Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Jul1
Τελετή για την Αποφοίτηση των Μαθητών της Έκτης Δημοτικού του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών
7/1/2010 12:45:00 PM by Giannis

Ανεπανάληπτη ήταν η Τελετή για την Αποφοίτηση των Μαθητών της Έκτης Δημοτικού του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12/6/2010 ώρα: 8 μ.μ. στον χώρο του Σχολείου.
Μια Γιορτή η οποία θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην ευαίσθητη μνήμη των Μαθητών αυτών, όπως έχει μείνει και στους προηγούμενους Απόφοιτους τα τελευταία έξι χρόνια.
Ευχή είναι όλοι οι Σύλλογοι Γονέων, να κάνουν το ίδιο σε όλους όσους τελειώνουν το Δημοτικό Σχολείο.
Προσκεκλημένοι (όλοι δωρεάν) ήταν οι μαθητές της έκτης, μαζί με τις Οικογένειές τους, καθώς επίσης οι Δάσκαλοι του Σχολείου  και Επίσημοι της Τοπικής Κοινωνίας.
Στην είσοδο του Σχολείου μετά την υποδοχή και την παραλαβή προσκλήσεων για είσοδο και γεύμα, σερβίρετε το ποτό υποδοχής και η καλαισθησία του χώρου με τις στρογγυλές ροτόντες τραπέζια, στολισμένα όμορφα, προδιαθέτει για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Με την έναρξη του ηλιοβασιλέματος, ο βιντεοπροβολέας ξεκινά να προβάλει στην μεγάλη οθόνη τις φωτογραφίες των μαθητών από την Πρώτη έως την Έκτη Δημοτικού, με τους μαθητές να εκδηλώνουν τα συναισθήματα τους.
Το Σερβίρισμα Μαθητών και καλεσμένων ξεκινά με πλήρες ποιοτικό μενού από οργανωμένη εταιρία catering και ελεύθερα αναψυκτικά – ποτά για όλους.
Ο ήλιος έχει πλέον πέσει και ο ουρανός γεμίζει με χρώματα και σχέδια, από τα βεγγαλικά που δημιούργησαν την ευχάριστη έκπληξη σε όλους.
Ξεκινά η προβολή βίντεο με τους όλους τους μαθητές της έκτης, που είχαν δώσει συνέντευξη πριν να τελειώσει η σχολική χρονιά. Η χαρά των παιδιών απερίγραπτη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν με σειρά: Η Διευθύντρια του σχολείου κα Σπανούδη Δήμητρα, ο Υποδιευθυντής κ. Κοσμετάτος Παύλος, ο Προέδρος Επιτροπής Παιδείας κ. Κούτας Κων/νος, ο Αναπλ.Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης κ. Κατσιακίδης Άγγελος, ο Υπ.Δήμαρχος κ Στριφτός Σπύρος, ο Υπ. Δήμαρχος κ. Τοπαλιανίδης Βασίλης, ο Πρόεδρος Ένωσης Γονέων κ. Πούρδας Χάρης και από τη Ομοσπονδία Γονέων ο κ. Καλατζής Δημήτρης.
Όλοι ουσιαστικά συμφώνησαν ότι ένα τέτοιο Εκπαιδευτικό Προσωπικό, με τέτοιο επίπεδο Μαθητών και με τέτοιο Σύλλογο Γονέων, είναι κρίμα να στεγάζεται σε τέτοιο κτίριο και όλοι δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους, ώστε η Προμελέτη η οποία ολοκληρώθηκε επιτέλους τον Μάιο του 2010, να γίνει και Σχολείο το συντομότερο δυνατόν.
Συγκίνηση προκάλεσε ο αποχαιρετισμός από τους Δασκάλους και τα εναπομείναντα Μέλη του Συλλόγου Γονέων, του Πρόεδρου του Συλλόγου Γονέων κ. Κουφογεώργου Σωτήρη, του οποίου τα παιδιά τελείωσαν φέτος το Δημοτικό και ο οποίος δεσμεύτηκε να συνεχίσει να παλεύει για το 18 Δημοτικό, σε επίπεδο Ένωσης Γονέων όπου διατελεί εκλεγμένο Μέλος πλέον, αλλά και όταν ξεκινήσει Δημοτικό το τρίτο παιδί του.
Αποκορύφωμα συγκίνησης αμέσως μετά με τις  Δασκάλες των Μαθητών  να παραδίδουν στους Μαθητές τους σε ξύλινο πάπυρο τα βραβεία αποφοίτησης, μαζί με το DVD συνέντευξης των Μαθητών και με αναμνηστικό για την συνάντησή τους το έτος 2025.
Όλοι στήριξαν την Λαχειοφόρο με τα μεγάλα δώρα από υποστηρικτές του σχολείου και από την κληρωτίδα τα τυχερά λαχεία τράβηξαν μαθητές.
Την Μουσική επιμέλεια είχε αναλάβει επαγγελματίας DJ ο οποίος πρόβαλε ταυτόχρονα στην οθόνη video clip τραγουδιών και έπαιζε τα τραγούδια που είχαν επιλέξει οι ίδιοι οι μαθητές, οπότε ο χορός από μικρούς και μεγάλους, μαζί με τα γλυκά που προσφέρθηκαν, ήταν η πιο όμορφη ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ