Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Dec28
Επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Αχαρνών
12/28/2009 1:54:00 PM by portal portal

Το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών επισκέφτηκε, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μαζί με μέλη του προεδρείου του Συλλόγου των Υπαλλήλων του Κοινοβουλίου. Τον κ. Πετσάλνικο υποδέθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης, ο Διευθυντής του σχολείου Χρήστος Καρανίκας, ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής Απόστολος Παπακωνσταντίνου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αθηνά Σεϊτανίδου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Κων/νος Κούτας, εκπρόσωποι των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και το σύνολο των μαθητών και των καθηγητών τους. Ο κ. Πετσάλνικος προσέφερε στα παιδιά δώρα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων στο πλαίσιο επισκέψεων σε σχολεία της Αττικής και ακριτικών περιοχών.


Στο σχολείο, που συμπληρώνει δέκα χρόνια λειτουργίας, φοιτούν 211 μαθητές, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους παιδιά παλιννοστούντων Ποντίων, καθώς και προερχόμενα από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, την Αλβανία, το Πακιστάν και την Ινδία. Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Φωτιάδης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βουλής για την επίσκεψή του στην πόλη και ειδικά στο Διαπολιτισμικό σχολείο, το οποίο όπως τόνισε αποτελεί κύτταρο πολιτισμού και γόνιμης σκέψης.


«Εμείς στον Δήμο Αχαρνών, έναν από τους ιστορικότερους της Ελλάδας, δεν φοβόμαστε την πολυπολιτισμικότητα. Αντιθέτως, πιστεύουμε ότι φέρνει ανάπτυξη στην τοπική κοινωνία αρκεί να χρησιμοποιήσουμε θετικά τα στοιχεία της. Ήμουν μετανάστης και ξέρω» τόνισε χαρακτηριστικά.


Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αχαρνών ζήτησε τη συνδρομή της πολιτείας σε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο και ορισμένες φορές δυσχεραίνουν την απρόσκοπτη λειτουργία του. «Σε μια πόλη όπου ο πληθυσμός συνεχίζει να γεννά και οι μαθητές μας έχουν φτάσει τις 14500 χιλιάδες, χρειάζεται να μας προσέξετε και να μας αντιμετωπίσετε με ιδιαίτερη ευαισθησία», ανέφερε σε άλλο σημείο του λόγου του. Ειδικότερα, όσον αφορά στο Διαπολιτισμικό γυμνάσιο ζήτησε μαζί με τους εκπαιδευτικούς να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και ην δυνατόν να μετατραπεί σε Πειραματικό.


Στο χαιρετισμό του ο κ. Πετσάλνικος επισήμανε ότι η πολυπολιτισμικότητα του σχολείου αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τα παιδιά που φοιτούν σε αυτό, γιατί το καθένα τους φέρνει μαζί του έναν πλούτο πολιτισμού της χώρας απ' όπου κατάγεται. Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε χαρακτηριστικά:
«Όταν βρίσκεσαι σε μια άλλη χώρα από τον τόπο καταγωγής σου, κουβαλάς μαζί σου, στις αποσκευές σου, έναν μεγάλο πλούτο, που είναι ο πολιτισμός των γονιών σου. Μερικές φορές όμως οι κάτοικοι της χώρας όπου βρισκόμαστε ως μετανάστες δεν το καταλαβαίνουν. Μας βλέπουν παράξενα, γιατί δεν γνωρίζουν ότι ο καθένας από εμάς έχει μια πολύτιμη πολιτισμική αποσκευή: την ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα, την κληρονομιά της χώρας στην οποία γεννηθήκαμε και έζησαν οι γονείς μας».


«Ξέρω -πρόσθεσε ο κ. Πετσάλνικος- ότι ένα τέτοιο σχολείο έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους εκπαιδευτικούς και καταθέτω την εμπειρία μου από τη θητεία μου στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επί τέσσερις φορές. Στη διάρκεια αυτής της θητείας αρχίσαμε, μάλιστα, να οργανώνουμε τη διαπολιτισμική εκπαίδευση μαζί με το σημερινό Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, όταν εκείνος ήταν Υπουργός Παιδείας κι εγώ Αναπληρωτής Υπουργός».


Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι «η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να βρίσκεται συνεχώς δίπλα στα διαπολιτισμικά σχολεία, να εξασφαλίζει όλα τα μέσα που είναι απαραίτητα στους εκπαιδευτικούς, για να μπορούν να δίνουν τα πολύτιμα αγαθά της γνώσης και της μόρφωσης σε όλα τα παιδιά».
 

«Γιατί η γνώση, η καλλιέργεια, η μόρφωση είναι τα πιο πολύτιμα και χρήσιμα μέσα και για να ενσωματωθούν στο γίγνεσθαι της ελληνικής κοινωνίας και για να μπορέσουν αύριο ν' ανοίξουν τους δρόμους της δικιάς τους ζωής», ανέφερε ο κ. Πετσάλνικος.


Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε στα παιδιά «να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, να γίνουν χρήσιμοι και δημιουργικοί πολίτες και να προσφέρουν είτε στην Ελλάδα είτε στη χώρα καταγωγής τους έχοντας πάντα στην καρδιά και στο μυαλό τους τα εφόδια που αποκτούν εδώ, στη δεύτερη πατρίδα τους».


Ευχήθηκε, επίσης, εκ μέρους όλων των Βουλευτών, όλων των κομμάτων της Βουλής και των υπαλλήλων της «καλές γιορτές, με χαρά και υγεία, πρόοδο στους μαθητές, στους καθηγητές ένα πολύ παραγωγικό εκπαιδευτικό έτος, δύναμη και οικογενειακή ευτυχία στους γονείς».


Στη συνέχεια, παρακολούθησε τη γιορτή των παιδιών με χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε διάφορες γλώσσες, ποντιακά κάλαντα, παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς.
 

 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ