Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Oct13
Συνάντηση Ντούρου με εργαζόμενους στο Δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις
10/13/2011 2:13:00 PM by Giannis

 •    «Από τα 50 ευρώ που πληρώνετε ως Δημότες, τα 49 ευρώ πηγαίνουν στις  ανελαστικές δαπάνες του Δήμου»

Αποκαλυπτική για τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου Αχαρνών βάσει των τρεχόντων οικονομικών μεγεθών του Δήμου, ήταν η ομιλία του Δημάρχου Σωτήρη Ντούρου στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι το πρωί της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου  η ανελαστική δαπάνη της μισθοδοσίας, αλλά και οι κρατήσεις προς όφελος  των εργαζομένων δεν αφήνουν περιθώρια στο Δήμο να ανταποδώσει στους Δημότες των Αχαρνών όσα οφείλει, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά η μόνη ανταποδοτική υπηρεσία αυτή τη στιγμή  είναι η καθαριότητα!
Μιλώντας πιο συγκεκριμένα ο κ. Ντούρος υπογράμμισε πως τα χρήματα που εισπράχθηκαν μέχρι και την 30η του Σεπτέμβρη ανήρχοντο στα 17.580.000 ευρώ. Από αυτό το ποσό, τα 8.111.000 ευρώ πήγαν σε μισθοδοσία, 4.700.000 ευρώ ήταν οι κρατήσεις, ενώ περί το 1.000.000 ευρώ πηγαίνουν στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αφήνοντας περίπου  4.000.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των υπολοίπων λειτουργικών εξόδων του Δήμου.
Χαρακτηριστική της τελματωμένης από άποψη ανάπτυξης, κατάστασης που επικρατεί στο Δήμο, υπήρξε η φράση του κ. Ντούρου πως από τα 50 ευρώ που πληρώνoυν ως δημότες τα 49 ευρώ πηγαίνουν στις ανελαστικές του δαπάνες!
«Από το Δήμο μας  δεν  περισσεύει κανείς»
 Ο κ. Ντούρος αναφέρθηκε και στην εφεδρεία αλλά και την απόλυση των 30.000 εργαζόμενων από τον στενό Δημόσιο Τομέα, υπογραμμίζοντας πως η εφεδρεία και τα χαρακτηριστικά της θα αποφασισθούν από το Κράτος και  όχι από τον Δήμο, στον οποίο θα υπάρξει σίγουρα αναδιάρθρωση σε προσωπικό και μισθολογικό επίπεδο με το που θα ισχύσει ο νέος οργανισμός του Δήμου. Μάλιστα, τόνισε πως όταν λειτουργήσει  ο νέος οργανισμός άτομα που θα περισσεύουν θα απασχοληθούν σε άλλους τομείς ώστε να εξασφαλιστεί η εργασιακή ειρήνη και η πληρωμή όλων των εργαζομένων και να αποφευχθούν οι προσλήψεις εποχιακών υπαλλήλων.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ