Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Sep8
Οξύτατο πρόβλημα στο Νεκροταφείο του Δήμου Αχαρνών
9/8/2011 1:12:00 PM by Giannis

•    Καταγγελίες από δημοτικούς συμβούλους,  για προφορικές παραχωρήσεις γης και μαρμάρων από τη προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
•    Δημότες έχουν φτιάξει οικογενειακούς τάφους χωρίς να έχουν αποδεικτικά παραχώρησης στα χέρια τους

Σε καταγγελία για παράνομες πωλήσεις γης και μαρμάρων σε χώρους τριετούς ταφής στο Νεκροταφείο των Αχαρνών από τη προηγούμενη Δημοτική Αρχή, προχώρησε ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές με την «Αχαρναί Ενεργοί Πολίτες» Νίκος Γκασούκας το βράδυ της Τετάρτης 1 Σεπτεμβρίου στο Δ.Σ. Αχαρνών.
Ο κ. Γκασούκας απευθυνόμενος στους Δημοτικούς Συμβούλους αποκάλυψε πως την τελευταία τετραετία έχουν πωληθεί σε δημότες των Αχαρνών,  γη και μάρμαρα για τη δημιουργία οικογενειακών ταφών στα κομμάτια τριετούς ταφής και μάλιστα προφορικά, καθώς δεν υπάρχουν  παραστατικά της πώλησης αυτών.
Τα λεγόμενα του κ. Γκασούκα υποστήριξε και η Πρόεδρος της ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Αχαρνών Σοφία Χριστοπούλου η οποία  ζήτησε από το σώμα μια μικρή πίστωση χρόνου, ώστε να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία και να τα εκθέσει σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο όπου και θα έρθει το θέμα προς συζήτηση.
Η εν λόγω εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα της πρότασης του Δημάρχου Αχαρνών Σωτήρη Ντούρου για δεκαπλάσια αύξηση των τελών ταφής για τους ετεροδημότες  που ανεβάζει το τίμημα που καταβάλουν από τα 400 ευρώ στα 4.000 ευρώ, αλλά και εκταφής των νεκρών όπου αντίστοιχα μετά τη παρέλευση των τρεισήμισι χρόνων οι συγγενείς θα πληρώνουν από 90 ευρώ που ισχύει  σήμερα 200 ευρώ για το Α' εξάμηνο, ποσό που εκτινάσσεται στα 2.000 ευρώ (!!!) για το Β' Εξάμηνο και εντεύθεν.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ντούρος, ο στόχος του μέτρου δεν είναι εισπρακτικός αλλά μια λύση, ώστε να αποθαρρυνθούν οι ετεροδημότες από το να θάβουν τους νεκρούς τους στο Νεκροταφείο των Αχαρνών, το οποίο έχει σχεδόν κορεστεί. Μάλιστα ο κ. Ντούρος υπογράμμισε πως σε καμία περίπτωση δεν σκέφτονται να προχωρήσουν στη χωροθέτηση νέου Νεκροταφείου, καθώς είναι μια βαριά χρήση.  Αντίδραση υπήρξε από σχεδόν σύσσωμη την αντιπολίτευση, με τον Θάνο Τραβασάρο της Λαϊκής Συσπείρωσης να υπογραμμίζει πως το να πάρουν χρήματα από φτωχούς ανθρώπους δεν αποτελεί λύση, αντιπροτείνοντας εκτός από το να δουν τις τιμές που ισχύουν σε άλλε Ευρωπαϊκές Χώρες για τους τάφους και  το ενδεχόμενο της καύσης των νεκρών.
Ο Επικεφαλής της “Νέα Δύναμη” Παναγιώτης Γρηγοριάδης χαρακτήρισε ντροπή να ζητούν από φτωχούς ανθρώπους να πληρώσουν περισσότερα, ζήτησε να προχωρήσουν σε μείωση και όχι αύξηση των τελών παράλληλα μα τη δημιουργία νέου νεκροταφείου στο Δήμο.
Ο Επικεφαλής της “Αχαρναί Ενεργοί Πολίτες” Γιάννης Κασσαβός ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα, με τον Στέλιο Ελευθεριάδη να αντιπροτείνει τον πενταπλασιασμό τουλάχιστον των τελών έναντι του δεκαπλασιασμού. Την απόσυρση του θέματος ζήτησε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ε.Κ.Α.  Χρήστος Γκίκας.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ