Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Jan6
ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ
1/6/2011 12:42:00 PM by Giannis

• Σωτήρης Ντούρος: «Θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την πόλη που οραματιζόμαστε, για να κάνουμε το Δήμο Αχαρνών,  μια πόλη για να τη ζούμε!

Στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Αχαρνών, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Σωτήρη Ντούρου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου.
Την τελετή του Αγιασμού μαζί με τις ευχές του για μια εποικοδομητική θητεία έδωσε στην νέα Διοίκηση ο Μητροπολίτης Ιλίου-Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ Αθηναγόρας που υπογράμμισε πως τόσο η Εκκλησία, όσο και ο ίδιος θα είναι αρωγοί σε αυτήν την δύσκολη προσπάθεια.
Στην ομιλία του ο νέος Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη που του πρόσφερε και τόνισε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του από την επομένη κιόλας ημέρα των εκλογών βρίσκονται στο Δήμο και εργάζονται πάνω σε συγκεκριμένα προγράμματα. Τόνισε δε ότι η ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Αχαρνών αποτελεί μια σημαντική στιγμή που σηματοδοτεί το μέλλον του τόπου και υποσχέθηκε ότι τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του θα καταθέσουν όλες τους τις δυνάμεις για να γίνει η πόλη των Αχαρνών αυτή που όλοι οραματίζονται.
Η ομιλία του νέου δημάρχου ήταν η εξής :
“Σεβασμιώτατε,
Κύριοι  Δήμαρχοι,
Κύριοι Βουλευτές,
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Εκ μέρους όλων των συνεργατών μου, των συναδέλφων στο Δημοτικό και στα Τοπικά Συμβούλια, σας ευχαριστούμε θερμά, για τη σημερινή σας παρουσία στο επίσημο ξεκίνημα της νέας δημαρχιακής περιόδου. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ σήμερα, γιατί μας θυμίζετε ότι στον μακρύ και ανηφορικό  δρόμο στον οποίο μπαίνουμε έχουμε συνοδοιπόρους.
Με την παρουσία σας εδώ, μας ενδυναμώνετε,  γιατί  πιστέψτε με, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πόση δύναμη χρειαζόμαστε όλοι μας για να αλλάξει η πορεία αυτού του τόπου. Για όλους εμάς, η αυτή η στιγμή είναι σημαντική γιατί καλούμαστε να δώσουμε όρκο ευθύνης και βαθειάς συναίσθησης του δύσκολου έργου που αναλαμβάνουμε.
Θέλουμε όμως αυτή η στιγμή να χαραχτεί ως σημαντική και στη συνείδηση των δημοτών, όχι μόνο εκείνων οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν, αλλά ολόκληρου του Αχαρναϊκού Λαού, γιατί στο πρόσωπό μου και στους συνεργάτες μου, έχουν επενδύσει προσδοκίες και εναποθέσει ελπίδες για ένα αύριο καλύτερο.
Η σημερινή μέρα όμως, είναι εκτός των άλλων και ιστορική. Επίσημα σήμερα, υποδεχόμαστε στον ενιαίο Δήμο Αχαρνών τους Θρακομακεδόνες,  ένα κομμάτι του τόπου μας που πάντα ήταν στην καρδιά μας.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Μακάρι να είχαμε μαζί μας ένα μαγικό ραβδί. Δυστυχώς το ξέρετε ότι αυτό δεν υπάρχει.
Αντίθετα υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, των οποίων η ένταση και η έκταση όλες αυτές τις μέρες που βρισκόμαστε εγκατεστημένοι στο Δήμο, προετοιμάζοντας την ανάληψη των καθηκόντων μας, γίνεται όλο και πιο εμφανής. Ωστόσο, δικαιολογίες για να σας διαψεύσουμε δεν υπάρχουν. Η θητεία που καλούμαστε να υπηρετήσουμε έχει μόλις 3,5 χρόνια διάρκεια. Είναι λίγος χρόνος για να γίνουν ορατές μεγάλες αλλαγές. Όμως είναι πολύς χρόνος για να βάλουμε βάσεις για να αλλάξει την κατηφορική πορεία ο Δήμος Αχαρνών. Μπορώ με πίστη και ελπίδα να σας διαβεβαιώσω, ότι μαζί με τους συνεργάτες μου, θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την πόλη που οραματιζόμαστε, για να κάνουμε το Δήμο Αχαρνών,  μια πόλη για να τη ζούμε!
Από τη Δευτέρα, την επομένη της 14ης Νοεμβρίου, όπου εσείς μας αναθέσατε αυτό το δύσκολο έργο, είμαστε εδώ καθημερινά, εργαζόμενοι με κέφι και όρεξη, αλλά προπάντων με αληθινή αγάπη για αυτόν τον τόπο. Έναν τόπο, ο οποίος και την ιστορική του φυσιογνωμία έχασε, αλλά και αρνητικό πρότυπο έγινε στην κοινή γνώμη.
Στη μάχη που θα δώσουμε, είμαστε συστρατευμένοι, όσοι εξελέγησαν, αλλά και όσοι δεν είχαν αυτή την ευκαιρία. Άλλωστε το έχω πει πολλές φορές.
 ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
Ούτε από εμάς, ούτε από τις υπόλοιπες παρατάξεις που θα απαρτίζουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε από όλους εσάς. Οι απαιτήσεις της νέας διοικητικής δομής του Καλλικράτη είναι πολύ μεγαλύτερες. Και εν πολλοίς είναι ακόμα ασαφείς. Καλούμαστε να διαχειριστούμε πολλά περισσότερα ζητήματα, με πενιχρές οικονομικές δυνατότητες.
Γι’ αυτό δεν μπορούμε παρά να είμαστε καθημερινά διεκδικητικοί προς την πολιτεία, αλλά και προς κάθε φορέα ο οποίος σήμερα στηρίζεται στις πλάτες των Αχαρνών, χωρίς να ανταποδίδει το ελάχιστο. Θα επαναλάβω κάτι το οποίο μου έχει γίνει βαθειά πίστη. Η βοήθεια και η συνδρομή όλων είναι παραπάνω από απαραίτητη.
• Ζητούμε από τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης, τη σκληρή, δίκαιη αλλά και εποικοδομητική κριτική. Το μέλλον της πόλης κρίνεται και στηρίζεται ΚΑΙ στην αντιπολίτευση.
• Ζητούμε την επίσης σκληρή αλλά δίκαιη κριτική από τον τοπικό τύπο. Είναι ο δίαυλος επικοινωνίας με τον Δημότη και πρέπει να συμβάλλει στην πραγματική και σφαιρική ενημέρωση του πολίτη.
• Ζητούμε τη συμβολή του απλού δημότη. Θα δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις  ώστε ο δημότης να ξέρει ότι μπορεί να συμβάλλει με προτάσεις στο αύριο της πόλης, να ξέρει ότι ανά πάσα στιγμή θα βρίσκει τις δημοτικές υπηρεσίες στο πλευρό του.
Με δύο λόγια μόνο, θέλω να σας ενημερώσω για τις έως σήμερα δραστηριότητες μας.  Όπως γνωρίζετε, πολύ γρήγορα μετά τις εκλογές καθορίσθηκαν οι θέσεις και οι υπεύθυνοι ανά τομέα Δημοτικοί Σύμβουλοι. Συνεπώς, για εμάς έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό η ενημέρωση από τις υπηρεσίες αλλά και ο καθορισμός των ενεργειών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και τον καθορισμό των στόχων βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο νυν Δήμαρχος, κ. Φωτιάδης , τον οποίο ευχαριστούμε, μας παραχώρησε γραφείο και έτσι ήταν πιο εύκολη η επικοινωνία. Έχουμε έρθει σε επαφές με τις περισσότερες υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και με εξωτερικούς φορείς ώστε να δρομολογήσουμε τις εξελίξεις γύρω από διάφορα ζητήματα, αλλά και να αποκτήσουμε πραγματική γνώση για τη σημερινή κατάσταση του δήμου.
Το προεκλογικό μας πρόγραμμα πρέπει να μπει σε τροχιά υλοποίησης, καθώς όσα είπαμε και για αυτά μας ψηφίσατε, δεν είναι γράμματα κενά περιεχομένου.
Κλείνοντας, θέλω να σας απευθύνω τις θερμότερες ευχές για υγεία και δύναμη. Και τα δύο θα τα χρειαστούμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που όλα γύρω μας φαντάζουν αρνητικά.
Ως νέα Δημοτική αρχή, Αχαρνών και Θρακομακεδόνων, σας καλούμε μαζί στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινάμε, ώστε στο τέλος της πορείας να γίνουμε όλοι μέτοχοι της χαράς και της ικανοποίησης, ότι ο καθένας μας έβαλε το δικό του πετραδάκι για να αλλάξει η πόλη μας. Και θα αλλάξει. Να είστε βέβαιοι.
Χρόνια πολλά. Καλή και δημιουργική χρονιά.»
Η εκδήλωση έκλεισε με ήχους παραδοσιακής μουσικής και χορού, από το Λύκειο Ελληνίδων, και τον καθιερωμένο μπουφέ.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία βουλευτών, στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και με την συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών που κυριολεκτικά κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων.
 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ