Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Oct26
ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
10/26/2011 3:43:00 PM by Giannis

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Δημάρχου Αχαρνών να τεθεί πλαφόν στις μαθητικές παρελάσεις και συγκεκριμένα να παρελαύνουν τα σχολεία μονά-ζυγά κατά τις δύο Εθνικές Επετείους, με στόχο την χρονική μείωση των μαθητικών παρελάσεων.Συγκεκριμένα στόχος της απόφασης είναι αντί η μαθητική παρέλαση να διαρκεί περίπου 4 ώρες, να μειωθεί στις 2 ώρες, συμμετέχοντας στην παρέλαση στην Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τα μονά σχολεία (1ο, 3ο, 5ο Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια κλπ) και στην Επέτειο της 25ης Μαρτίου τα ζυγά σχολεία (2ο, 4ο, 6ο Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο κλπ. Και στις δύο επετείους θα υπάρχει αντιπροσωπεία των σχολείων που δεν συμμετέχουν με το σύνολο των μαθητών και συγκεκριμένα από την σημαία και τους παραστάτες του εκάστοτε σχολείου.Η απόφαση έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων στην μαθητική κοινότητα, ενώ και η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων εξέδωσε ανακοίνωση – καταγγελία στην οποία χαρακτηριστικά αναφέρει πως «Το Δ.Σ. τονίζει ότι οι παρελάσεις, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που ουσιαστικά απειλείται η Εθνική μας Κυριαρχία, δεν είναι απότιση τιμής στους εκάστοτε στις εξέδρες επισήμους, αλλά είναι πράξη ιστορικής μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής στους αγωνιστές – ήρωες πρόγονους μας που θυσιάστηκαν ενάντια στους ξένους καταχτητές»

Οι πληροφορίες λένε πως αρκετά σχολεία είτε θα αρνηθούν να συμμετάσχουν εις ένδειξη διαμαρτυρίας, είτε οι ίδιοι οι μαθητές δεν θα στρέψουν το κεφάλι τους στην πλευρά των επισήμων.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Αχαρνών:
Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Αχαρνών καταγγέλλει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να θέσει ποσοτικό πλαφόν στις μαθητικές παρελάσεις και να παρελαύνουν τα σχολεία μας μονά-ζυγά. Η απόφαση αυτή δημιούργησε πληθώρα αντιδράσεων από γονείς-μέλη των συλλόγων μας.
Το Δ.Σ. τονίζει ότι οι παρελάσεις, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που ουσιαστικά απειλείται η Εθνική μας Κυριαρχία, δεν είναι απότιση τιμής στους εκάστοτε στις εξέδρες επισήμους, αλλά είναι πράξη ιστορικής μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής στους αγωνιστές – ήρωες πρόγονους μας που θυσιάστηκαν ενάντια στους ξένους καταχτητές.
Πιστεύουμε ότι η «Κρίση» είναι φαινόμενο του σήμερα. Οι Αξίες είναι διαχρονικές. Αυτές είναι που πρέπει να παραδειγματίζουν τα παιδιά μας και να οδηγούν τη γενιά του Αύριο. Οφείλουμε όλοι να τις προστατεύσουμε

Να τονίσουμε τέλος πως η μαθητική παρέλαση δεν θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο στην οδό Σαλαμίνος(μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο), αλλά στην οδό Φιλαδελφείας, από το ύψος του Στρατοπέδου Παπαστάθη, μέχρι το Δημαρχείο Αχαρνών

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ