Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Jul28
«Στο φως» όλα τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Θανάση Φυτά
7/28/2011 11:54:00 AM by Giannis

Χωρίς καμία δήλωση διάψευσης ή αντίρρησης από τη πλευρά της αντιπολίτευσης των τριών πρώην Δημάρχων και των τριών υποψήφιων Δημάρχων, παρουσιάστηκαν όλα τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Θανάση Φυτά
Σε αναλυτική παρουσίαση των δαπανών, των δανειακών υποχρεώσεων αλλά και των οφειλών σε τρίτους του Δήμου Αχαρνών, όπως ακριβώς είχε δηλώσει στη τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής προέβη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Θανάσης Φυτάς.
Η κίνηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη ύστερα από το διασυρμό του Δήμου σε εθνικά έντυπα και κανάλια για τη δήθεν εμπλοκή που προκάλεσε στη 5η δόση του δανείου, ώστε να καταστήσει τον τοπικό τύπο και φυσικά τους δημότες, κοινωνούς της οικονομικής κατάστασης του.
Συγκεκριμένα, η ανελαστική δαπάνη της μισθοδοσίας που αποδίδει μηνιαίως ο Δήμος για εργαζόμενους τόσο σε αυτόν όσο και σε Βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κ.Α.Π.Η., Αθλητικό Οργανισμό, στο Σωματείο ΑΡΩΓΗ αλλά και τη τέως Κ.Ε.Π.Ε.Δ.Α. αγγίζουν το 1.419.260,59 ευρώ, χωρίς σε αυτό το ποσό να συνυπολογίζουμε και οφειλές σε υπαλλήλους από τις πρώην Δ.Ε.Τ.Ε.Δ.Α., Δ.Ε.Α.Δ.Α. και Δ.Ε.Ν.Δ.Α. που ανέρχονται στις 453.126,78 ευρώ.
Σε ασφαλιστικές εισφορές αλλά και εφορία οφείλονται περί το 1.364.228,7 ευρώ έχοντας ήδη προχωρήσει σε ρύθμιση του χρέους με το Ι.Κ.Α. σε Κ.Ε.Π.Ε.Δ.Α. και Βρεφονηπιακούς, ενώ συλλήβδην σε προμηθευτές ο Δήμος δίδει μηνιαίως περί τις 309.150 ευρώ συν τα τρέχοντα έξοδα. μεταξύ των οποίων αποζημιώσεις από απαλλοτριώσεις, μισθώματα κτιρίων και πληρωμές σε εργολήπτες που αγγίζουν τις 469.000 ευρώ. Τέλος, μέχρι και το τέλος του Ιουνίου οι μηνιαίες δόσεις δανείων του Δήμου σε Probank και Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συμπεριλαμβανομένου και του δανείου που θα έχει 15ετή διάρκεια και θα συναφθεί βάσει της ΚΥΑ ΥΠ. ΟΙΚ. και ΥΠ.ΕΣ., ανήρχοντο στις 495.111,94 ευρώ, ενώ σε ότι αφορά τα δάνεια σε DEXIA και K.A. Finanz οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήρχοντο στα 4.727. 486 ευρώ.
Σημειώνεται ότι τα μηνιαία έσοδα του Δήμου ανέρχονται στα 2.505.000 ευρώ.

 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ