Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Jun19
Τριήμερες εκδηλώσεις του Παραρτήματος Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας
6/19/2011 7:43:00 PM by Giannis

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι υψηλού επιπέδου τριήμερες εκδηλώσεις του Παραρτήματος Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 27, 28, 29 Μαΐου 2011 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών.
Την Παρασκευή το Παράρτημα συμμετείχε στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Αχαρνών για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, με ομιλία από την κ. Κάτια Μακρυνίκα - Μηχ. Περιβάλλοντος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης- με θέμα: «Απορρίμματα και Υγεία».
Την Κυριακή έγινε η κεντρική εκδήλωση με ομιλία του Ακτινοφυσικού κ. Κων/νου Χουρδάκη - Προϊσταμένου του τμήματος Αδειών και ελέγχων της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας -  με θέμα: «Βιολογικές επιδράσεις των ιοντιζουσών ακτινοβολιών στον άνθρωπο».  Ο ομιλητής αναφέρθηκε στα είδη των ακτινοβολιών και στο ποσό από αυτά που δέχεται ο άνθρωπος. Επισήμανε τις επιπτώσεις και τις ασθένειες που μπορεί να προκαλέσουν.  Τόνισε πως το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία δεν είχε καμία επίπτωση στον Ελλαδικό χώρο και τελείωσε με τις δράσεις της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.
Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική. Στο πιάνο ο κ. Πέτρος Καρπαθάκης και στο τραγούδι η κ. Κατερίνα Σκρέκη. Δύο καλλιτέχνες που άφησαν άριστες εντυπώσεις και διασκέδασαν το κοινό. Πάγια αρχή του Δ.Σ. του Παραρτήματος είναι, εκτός από τις ενημερωτικές ομιλίες να πλαισιώνει τις  εκδηλώσεις του με μουσικά και πολιτιστικά θέματα θέλοντας να προάγει τον πολιτισμό και την παράδοση και να αναδείξει καλλιτέχνες της πόλης μας.
Στα πλαίσια αυτά, το τριήμερο (πρωί και απόγευμα) λειτούργησαν εκθέσεις:
• Έργα (πίνακες, κεραμικά) παιδιών της «ΑΡΩΓΗΣ» που κατέπληξαν με τις ειδικές ικανότητές τους
• Ζωγραφικής παιδιών Δημοτικών Σχολείων που ζωγράφισαν εντυπώσεις από την αντικαπνιστική ενημέρωση που έγινε στα σχολεία τους από το Παράρτημα Αχαρνών σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες από την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού.
• Χειροποίητης παραδοσιακής σκαλιστής γκλίτσας από τον κ. Κώστα Μάρκου
• Καλλιτεχνήματα από σφυρήλατο σίδερο από τον κ. Γιάννη Ζώη
Οι δύο τελευταίοι μάγεψαν με τις δημιουργίες τους. Είναι άνθρωποι της δικής μας πόλης, της δικής μας γειτονιάς, δημιουργοί έργων που παρόμοιά τους δεν συναντάς εύκολα. Καλλιτέχνες που το Παράρτημα Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας αναδεικνύει στις εκδηλώσεις του.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ