Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Jul1
Μουσικοχορευτική παράσταση «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα»
7/1/2010 12:40:00 PM by Giannis

Τη μουσικοχορευτική παράσταση «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα», παρουσίασαν οι Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αχαρνών, τη Παρασκευή 11 Ιουνίου, στο πλαίσιο του 16ου παιδικού φεστιβάλ. Το αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» γέμισε ασφυκτικά από γονείς και συγγενείς που ενθουσιάστηκαν από το αποτέλεσμα και καταχειροκρότησαν  τα παιδιά που έδωσαν το «είναι» τους, σε μια παράσταση που διέθετε χρώμα, μουσική και άρωμα  Ελλάδος.
Στην έναρξη της εκδήλωσης τον λόγο πήρε η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Μαρία Χαριτίδη, η οποία αφού ευχαρίστησε γονείς και προσωπικό για την άψογη συνεργασία τους, αναφέρθηκε στην ποιότητα καθώς και στην ποικιλία των υπηρεσιών που παρέχουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.
Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης συνεχάρη το Δ.Σ. και το προσωπικό για την επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης ενώ δεν παρέλειψε για άλλη μια φορά να αναφερθεί στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν οι Παιδικοί Σταθμοί στους νέους γονείς.
Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι μικροί μας φίλοι οι οποίοι ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και υπό τη συνοδεία της κατάλληλης μουσικής πραγματοποίησαν μια ιστορική και γεωγραφική διαδρομή στην ελληνική παράδοση. Κοριτσάκια ντυμένα με αρχαιοελληνικές φορεσιές, άναψαν δάδες από μια εστία, για να ακολουθηθούν από χορευτές του Πόντου, της Μικρασίας, της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Ρούμελης, των Επτανήσων, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, της Κρήτης, των Αχαρνών, του Πειραιά, για να καταλήξουν στον πιο αντιπροσωπευτικό ίσως χορό της σύγχρονης Ελλάδας, το συρτάκι του Ζορμπά.
Οι Παιδικοί Σταθμοί σε συνεργασία με το Σύλλογο Πελλοπονησίων και το Σύλλογο Κρητών έφτιαξαν παραδοσιακά εδέσματα και φίλεψαν το κοινό, ενώ στην είσοδο του αμφιθεάτρου διανέμονταν και το καλοκαιρινό τεύχος του περιοδικού των Παιδικών Σταθμών «Το Σαλιγκαράκι». Επίσης στους παρευρισκόμενους μοιράστηκε ένας πανέμορφος οδηγός με το πρόγραμμα της γιορτής και αναμνηστικές φωτογραφίες όλων των λιλιπούτειων που πήραν μέρος στην εκδήλωση.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Αχαρνών Π. Φωτιάδης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Εκπαίδευσης (ΚΕΠΕΔΑ) Θ. Αφουξενίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ν. Κολετζάκης, ο Πρόεδρος των ΚΑΠΗ Κων/νος Κούτας, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Πελλοπονησίων Π. Φαμελίτου, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Μ. Μανιδάκης και Δ. Γιαννούλης αντίστοιχα και ο Πρόεδρος του Συλλόγου ‘’Αχαρνείς’’ Ν. Λάμπρου.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ