Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Mar11
Σε λειτουργία ο σταθμός του προαστιακού στις 5 Απριλίου
3/11/2011 8:47:00 PM by Giannis

Το συγκοινωνιακό τοπίο της πόλης μας αλλάζει μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Σ. Ντούρου προς το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.
Ο σταθμός του προαστιακού τίθεται σε λειτουργία στις 5 Απρίλη διαμορφώνοντας πλέον νέες συνθήκες στη σύνδεσή της πόλης με την Αθήνα το Αεροδρόμιο αλλά και το σύνολο της Χώρας.
Ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος, συνοδευόμενος από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Π. Αναγνωστόπουλο και Π. Γκίκα, συναντήθηκε την Τετάρτη 10 Μαρτίου  με τον Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Θεοχάρη Τσιόκα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθ. Ζηλιασκόπουλο.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες και τα χρονοδιαγράμματα της λειτουργίας του σταθμού, η οποία θα βασίζεται στη συνεργασία Δήμου και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ο σταθμός θα αποτελέσει κόμβο μετεπιβίβασης των υπεραστικών γραμμών από και προς τη γραμμή του προαστιακού. Παράλληλα θα τροποποιηθούν λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ, ώστε πραγματοποιώντας κυκλικές διαδρομές εντός του Δήμου να μεταφέρουν επιβατικό κοινό στο σταθμό.
Παρακάτω σας παραθέτουμε και το Δ.Τ. του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, προς επιβεβαίωση της είδησης. Συγκεκριμένα αναφέρει:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 10 Μαρτίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παραδίδεται στους πολίτες από τις 5 Απριλίου 2011 ο Προαστιακός Σταθμός Αχαρνών, μετά τις σχετικές οδηγίες του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα να επισπευστούν οι διαδικασίες.
Οι λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα της έναρξης λειτουργίας του Προαστιακού Σταθμού Αχαρνών, αποφασίστηκαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Υπουργείο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χάρη Τσιόκα, του Δημάρχου Αχαρνών Σ. Ντούρου, του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. Αθ. Ζηλιασκόπουλου.
Ο σταθμός αυτός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για το Δήμο Αχαρνών, έναν από τους πολυπληθέστερους δήμους της Αττικής, καθώς θα αποτελέσει κόμβο για τα υπεραστικά τρένα και κεντρικό σταθμό μετεπιβίβασης προς το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Με την ένταξή του στο ενεργό δίκτυο, ο ΟΑΣΑ θα τροποποιήσει τα δρομολόγιά του, ώστε να λειτουργήσει τροφοδοτικά προς το νέο σταθμό του προαστιακού.
Στη φύλαξη του σταθμού, συμφωνήθηκε να συνδράμει και η Δημοτική Αστυνομία.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ