Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Feb9
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΑΒΟΣ (*): «Η ντόπια αγορά χρειάζεται στήριξη»
2/9/2010 6:56:00 AM by Giannis

Την ανάγκη στήριξης της ντόπιας αγοράς, εκ μέρους του Δήμου, επεσήμανε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της κίνησης «ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες» Γιάννης Κασσαβός. Μιλώντας στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του ΣΕΒΑ, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, ο Γιάννης Κασσαβός ανέφερε ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία καθιστά ακόμα πιο αναγκαία την παρέμβαση του Δήμου, με στόχο να ανέβει η πεσμένη αγοραστική κίνηση.
«Η αγορά ασφυκτιά και πρέπει να γίνει ελκυστική, όχι μόνο για το καταναλωτικό κοινό των Αχαρνών αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Για το σκοπό αυτό πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την εξασφάλιση χώρων στάθμευσης, που θα συμβάλλουν στην ευκολότερη πρόσβαση του κόσμου. Πρέπει επίσης ο Δήμος να διευκολύνει τους επαγγελματοβιοτέχνες στο θέμα της υπαίθριας διαφήμισης. Με τον τρόπο που χειρίζεται σήμερα τις διαφημιστικές πινακίδες ο Δήμος, ουσιαστικά στρέφει το αγοραστικό κοινό σε άλλες αγορές ή στα πολυκαταστήματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κασσαβός.
Ζήτησε ακόμα να κάνει ο Δήμος διαφημιστική εκστρατεία με την οποία να εξηγεί στο κοινό τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν για την πόλη από την προτίμηση προς την ντόπια αγορά. Ο Δημοτικός Σύμβουλος δεσμεύτηκε ακόμα να μεταφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα των μελών του ΣΕΒΑ για την άμεση επανέναρξη της Δημοτικής Συγκοινωνίας.
«Το αίτημα του ΣΕΒΑ είναι λογικό. Η Δημοτική Συγκοινωνία θα εξισορροπήσει την σημερινή κατάσταση, καθώς ο σχεδιασμός της ΕΘΕΛ οδηγεί, αναπόφευκτα τον κόσμο εκτός Αχαρνών. Η Δημοτική Συγκοινωνία θα τον μεταφέρει μέσα στην πόλη και αυτό θα ωφελήσει την αγορά, αλλά και το κοινό, το οποίο με τις μετακινήσεις του χάνει χρόνο αλλά και χρήμα, καθώς η αγορά της πόλης μας θεωρείται από τις πιο συμφέρουσες» υπογράμμισε ο Γιάννης Κασσαβός.
Καταλήγοντας ανέφερε ότι θα ζητήσει την γρήγορη ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των εκτεταμένων ζημιών και της παράλυσης της αγοράς μετά από κάθε νεροποντή.
 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ