Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Jan7
Μείωση δημοτικών τελών στο Δήμο Αχαρνών
1/7/2012 1:49:00 PM by Giannis

 • Ανοικτό το ενδεχόμενο ανάθεσης της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτες

Στη  μείωση των Δημοτικών τελών, προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αχαρνών στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου.
Όπως ανακοίνωσε  ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος, στο 1,00 ευρώ έναντι 1,05 ευρώ θα διαμορφωθούν τα Δημοτικά Τέλη για τις οικίες των Αχαρνών και στο  1,30 έναντι 1,78 ευρώ το τ.μ. για τους Θρακομακεδόνες.
Αντίστοιχα, για τους βιοτεχνικούς χώρους  μέχρι 80 τ.μ. επιβάλλεται συντελεστής 2,07 ευρώ ανά τ.μ., για τους χώρους που είναι μεγαλύτεροι από 80 τ.μ. και έως 1000 τ.μ. επιβάλλεται συντελεστής 3,00 ευρώ ανά τ.μ., ενώ για τους χώρους που είναι μεγαλύτεροι των 1000 τ.μ. παραμένουν οι ισχύοντες συντελεστές. Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε την επιβολή ενιαίου δημοτικού φόρου σε Αχαρνές και Θρακομακεδόνες ο οποίος προσδιορίζεται στα 0,21 ευρώ ανά τ.μ., ενώ καταργεί την επιβολή τέλους επί του εργοταξιακού ρεύματος που ίσχυε στη Δημοτική Κοινότητα Θρακομακεδόνων.
Για ευπαθείς ομάδες, όπως Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, αλλά και οικογένειες που τα φροντίζουν, η μείωση των τελών αγγίζει το 50%, ενώ μείωση της τάξης του 70% αποφασίστηκε και επί των τιμών επαγγελματικής κατανάλωσης σε κοινωνικά ιδρύματα και φορείς που έχουν αντικείμενο και δραστηριότητες σχετικές με παιδιά και άτομα με αναπηρίες.
Για γενναία απόφαση έκανε λόγο ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος, ο οποίος δε ξέχασε να αναφέρει πως για να μπορέσει ο Δήμος να λειτουργήσει χρειάζεται να γίνουν περικοπές στα έξοδα του κατά 2.000.000 ευρώ. «Χρειάζεται να γίνει μια θυσία και είμαστε έτοιμοι να τη κάνουμε για το κοινό καλό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιώτες;
Ανοιχτό παρ’ όλα αυτά άφησε ο Δήμαρχος Αχαρνών το ενδεχόμενο της αποκομιδής των σκουπιδιών από ιδιώτες. Όπως δήλωσε σε ερώτηση του Παναγιώτη Πολυμενέα, ο Δήμος δε θα ήταν αρνητικός σε μια τέτοια εξέλιξη, εφόσον πρώτα υπάρξει η κατάλληλη μελέτη, υπογραμμίζοντας πως σε περίπου 20 Δήμους έχουν ήδη δημοπρατηθεί περιοχές για ιδιωτική αποκομιδή.
Υπερθεματίζοντας, ο  αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Χρύσανθος Κόνταρης τόνισε πως εκ των πραγμάτων η κυβερνητική πολιτική, μέσα από την αθρόα αποχώρηση υπαλλήλων από τους Δήμους, οδηγεί την αποκομιδή σε ιδιώτες, ενημερώνοντας παράλληλα το σώμα πως σε μελέτη που είχε πραγματοποιηθεί για ιδιωτική αποκομιδή των σκουπιδιών στους Θρακομακεδόνες, το κονδύλι ανερχόταν στις 220.000 ευρώ για δέκα χρόνια.     
Κατά της απόφασης τάχθηκε ο τέως Δήμαρχος Θρακομακεδόνων, Θέμης Οικονόμου, ο οποίος ζήτησε να εξισωθούν τα τέλη σε Αχαρνές  και Θρακομακεδόνες και το θέμα να έρθει άμεσα προς συζήτηση στο Δ.Σ. Απαντώντας ο κ. Ντούρος τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να εξισωθούν τα τέλη, καθώς στη δημοτική κοινότητα Θρακομακεδόνων η αποκομιδή γίνεται χειρωνακτικά και όχι μηχανικά με αποτέλεσμα να απασχολούνται περισσότεροι εργαζόμενοι και να χρειάζονται περισσότερα καύσιμα.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ