Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Sep21
Διαπαραταξιακή επιτροπή για τη παιδεία αποφάσισε το Δ.Σ. Αχαρνών
9/21/2011 7:26:00 PM by Giannis

 Τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής στο Δήμο Αχαρνών για τη παιδεία,  με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γιάννη Κατσανδρή να εκτελεί χρέη Προέδρου, αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. της 13ης Σεπτεμβρίου. Η επιτροπή θα συνεδριάζει και σε επίπεδο Αρχηγών Παρατάξεων όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο. Στη συνεδρίαση που αφορούσε αποκλειστικά το θέμα της παιδείας και η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης και της “Αχαρναί Ενεργοί Πολίτες” έδωσαν το παρόν σύσσωμες οι Ενώσεις, οι Ομοσπονδίες και οι Συνομοσπονδίες Γονέων και Κηδεμόνων, οι Σύλλογοι δασκάλων και νηπιαγωγών από κοινού με καθηγητές και διευθυντές σχολείων, οι οποίοι εξέφρασαν τα δικά τους παράπονα για ελλείψεις που παρουσιάζουν τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολεία.
Συγκεκριμένα, στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν οι ελλείψεις που παρατηρούνται  σε βιβλία, αλλά και η μη ύπαρξη συνδέσεων internet σε σχολεία του Δήμου παράλληλα με  τα κενά των καθηγητών τα οποία αγγίζουν τα 170 στο Δήμο Αχαρνών και τα 500 συνολικά στην Ανατολική Αττική, αλλά και το πότε αναμένεται να αναλάβουν οι σχολικές επιτροπές τις καθαρίστριες των σχολείων. Αντίστοιχα, οι εκπρόσωποι των συλλόγων και των Ενώσεων ζήτησαν απαντήσεις στο πότε αναμένεται να αποδοθούν οι τρεις δόσεις της επιχορήγησης από το Υπουργείο, καθώς και τα 500 ευρώ ανά σχολείο για την αντιμετώπιση των μικροεξόδων. Αναφέρθηκαν ακόμη στα προβλήματα φύλαξης των σχολείων, καθώς η διακίνηση των ναρκωτικών δεν είναι ξένο φαινόμενο, την έναρξη των φωτο-βολταϊκών προγραμμάτων, τη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία, από κοινού και το τι μέλλει γενέσθαι με τα σχολεία που έχουν ήδη προγραμματισθεί να κατασκευαστούν αφού πλέον ο ΟΣΚ καταργείται.
Απαντώντας στους εκπροσώπους των καθηγητών και των Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Σπύρος Βρεττός υπογράμμισε πως η πλειονότητα των γυμνασίων και λυκείων στο Δήμο έχουν παραλάβει τα απαιτούμενα αναλώσιμα, υποσχόμενος μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας να έχουν αποδοθεί και στα υπόλοιπα, ενώ τόνισε πως τη τρέχουσα εβδομάδα θα ξεκινούσε ο διαγωνισμός για τη προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, ενώ παράλληλα πρότεινε την ανάληψη της έκδοσης των 20 πρώτων σελίδων κάθε βιβλίου των γυμνασίων και λυκείων από τυπογραφείο, καθώς το κόστος για 150.000 τετράχρωμα αντίγραφα δε θα ξεπεράσει τα 1.500 ευρώ.
Μάλιστα σε ότι αφορά τις δόσεις από την επιχορήγηση του Υπουργείο, ο κ. Βρεττός τόνισε πως η τρίτη δόση ύψους 132.000 ευρώ θα κατατεθεί άμεσα στον τραπεζικό λογαριασμό, καθώς έχει ήδη αποδοθεί στο Δήμο, τονίζοντας πως άμεσα θα αποδοθούν και οι δύο πρώτες δόσεις ύψους 398.000 ευρώ συνολικά.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι απαντήσεις του Προέδρου της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής κ.  Γιάννη Μίχα, ο οποίος τόνισε πως και για τα νηπιαγωγεία και δημοτικά αναμένεται άμεσα η έναρξη διαγωνισμού για τη προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης. Επεσήμανε πως μέσα στη τρέχουσα εβδομάδα θα οριστικοποιηθούν οι συμβάσεις με τις καθαρίστριες, ενώ σε ότι αφορά τη μεταφορά των παιδιών από και προς τα σχολεία τόνισε πως εφόσον η μεταφορά των μαθητών σταματήσει να είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, ο Δήμος  είτε θα ναυλώσει πούλμαν, είτε θα χρησιμοποιήσει τη δημοτική συγκοινωνία.
Από τη πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια βίου μάθησης κ. Γιάννης Κατσανδρής υπενθύμισε πως όλο το καλοκαίρι συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σε  επιδιορθώσεις ζημιών και βάψιμο της πλειονότητας των σχολικών κτιρίων, διαδικασία η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύσσωμοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας διαπαραταξιακής επιτροπής με τη Λαϊκή Συσπείρωση να καλεί δημοτικούς συμβούλους, γονείς και εκπροσώπους να προβούν σε διαμαρτυρία έξωθεν του Υπουργείο Παιδείας τόσο για την καθυστέρηση στην εκτύπωση των βιβλίων όσο και για τη μείωση των επιχορηγήσεων στα σχολεία.     
Το παρόν στο Δ.Σ. έδωσε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής κ. Γιώργος Σμέρος, ο οποίος αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του κ. Σγουρού υπογράμμισε τις άριστες σχέσεις συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου και τόνισε πως μόνο μέσα από τη μάχιμη και ζωντανή παρουσία των αιρετών και των εκπροσώπων σχολείων για τη παιδεία μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως επένδυση για κάθε χώρα τη δαπάνη που πραγματοποιείται για τη παιδεία.
 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ