Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Jul4
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩN «Η ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ»
7/4/2010 12:07:00 PM by Giannis

Αγαπητή κα Υπουργέ, κα Υφυπουργέ
Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το σημερινό ημερήσιο τύπο την πρόθεση σας να εφαρμόσετε ποσοστό 20%- 25% στον αριθμό εισακτέων κάθε σχολής περιορίζοντας δραστικά τις μετεγγραφές φοιτητών Τριτέκνων οικογενειών σε πανεπιστήμια του τόπου διαμονής τους.
Η πρόθεσή σας αυτή μας βρίσκει κάθετα αντίθετους διότι καταργείτε με αυτό τον τρόπο ένα από τα ελάχιστα θετικά μέτρα που είχε λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση -για να μην πω - το μοναδικό υποστηρικτικό μέτρο για τις τρίτεκνες οικογένειες και μάλιστα.
Δεν κάναμε τρία παιδιά για να τύχουμε της εύνοιας του κράτους, τα κάναμε γιατί τα θέλαμε! Αν, όμως, το ΠΑΣΟΚ που υποστηρίξαμε και η κυβέρνησή σας θεωρεί ότι στηρίζει το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας βάζοντας ταφόπλακα στα ελάχιστα δικαιώματα των τριτέκνων, την ώρα που οι οικογένειες τους μαστίζονται από τα οικονομικά και άλλα προβλήματα της περιόδου που ζούμε, κάνετε μεγάλο λάθος και ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΤΕ ΒΑΘΥΤΑΤΑ.
Κάντε αυστηρούς ελέγχους στα δικαιολογητικά των Τριτέκνων, αλλά μην βάζετε τις οικογένειες μας να πληρώσουν ακόμη ένα "δυσβάσταχτο μισθό", παράλληλα με όλα τα έξοδα των μικρότερων παιδιών μας, (φροντιστήρια, ιδιαίτερα, ξένες γλώσσες, γυμναστήρια, ρούχα, παπούτσια και τρόφιμα επί 3).
Με τιμή

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Η ΓΕΝ/ΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μαρία Χ. Ναυροζίδου    Ιφιγένεια Αλβανού


Σύλλογος Τριτέκνων Δήμου Αχαρνών «Η Ζεστή Αγκαλιά»

Θέμα: Μετεγγραφή τριτέκνων  μετά από κατατακτήριες εξετάσεις

Σε συνέχεια της επίσκεψης μας, ως Σύλλογος των Τριτέκνων του Δήμου Αχαρνών  παρακαλούμε να εντάξετε  τους γονείς και τα τέκνα των τριτέκνων στις διατάξεις του νόμου 3282/2004 τ.Α και 3404/2005 τ.Α  ώστε να έχουν δικαίωμα μετεγγραφής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ  και μετά από κατατακτήριες εξετάσεις.
Παρακαλούμε πολύ να το λάβετε υπόψη σας προκειμένου να επεκταθεί και στις τρίτεκνες οικογένειες  το δικαίωμα μετεγγραφής από κατατακτήριες εξετάσεις , είναι κοινωνική και ηθική δικαίωση .Πρέπει να σας τονίσουμε πως ο αριθμός των επιτυχόντων τριτέκνων οικογενειών είναι εξαιρετικά ελάχιστος και δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα αντίθετα θα δώσει τεράστια ηθική ικανοποίηση και οικονομική ανακούφιση στις οικογένειες τριτέκνων. Είναι δικαίωμα των παιδιών μας να θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και υποχρέωση της κοινωνίας να στηρίζει την τρίτεκνη οικογένεια όπως και την πολύτεκνη.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μαρία Χρ. Ναυροζίδου                                                Αλβανού Ιφιγένεια

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ