Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Feb29
ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: Αύξηση συχνότητας δρομολογίων και τροποποίηση διαδρομών Χ40 και Χ41
2/29/2012 9:57:00 PM by Giannis

Στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών που επιβάλλουν οι σημερινές οικονομικές συνθήκες για το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, ο ΟΑΣΑ δεν ήταν πλέον σε θέση να χρηματοδοτεί τη διέλευση των γραμμών Χ40 και Χ 41 από την Αττική Οδό εξαιτίας του σημαντικού κόστους διοδίων.
Με δεδομένη την αναγκαία αυτή περικοπή, ο Δήμος Αχαρνών απαίτησε ως αντιστάθμισμα τον επανασχεδιασμό του Χ40 – Χ41 ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών με συχνότερα δρομολόγια και βελτιωμένες διαδρομές.
Ειδικότερα, οι γραμμές Χ40 και Χ41 θα πραγματοποιούν αντίθετες κυκλικές διαδρομές από το Ολυμπιακό Χωριό, προς το κέντρο της πόλης και το ΣΚΑ.
Με τις νέες διαδρομές και τα συχνότερα δρομολόγια θα επιτυγχάνεται η συντομότερη, και ακριβέστερη μεταφορά επιβατών προς το εμπορικό κέντρο, το Σταθμό ΟΣΕ Αχαρνών, το Δημαρχείο το ΣΚΑ και ανάστροφα.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που επιτύχαμε, η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι ανά 10-15 λεπτά, κατά πολύ βελτιωμένη σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση, ώστε οι επιβάτες να προσεγγίζουν σύντομα τους σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς (ΟΣΕ, ΣΚΑ).
Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι απαραίτητο οι δημότες και οι σύλλογοι ανά περιοχή να ενημερώνουν το Τμήμα Κυκλοφοριακού εγγράφως, αν παρατηρούνται παρεκκλίσεις από τον αρχικό σχεδιασμό, ώστε να γίνονται οι απαραίτητες παρεμβάσεις  προς τον ΟΑΣΑ.
Η εφαρμογή των νέων λεωφορειακών γραμμών θα ξεκινήσει από 1 Μαρτίου.
Περισσότερα για τα νέα δρομολόγια μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν στο συνημμένο αρχείο (αφορά την ηλεκτρονική σελίδα του δήμου www.acharnes.gr και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης).

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ