Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Dec15
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ
12/15/2011 5:24:00 PM by Giannis

 Συμφωνήσαμε ότι… συμφωνούμε – Απών ΟΛΟΙ οι Βουλευτές, εκτός B.Οικονόμου…

Συμφωνήσαμε ότι… συμφωνούμε ήταν το συμπέρασμα της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την Εγκληματικότητα στην πόλη. Δυστυχώς για άλλη
 
Συμφωνήσαμε ότι… συμφωνούμε ήταν το συμπέρασμα της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την Εγκληματικότητα στην πόλη. Δυστυχώς για άλλη μία φορά, μετά από δεκάδες Συμβούλια, οι κάτοικοι δεν πήραν τις απαντήσεις που ήθελαν, πως δηλαδή θα σταματήσουν οι Αχαρνές να είναι η «πίσω αυλή της Αττικής», πως η πώληση των ναρκωτικών δεν θα αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χρήστες, πως οι ληστείες από οικίες και ψιλικατζίδικα μέχρι super market και βιομηχανίες με ταυτόχρονες δολοφονίες ανυπεράσπιστων πολιτών, θα εκλείψουν. Απαντήσεις για όλα τα παραπάνω δεν δόθηκαν ούτε από τους Ανώτατους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας (εκπρόσωπος ΓΑΔΑ, εκπρόσωπος Αρχηγού, Ταξίαρχος, Διευθυντής, Διοικητής κλπ) που έδωσαν, από την αρχή μέχρι το τέλος, το παρών.
 
Απαντήσεις, δυστυχώς, δεν δόθηκαν ούτε, όμως, και από την Πολιτική Ηγεσία της χώρας μας! Δεν τρέφαμε την ψευδαίσθηση πως θα αποδεχόταν την πρόσκληση του Προεδρείου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ούτε φυσικά ένας απλός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου του. Πιστεύαμε, όμως, πως τουλάχιστον οι τοπικοί Βουλευτές ή και πολιτευτές μας θα ήταν παρόντες. Μόνο ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Βασίλης Οικονόμου και ο πρώην Βουλευτής και νυν υποψήφιος κ. Θανάσης Κατσιγιάννης, έδωσαν το παρών. Οι άλλοι άραγε που ήταν; Τι φοβήθηκαν και δεν πάτησαν το πόδι τους στον Δήμο Αχαρνών, σε ένα Δήμο 150.000 κατοίκων που τους εκλέγει από Βουλευτές μέχρι Υπουργούς, Υφυπουργούς, Αντιπροέδρους της Κυβέρνησης?
 
Στο ACHARNORAMA μιλάμε ξεκάθαρα, που ήταν ο κ. Πάγκαλος, η κ. Χριστοφιλοπούλου, ο κ. Βορίδης, οι κκ. Ασπραδάκης, Μπούρας, Καντερές, Βλάχος (ο κ. Ν. Βρεττός, έλλειπε στο εξωτερικό, έστειλε τον γιο του να ενημερωθεί)?
 
Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο την υποβάθμιση της πόλης του. Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος. Λέχθηκαν πολλά από τις 19:00 έως τις 00:15, από τον Δήμαρχο, τους Επικεφαλείς των παρατάξεων, Δημοτικούς Συμβούλους, Εκπροσώπους Συλλόγων και Φορέων, απλό κόσμο. Όλοι συμφώνησαν πως το πρόβλημα είναι μεγάλο, όμως η λύση είναι αυτή που τελικά δεν έλαμψε στο τούνελ, καθώς όπως προέκυψε αυτοί που έπρεπε να την δώσουν απλά… δεν ήταν εκεί. Η πολιτική βούληση, ο πολιτικός εκείνος που θα δώσει την εντολή στην Ηγεσία της Αστυνομίας πως «καθαρίζουμε τώρα» Αυλίζα, Αγ. Σωτήρα, Σαράντα Μάρτυρες, Καποτά, Αγ. Δημήτρη, από ναρκωτικά, εμπόριο όπλων και κατά συνέπεια από άτομα που στήνουν τα δίχτυα του οργανωμένου εγκλήματος, δεν θα δοθεί ΠΟΤΕ αν εμείς οι ίδιοι οι κάτοικοι δεν αγωνιστούμε γι’ αυτό.
 
Κατά την διάρκεια του Συμβουλίου ακούστηκαν πολλές προτάσεις, τι οποίες θα δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, η πιο ορθή όμως κατά την άποψή μας, ήταν αυτή που μίλησε για κινητοποιήσεις όπως κλείσιμο του ΣΚΑ, της Αττικής Οδού έτσι ώστε να καταλάβουν πως έχουμε φωνή και μπορούμε να την υψώσουμε αν δούμε πως τα παιδιά μας κινδυνεύουν!
 
Η απόφαση που πάρθηκε από το Συμβούλιο είναι η πρόταση του Δημάρχου κ. Ντούρου, να συσταθεί Επιτροπή από τους Επικεφαλείς των παρατάξεων, που θα επισκεφτεί τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ώστε να του δείξουν με όσο το δυνατό πιο έντονο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη. «Να συσταθεί μία σκληρή επιστολή που θα δείχνει την κατάσταση. Γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στο Μενίδι, αλλά δεν θέλουν να διώξουν αυτή την κατάσταση από εδώ γιατί διαφορετικά θα πάει στο Κολωνάκι και στη Γλυφάδα» δήλωσε ο κ. Ντούρος.
 
Μετά όμως… Τι θα γίνει μετά άραγε??
 
ΠΗΓΗ:www.acharnorama.gr
  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ