Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Mar24
"Βάλτε τέλος στην παραβατικότητα" ζητούν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές
3/24/2010 11:45:00 AM by Giannis

 

Το 6ο Λύκειο, στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού, αποτέλεσε, αυτή τη φορά, στόχο παραβατικών στοιχείων που δρουν, ανενόχλητα, το τελευταίο διάστημα καταστρέφοντας τα σχολεία που λειτουργούν στον Δήμο Αχαρνών. Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Παρασκευής 19 Μαρτίου, άγνωστοι διέρρηξαν την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου καταστρέφοντας, στη συνέχεια, την αίθουσα των καθηγητών και το γραφείο του Λυκειάρχη. Από τη φωτιά καταστράφηκαν υπολογιστές, έγγραφα όπως και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός του Λυκείου και του 12ου Γυμνασίου .

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα οι βανδαλισμοί σε σχολεία του Δήμου Αχαρνών είναι σύνηθες φαινόμενο, με αποτέλεσμα να έχουν υποβληθεί κατ’ επανάληψη μηνύσεις στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ενώ το θέμα έχει τεθεί και συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με σχετικό έγγραφο, στις 10 Μαρτίου το Γραφείο της Επιτροπής Παιδείας ενημέρωσε  τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, την Υφυπουργό Παιδείας καθώς και τους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής για το συγκεκριμένο θέμα.
Όπως αναφέρεται,  στον Δήμο λειτουργούν 95 σχολεία εκ των οποίων 32 Δημοτικά, 33 Νηπιαγωγεία και 30 Λύκεια-Γυμνάσια-ΕΠΑΛ με 16 χιλιάδες παιδιά. Η φύλαξή τους είναι ελλιπής και αδύνατη και όπου υπάρχει περιορίζεται στις απογευματινές ώρες (14:00-22:00), πλην των αργιών, λόγω έλλειψης φυλάκων. Αυτά τα σχολεία αποτελούν στόχο βανδάλων, κλεπτών, εμπρηστών και άλλων παραβατικών στοιχείων ή ναρκομανών που βρίσκουν καταφύγιο σε αυτά κατά τις νυχτερινές ώρες. Παραβατικές συμπεριφορές σημειώνονται και κατά τις μεσημεριανές ώρες από ομάδες εξωσχολικών.
Στα Αστυνομικά τμήματα της περιοχής έχουν υποβληθεί μηνύσεις, τόσο από τους Διευθυντές των Σχολείων, όσο και από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας. Η δε Πυροσβεστική έχει επιληφθεί πολλών περιστατικών εμπρησμού και υποτίθεται ότι έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη με άγνωστο αποτέλεσμα.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ