Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Jul6
Διήμερο διακρατικό συνέδριο Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις Αχαρνές
7/6/2011 11:10:00 PM by Giannis

 • Το συνέδριο είχε ως θέμα του την «Βιώσιμη Ανάπτυξη της Τ. Α. με Εξωστρέφεια» και πραγματοποιήθηκε στις 1 & 2 Ιουλίου, στο Δημαρχείο Αχαρνών

Την πρώτη μέρα τα θέματα που αναπτύχτηκαν είχαν σχέση με την Βιώσιμη Ανάπτυξη με ομιλητές  τους: Εύη Χριστοφιλοπούλου, Υφ. Παιδείας, Ντ. Βρεττό, Κ. Καρτάλη και Θ. Μπούρας, Βουλευτές, Στ. Μπένο, πρ. Υπουργό, Χρ. Πάχτα, πρ. υπουργό και Δήμαρχο Αριστοτέλη, Ανδρ. Ττοφιάς Δήμαρχο Λύσης Κύπρου, Δ. Μπουραϊμη Δήμαρχο Φυλής, Γ. Σμέρο και Δ. Αφεντούλη, Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αν. Αττικής.
Στο συνέδριο πήραν μέρος αντιπροσωπίες από την Κύπρο (Δήμοι Ιδαλίου,  Λύσης και Λευκάρων), από την Βουλγαρία (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος RABC Περιφέρειας VIDIN και Δήμος Chuprene) και από την Ιταλία (Περιφέρεια Ragusa Σικελίας, Δήμος Modica, Ε.Ο.Ο.Σ Marco Polo). Παρευρέθησαν Δήμαρχοι και άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης από δήμους της Ελλάδας.
Συντονιστής του Συνεδρίου ήταν ο κ. Νίκος Ταμπακίδης, πρώην Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων.
Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου ήταν εστιασμένη στα προγράμματα εδαφικής συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Μαρία Γκρούεβα, από την Κοινή Τεχνική Γραμματεία προγραμμάτων εδαφικής συνεργασίας (Θες/νίκη), παρουσίασε όλα τα προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας που υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν στο προσεχές μέλλον. Ο Αντ. Καρβούνης από το Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠΕΣΑΗΔ) μίλησε για τον θεσμό των Ευρωπαϊκών Ομίλων Εδαφικής Συνεργασίας.
Ακολούθησε η παρουσίαση των συνεργαζόμενων Φορέων στο Ευρωπαϊκό δίκτυο ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών Δρ Ν. Κρημνιανιώτης παρουσίασε τα έργα που υλοποιούνται σε διακρατικό επίπεδο. Ακολούθησε παρουσίαση των διακρατικών φορέων από Κύπρο, Ιταλία και Βουλγαρία. Τέλος το Δίκτυο εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα αναλάβει την διοίκηση από την δημοσίευση του νέου καταστατικού.
Πρόεδρος, Σωτήρης Ντούρος, Δήμαρχος Αχαρνών, Αντιπρόεδρος Χρήστος Πάχτας, Δήμαρχος Αριστοτέλη, Αντιπρόεδρος, Ανδρέας Ττοφιάς, Δήμαρχος Λύσης, Κύπρος, Αντιπρόεδρος, Vanya tsakinsky RABC Vidin, Βουλγαρία, Γραμματέας, Φώτης Προβατάς, Δημ. Σύμβ. Δήμου Αθηναίων,
Ταμίας, Κυριάκος Χατζηλέρης, Δημ. Σύμβ. Δήμου Φυλής, Μέλη: Στάθης Αναστασόπουλος, Δήμαρχος Μεσσήνης, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, Δήμαρχος Σκύρου, Vanio Kostin, Δήμαρχος Chuprene, Θεοδοσης Γρουτας, Δήμος Αθηναίων, Γεώργιος Κασσαβέτης, Δήμος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Δρόλιας, Δήμος Φυλής και Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος,  Δήμος Αχαρνών.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ