Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Jan24
Σήκωσαν τα μανίκια και έπιασαν δουλειά στο δήμο Αχαρνών
1/24/2011 4:55:00 PM by Giannis

• Ενημέρωση από το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους στον τοπικό τύπο
Σωτήρης Ντούρος «Θα λέμε πάντα ξεκάθαρα αυτό που σκεφτόμαστε και έχουμε σκοπό να κάνουμε»

Κρατώντας την υπόσχεσή του ο δήμαρχος Αχαρνών κ. Σωτήρης Ντούρος παρουσία και όλων των αντιδημάρχων ενημέρωσε  τους  εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ για όσα έχουν γίνει τις 15 αυτές πρώτες  μέρες της θητείας της νέας Δημοτικές Αρχής στο Δήμο Αχαρνών αλλά και όσα δρομολογούνται άμεσα.
Ο κ. Σωτήρης  Ντούρος αναφέρθηκε σε μία σειρά επαφών που είχε με υπηρεσιακούς παράγοντες για το θέμα του ΣΚΑ και του Προαστιακού, για το θέμα των στρατοπέδων, για το πρόβλημα της αποχέτευσης των ομβρίων καθώς και για τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης. Έκανε σαφές ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα στη διοικητική λειτουργία του δήμου και δήλωσε ότι γίνονται συντονισμένες ενέργειες από αυτόν και τους συνεργάτες του για να επιλυθεί. Εστίασε στην οικονομική κατάσταση του δήμου λέγοντας ότι θα γίνει έντονη προσπάθεια περιστολής των δαπανών αφού το μηνιαίο έλλειμμα έσοδα-έξοδα του δήμου αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ. Τόνισε ότι παράλληλα θα γίνει προσπάθεια να αξιοποιηθεί η μεγάλη περιουσία του δήμου ώστε να αυξηθούν τα έσοδα.
Στη συνέχεια έκαναν περιγραφή της κατάστασης που έχουν στον τομέα τους, ο καθένας από τους αντιδημάρχους, με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται όπως ανέφεραν οι ίδιοι ο αντιδήμαρχοι στο τομέα της καθημερινότητας του πολίτη αλλά και τα οικονομικά.
Ο κ. Βασίλης Λαζάρου που είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την καθαριότητα, το περιβάλλον και την ασφάλεια στο δήμο Αχαρνών επεσήμανε ότι στον τομέα της αποκομιδής των σκουπιδιών και της καθαριότητας η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Τόνισε ότι ενώ υπάρχουν πολλά οχήματα εν τούτοις τα περισσότερα δεν λειτουργούν.  Ενδεικτικά ανέφερε ότι στην  πρόσφατη υπαίθρια εμποροπανήγυρη που έγινε στο Ολυμπιακό χωριό χρειάστηκαν πολλές μέρες για να καθαρισθεί  περιοχή από τα πάρα πολλά σκουπίδια. Τόνισε επίσης  ότι θα γίνεται αναλυτική καταγραφή και έλεγχος των δρομολογίων των απορριμματοφόρων – αφήνοντας αιχμές ότι πολλά από αυτά κάνουν δρομολόγια χωρίς να είναι γεμάτα. Τέλος επεσήμανε ότι θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στο θέμα της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών για την πιο αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου προς όφελος των πολιτών.
Στο ίδιο πνεύμα αλλά στον τομέα της δικής του αρμοδιότητας ήταν και η τοποθέτηση του κ. Θανάση Φυτά, αντιδημάρχου Οικονομικών. Ο κ. Φυτάς τόνισε ότι θα γίνει πλήρης καταγραφή της υλικοτεχνικής υποδομής του Δήμου με στόχο την καλύτερη αξιοποίησή της αλλά και την αποτελεσματικότερη προφύλαξή της και συντήρηση. Διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή ο δήμος αντιμετωπίζει έντονα το πρόβλημα της ρευστότητας αλλά δίνοντας  ένα τόνο αισιοδοξίας ανέφερε ότι σύντομα θα δρομολογηθούν πληρωμές, αλλά αυστηρά με προτεραιότητα και τμηματικά. Στόχος δήλωσε  είναι να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του δήμου και η συνέπεια του και στη συνέχεια να μπορέσει να ισοσκελίσει τα έσοδα με τις δαπάνες.
Ο κ. Παναγιώτης Κορνιλάκης αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και αρμόδιος για την πολεοδομία τη χωροταξία και τα τεχνικά έργα τόνισε ότι η κατάσταση στην τεχνική υπηρεσία είναι τραγική αλλά τουλάχιστον βλέπει διάθεση παραγωγής έργου από τους εργαζόμενους. Είπε ότι τα περισσότερα έργα της πόλης είναι σταματημένα και δήλωσε ότι στις άμεσες προτεραιότητες του είναι να ολοκληρωθεί η κυκλοφοριακή μελέτη που θα περιλαμβάνει και μια μικρής έκταση ανάπλασης του κέντρου των Αχαρνών με σκοπό να γίνει πιο φιλικό για το δημότη.
Ο κ. Χρύσανθος Κόνταρης αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τόνισε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε έμψυχο υλικό και είναι δύσκολο να αξιοποιηθούν τα πληροφορικά συστήματα που υπάρχουν στο Δήμο.   
Ο κ. Γιάννης Κατσανδρής  αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις πολλές διαρρήξεις που υπάρχουν στα σχολεία και πως θα μεριμνήσει άμεσα να επιλυθεί το πρόβλημα.
Ο κ. Παναγιώτης Γκίκας πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, είπε ότι υπάρχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα στην ΚΕΔΑ και πως θα γίνει συστηματική προσπάθεια να περικοπούν τα έξοδα στις πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Ο κ. Σάββας Βασιλειάδης πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας των Θρακομακεδόνων ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα είχε εγκαταλειφθεί η περιοχή αλλά γενικά δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Μετά το τέλος των τοποθετήσεων οι αντιδήμαρχοι και ο δήμαρχος κ. Σωτήρης Ντούρος απάντησαν σε διευκρινιστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ