Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Jul7
Η «καρδιά» της αγροτικής παράδοσης και του πολιτισμού κτύπησε στις Αχαρνές
7/7/2011 12:49:00 AM by Giannis

 Με κοινώς ομολογουμένη επιτυχία ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό  Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής διοργάνωσε το 1ο Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων και Πολιτισμού, στην πλατεία Δημαρχείου.
Παραγωγοί από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν τα παραδοσιακά προϊόντα τους ενώ χορευτικοί και λαογραφικοί σύλλογοι μετέφεραν τον πολιτισμό κάθε περιοχής στην πόλη των Αχαρνών.
Ενδεικτικά, στο Φεστιβάλ συμμετείχαν εκθέτες από τη Λήμνο, τη Λίμνη Τριχωνίδα, τη Λακωνία, τη Μεσσηνία, το Πήλιο αλλά και φορείς των Αχαρνών, όπως ο Λαογραφικός Σύλλογος Αχαρνής, το Επισκήνιον, η Αρωγή, το περίπτερο των ιππικών Ομιλών, καθώς και τα περίπτερα των φυτωριούχων της περιοχής κ.λπ.
Ο κόσμος επισκέφτηκε τα περίπτερα, τα μικρότερα παιδιά έπαιξαν στα φουσκωτά παιχνίδια και έκαναν βόλτα με τα άλογα και τα πόνυ των ιππικών ομιλών ενώ μια άμαξα περίμενε τον κόσμο στην είσοδο του Δημαρχείου ώστε να τους κάνει δωρεάν βόλτα στους δρόμους της πόλης.
Τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να μάθουν και να εκπαιδευτούν για την ανακύκλωση ενώ την Κυριακή το πρωί παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Ζητείται υπηρέτης» από την θεατρική ομάδα του Συλλόγου Θεσσαλών. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων η πόλη των Αχαρνών τίμησε για την προσφορά του τον 100χρονο πρώτο Ταχυδρόμο της πόλης κ. Αθανάσιο Φυτά, ο οποίος έστειλε μήνυμα αγάπης, ομόνοιας και ελπίδας. Παράλληλα απονεμήθηκε βραβείο στη τιμώμενη περιοχή του Φεστιβάλ που ήταν η λίμνη Τριχωνίδα και οι παραγωγοί της. Παράλληλα διοργανώθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις όπου συμμετείχαν σύλλογοι από Δήμους της Ελλάδας και φυσικά το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Αχαρνών.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σ.Ντούρος ευχαρίστησε όσους συλλόγους συμμετείχαν στο φεστιβάλ και ειδικότερα: Χορευτικό του Δήμου Αχαρνών, Παράρτημα Αχαρνών του Λυκείου Ελληνίδων, πολιτιστικός σύλλογος Δήμου Μεγάρων «Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΤΑΣ», Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Λιοσίων «Η ΓΡΙΖΑ», Σύλλογος Ποντίων Ιλίου, Χορευτικό του  Δήμου Ασπρόπυργου, Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Άνω Λιοσίων - Φυλής «Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ», Σύλλογο Κρητών Αχαρνών, Σύλλογος Μακεδόνων – Θρακών του Δήμου Αχαρνών & Φυλής, Σύλλογο Δικταίοι – Καστρινοί, Σύλλογος Κρητών  Αγ. Δημητρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Εστίας, Σύλλογο Πελοποννησίων Καματερού, Ένωση Κρητών Ιλίου, Παραδοσιακό εργαστήρι τα Σαμαρέϊκα, Χορευτικός όμιλος νέων και φίλων της Πάτμου, Σύλλογος Πελοποννησίων Ελευσίνας και Σύλλογος γυναικών Μαγούλας, Σύλλογος Αιτωλοακαρνανών Περιστερίου, Ένωση Κρητών Πεύκης, Σύλλογο Ηπειρωτών «Η φλόγα», Σύνδεσμος αιγαιοπελαγίτικου πολιτισμού Άνω Λιοσίων «Ο Αιγέας» και φυσικά την ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων που εμφανίστηκε την ημέρα των εγκαινίων, κατευθείαν από την συμμέτοχη της στους Παραολυμπιακούς αγώνες και ενθουσίασε τον κόσμο με τις επιδείξεις τους.
Έκπληξη το βράδυ της Κυριακής ήταν παρουσία της κ. Ιωάννα Ντι Μαρτίνο, εκπροσώπου της Περιφέρειας Ραγκούσα Ιταλίας όπου με την συνοδεία του πιανίστα Πιερο από το κέντρο «Λεωνίδας», τραγούδησε ιταλικά τραγούδια. Το φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους οι Δήμαρχοι που συμμετείχαν στο συνέδριο της τοπικής αυτοδιοίκησης, βουλευτές από την περιφέρεια Αττικής δημοτικοί σύμβουλοι κ.α
Η διοργάνωση του φεστιβάλ ήταν πλήρως εναρμονισμένη με την εισήγηση του Δήμαρχου στο Δημοτικό Συμβουλίου. Ο Δήμος, στην δύσκολη οικονομική εποχή που διανύει, δεν θα χρεωνόταν για τη διοργάνωσή του. Τα έξοδα καλύφθηκαν από τις χορηγίες των διάφορων επιχειρηματιών και  από την περιφέρεια της Αττικής. Έτσι αποδεικνύεται περίτρανα ότι όταν υπάρχει η θέληση μπορούν να πραγματοποιηθούν πράγματα για μια καλύτερη πόλη. Αρκεί να υπάρχει όραμα, διάθεση για έργο, ομαδικότητα και συμμέτοχη από κάθε ομάδα της περιοχής.
Ο Δήμος Αχαρνών επίσης ευχαριστεί ιδιαίτερα τον χορηγό του φεστιβάλ κ. Στέργιου Δημήτρη για την χορηγία του, καθώς και για τις δροσιστικές φρουτοσαλάτες που πρόσφερε στον κόσμο, τον κύριο Στάμου Γιώργο για την δωρεάν διάθεση των προϊόντων του, την Pizza Fun για τις πίτσες που πρόσφερε στους μικρούς  επισκέπτες του φεστιβάλ, τον κύριο Καβαλλαρη Γιώργο που πρόσφερε την διαμονή των ομιλητών που συμμετείχαν στο συνέδριο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Καθώς τις δυο παρουσιάστριες του Φεστιβάλ την κυρία Φάνη Κορδατζη και την Κατερίνα Παπασταματιου οι οποίες πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, τους σχολικούς φύλακες, καθώς και όλους τους υπάλληλους που συνέβαλλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή του φεστιβάλ.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ