Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Feb16
Θεμελίωση του Ξενώνα της Αρωγής στις Αχαρνές
2/16/2010 9:58:00 AM by Giannis

 Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος θεμελιώθηκε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου το έργο για τον υπό ανέγερση ξενώνα προστασίας της "Αρωγής" για άπορα, ορφανά και απροστάτευτα παιδιά με ειδικές ανάγκες, στην περιοχή Αυλίζα του Δήμου Αχαρνών. Ο Ξενώνας όταν θα ολοκληρωθεί  θα προσφέρει μόνιμη φιλοξενία και προστασία σε 25 ορφανά παιδιά με ειδικές ανάγκες, παρέχοντας τους παράλληλα τις κατάλληλες υποδομές. Τον θεμέλιο λίθο για να ξεκινήσει και επισήμως το έργο, τοποθέτησε η κ. Μαρί Κυριακού πρέσβειρα των πανανθρώπινων αξιών της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού. Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια για να φτιαχτεί αυτός ο ξενώνας καθώς και στην ευαισθησία των ανθρώπων που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο έργο.

«Από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι τη σημερινή ημέρα, όπως καταλαβαίνετε, έγιναν δεκάδες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσουμε την πορεία του έργου. Ο Δήμος Αχαρνών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων αλλά και των δυνατοτήτων του παραχώρησε τον χώρο όπου θα ανεγερθεί ο Ξενώνας, προχωρήσαμε στη μελέτη και στην άδεια ανέγερσης και αναλάβαμε τις εκσκαφές, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αν και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, μπορεί όταν έχει όραμα και κοινωνική ευαισθησία να σταθεί αρωγός σε όσους την έχουν, πραγματικά, ανάγκη.
Ο Ξενώνας θα έχει εμβαδόν 860 τετραγωνικά μέτρα και επιπλέον 350 τετραγωνικά υπόγειο. Σύμφωνα με τη μελέτη θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 25 ατόμων και θα διαθέτει όλα τα σύγχρονα μέσα που προβλέπονται για τέτοιου είδους ξενώνες», τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κ. Φωτιάδης με αφορμή την παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου μετέφερε την αγωνία και το αίτημα που εκφράζει σύσσωμος ο Αχαρναϊκός λαός να καταλάβουν οι Αχαρνές τη δεσπόζουσα θέση που του ανήκει  στη νέα Μητρόπολη που θα δημιουργηθεί. «Γνωρίζοντας τόσο ο Αχαρναϊκός λαός όσο και εγώ το αίσθημα δικαίου που σας διακατέχει , περιμένουμε τόσο από εσάς Μακαριότατε όσο και από τον Μητροπολίτη  που θα εκλέξει η Ιερά Σύνοδος, να πραγματώσει τα δίκαια αιτήματα και τις προσδοκίες μας. Επίσης, να σας παραδώσω το ψήφισμα των Αχαρνέων Πολιτών που σύσσωμη η Αχαρναϊκή Κοινωνία υπογράφει και να σας πω ότι είμαστε βέβαιοι πως θα σταθείτε αρωγός και συμπαραστάτης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δ.Σ της «Αρωγής» για την πρόσκληση να παρευρεθεί στη θεμελίωση του ξενώνα, τονίζοντας «Το πρόβλημα που θα επιλύσει αυτή η προσπάθεια είναι πολύ μεγάλο. Ερχόμαστε να καλύψουμε μια ανάγκη της κοινωνίας μας και εμείς ως εκκλησία έχουμε βάλει στόχους να συνεργαζόμαστε με φορείς όπως ο δικός σας και να στηρίζουμε τέτοιου είδους προσπάθειες. Η αγάπη για τους αναξιοπαθούντες μαρτυρά τον πολιτισμό και τη καλλιέργεια μας».
Την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης,  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος του Κέντρου Διημέρευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες Γιάννης Γρηγοριάδης, η κ. Βίκυ Έλλιοτ, Πρόεδρος του Σωματείου «Αρωγή», ο κ. Δημήτρης Γονέος, Πρόεδρος της ανάδοχης εταιρείας κατασκευής του ξενώνα «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ» καθώς και ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Στη τελετή θεμελίωσης παρευρέθησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο κ. Αθανάσιος Μπούρας, τέως Υφυπουργός Οικονομικών, η κ. Μαρινέλλα, πρέσβειρα και συμπαραστάτης της Αρωγής, η δημοσιογράφος  Κίμ Κίλιαν, εκπρόσωποι της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρωγής καθώς και μέλη, φίλοι και εθελοντές του Σωματείου.
 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ