Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Dec22
Φωταγωγήθηκε το δέντρο στις Αχαρνές - Μέρες ξεγνοιασιάς για τα παιδιά
12/22/2011 11:40:00 AM by Giannis

Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, το απόγευμα της Παρασκευής, 16 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Αγίου Βλασίου, άνοιξε ο κύκλος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών. Η φετινή πρωτοτυπία είναι ότι φέτος δεν κατασκευάστηκε τεχνητό δέντρο, αλλά χρησιμοποιήθηκε το έλατο που βρίσκεται μπροστά στο Λαογραφικό Μουσείο.
Τον διακόπτη της φωταγώγησης, άνοιξαν, τιμής ένεκεν, δύο από τα παιδάκια που φιλοξενεί το Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ΑΡΩΓΗ και εν συνεχεία το γεγονός γιορτάστηκε με μουσικό πρόγραμμα, από την ορχήστρα του Δήμου Αχαρνών. Λήφθηκε επίσης μέριμνα και για εκείνους που θεωρούν το χριστουγεννιάτικο δέντρο ξενόφερτο, με την τοποθέτηση ενός φωτιζόμενου καραβιού μπροστά στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου.

Μέρες ξεγνοιασιάς για τα παιδιά

Πραγματικό ξεφάντωμα έζησαν τα παιδιά στη κεντρική πλατεία των Αχαρνών, αφού πραγματικά  έχουν την τιμητική τους στο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου. Μετά την φωταγώγηση του Δέντρου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου, το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκεμβρίου, περίμενε του λιλιπούτειους δημότες της πόλης ένα αληθινό χριστουγεννιάτικο πανηγύρι.
 Ένα διήμερο ξεφάντωμα, με  πρωταγωνιστές πολλούς  αγαπημένους ήρωες αλλά και παραδοσιακά πρόσωπα όπως  Άη Βασίλης, ξωτικά, καλικάντζαροι, νεράιδες, ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι. Πραγματικοί πρωταγωνιστές όμως αυτής της πολύχρωμης γιορτής υπήρξαν τα ίδια τα παιδιά. Παιδιά, που φτάνοντας στην φωταγωγημένη πλατεία της πόλης και υπό των ήχο αγαπημένων χριστουγεννιάτικων ακουσμάτων, είχαν την ευκαιρία, να χρωματίσουν τα προσωπάκια τους με τη βοήθεια «ειδικών», να πάρουν μαθήματα ζαχαροπλαστικής, να ζωγραφίσουν στα υπαίθρια εργαστήρια που έστησαν με μεράκι οι εργαζόμενοι στα εικαστικά τμήματα του Δήμου Αχαρνών, αλλά και να κάνουν βόλτες με τη μαγική άμαξα του Άη Βασίλη. Είχαν επίσης την ευκαιρία να καταθέσουν τις δεκάδες ευχές τους, στο «εργαστήρι των ευχών» που στήθηκε στον ίδιο χώρο. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε τουλάχιστον ας είναι χαρούμενα τα παιδιά.

 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ