, θα είμαστε δίπλα σας, αδελφοί, αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια για μια κοινωνία καλύτερη και δικαιότερη. 
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ιδαλιου σημείωσε «Με αυτήν την συμβολική κίνηση ο θεσμός της αδερφοποίησης παίρνει σάρκα και οστά. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι οι Έλληνες της Κύπρου είναι δίπλα στους Έλληνες της Ελλάδας. Δεν είμαστε αδέλφια είστε ο ίδιος μας ο εαυτός. Η κίνηση μας αυτή συμβολίζει το κοινό παρελθόν και το κοινό μας μέλλον. Μια αδύναμη και χρεοκοπημένη Ελλάδα σημαίνει και μια απροστάτευτη Κύπρο. Αυτή η κίνηση είναι η αρχή, καθώς ήδη η Ιερά Μητρόπολη Τριμυθούντος που εδρεύει στο Ιδάλιο έχει ξεκινήσει τη συλλογή τροφίμων από 36 Δήμους. Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί σειρά θεατρικών παραστάσεων από όπου τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στους μαθητές των σχολείων».
Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν: ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, ο πρώην Δήμαρχος Αχαρνών κ. Παναγιώτης Φωτιάδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και ο πρώην Δήμαρχος Άνω Λιοσίων κ. Ε. Χριστοφιλάκης, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών και λαογραφικών συλλόγων.
Ο Δήμαρχος δώρισε στον Δήμαρχο Ιδαλίου αναμνηστική πλακέτα καθώς και αντίγραφο αττικού ανάγλυφου από το Μουσείο Κυκλαδίτικης Τέχνης που απεικονίζει χειραψία ως ένδειξη φιλίας και αδελφοσύνης.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ