Αυτοδιοίκηση Αχαρνών

Jul12
Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών στις Αχαρνές
7/12/2010 11:24:00 AM by Giannis

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 8 Ιουλίου. η υποδοχή του νέου  Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα από τη Δημοτική αρχή Αχαρνών και τους κατοίκους της πόλης. Η υποδοχή του Μητροπολίτη έγινε στην είσοδο της πόλεως από πλειάδα Αρχιερέων της Ελλαδικής Εκκλησίας, τον Δήμαρχο και τα μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και από τις Αρχές του Τόπου. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας έφτασε μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και μέσα σε μια βροχή από ροδοπέταλα κατευθύνθηκαν πεζή στην πλατεία που βρίσκεται μπροστά από το Ναό.
Σε ειδική εξέδρα, που είχε στηθεί στην Κεντρική πλατεία, ο δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης υποδέχθηκε τον πρώτο Επίσκοπο της νεοσύστατης Μητροπόλεως και  ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τα δύο πολύτιμα δώρα, όπως είπε, που έκανε στους κατοίκους του δήμου Αχαρνών, του μεγαλυτέρου δήμου της νεοσύστατης Μητροπόλεως. Το πρώτο είναι η ίδρυση της Μητροπόλεως Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών και το δεύτερο, η πλήρωσή της «με το Πνευματικό σας Παιδί και επί πολλά έτη συνεργάτη σας αξιαγάπητο Μητροπολίτη μας κ. Αθηναγόρα».
Ο δήμαρχος κ. Φωτιάδης ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο καρποφόρα ποιμαντορία και τον διαβεβαίωσε ότι οι Αχαρνείς θα είναι πάντοτε στο πλευρό του, ενώ του πρόσφερε ως αναμνηστικό δώρο, έναν δίσκο με τον θυρεό της πόλης των Αχαρνών.
Ακολούθως απευθύνθηκε στον νέο ποιμενάρχη της πόλης του.
«Επισήμως σας υποδεχόμεθα στην έδρα του Δήμου μας τις ιστορικές Αχαρνές  που η ιστορία τους χάνεται στα βάθη των αιώνων. Πριν λίγες ημέρες με επισημότητα αναλάβατε το πηδάλιο της Νέας Μητροπόλεώς μας. Ομολογώ πως ο ενθρονιστήριος λόγος σας μαρτύρησε την Θεολογική σας Μόρφωση, την Πνευματικότητά σας, αλλά περισσότερο την Γεμάτη Πατρική Αγάπη Καρδιά Σας» σημείωσε ο κ.Φωτιάδης.
«Ο λόγος Σας και η εκδήλωση της αγάπης Σας μας έκαναν να ανοίξουμε τις πληγωμένες καρδιές μας για να ενθρονιστείτε μέσα μας και όχι απλά στους μαρμάρινους και ξυλόγλυπτους λαμπρούς Αρχιερατικούς θρόνους των ναών της Μητροπόλεώς μας. Εσείς απλώσατε τα χέρια Σας και εμείς Σας δίδουμε τις καρδιές μας. Δηλώνουμε ότι μεταξύ της τοπικής Εκκλησίας και του Δήμου μας θα υπάρχει πλήρη συνεργασία σ’ όλους τους τομείς» πρόσθεσε ο δήμαρχος Αχαρνών και προσκάλεσε το νέο Μητροπολίτη στις εργασίες τους Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες του δήμου αλλά και για τα ακανθώδη προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Εν συνεχεία προσέφερε στον κ.Αθηναγόρα μια Αρχιερατική ράβδο «για να στηρίζεσθε και να μας οδηγείτε σαν  Καλός Ποιμένας όπως λέγει ο Κύριός μας εις νομάς  σωτηρίους».


Παρόντες στην υποδοχή του νέου Μητροπολίτη ήταν οι Μητροπολίτες Περιστερίου Χρυσόστομος, Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνος, Σύρου Δωρόθεος και Νιγηρίας Αλέξανδρος, ο Αρχιγραμματεύων Αρχιμ.π.Μάρκος Βασιλάκης, ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Αρχιεπισκοπικού Γραφείου Αρχιμ.π.Χρυσόστομος Παπαθανασίου καθώς και οι κληρικοί της περιφέρειας Αχαρνών. Επίσης παρέστησαν εκπρόσωπος του αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως Θεόδωρου Πάγκαλου, οι βουλευτές Παντελής Ασπραδάκης, Ντίνος Βρεττός και ο Αθ. Μπούρας, οι Δήμαρχοι Ιλίου Νίκος Ζενέτος, Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης , Καματερού Νικήτας Καμαρινόπουλος καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι τοπικοί παράγοντες.
Ακολούθησε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βλασίου.
«Σεβασμιώτατε  στέκεστε στον Αρχιερατικό Θρόνο του Μητροπολιτικού μας Ναού Αγ. Βλασίου και μας ευλογείτε και εμείς αναφωνούμε από καρδιάς  ΑΞΙΟΣ!!!» είπε στην ομιλία του στο Ναό ο δήμαρχος ο οποίος μίλησε για τη μεγάλη ιστορία της πόλης, τη διαποίμανση της οποία ανέλαβε ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας. 
«Σήμερα ο δήμος Αχαρνών αριθμεί πάνω από 170.000 κατοίκους και είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της Αττικής.  Αποτελεί το ζωτικό κέντρο, οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό της ευρύτερης περιοχής και η αλματώδης αύξηση του πληθυσμού μας καθιστούν τον δήμο μας το μητροπολιτικό κέντρο της περιφέρειας Αττικής.  Για αυτό άλλωστε είναι αδήριτος η ανάγκη η  έδρα της Μητροπόλεως να βρίσκεται εδώ στην φυσική της θέση μιας και η ιστορία του τόπου μας το επιτάσσει αλλά και το παρόν και το μέλλον το απαιτεί» τόνισε ο κ.Φωτιάδης και συνέχισε: «Είμαστε ένας λαός ζυμωμένος με τους αγώνες του έθνους, ένας λαός περήφανος, εργατικός, ευλαβής μα και συνάμα πληγωμένος αφού για πολλά χρόνια στερηθήκαμε την πατρική αγάπη του Επισκόπου.  Σήμερα ο Επίσκοπός μας, ο Πατέρας μας ενθρονίζεται στον πάνσεπτο τούτο Ναό αλλά πάνω από όλα ενθρονίζεται στις καρδίες μας», ανέφερε ο κ. Φωτιάδης.
 Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών, ο δήμαρχος, οι Ιεράρχες και οι επίσημοι και όλοι οι πιστοί, δέχθηκαν το παραδοσιακό κέρασμα, τσίπουρο και σπιτικά γλυκίσματα, στην πλατεία μπροστά από το Ναό, ενώ τα χορευτικά των τοπικών συλλόγων τίμησαν τον νέο ποιμενάρχη με δημοτικούς και παραδοσιακούς χορούς.
Κατά τη διάρκεια του επισήμου δείπνου που παρέθεσε ο δήμος Αχαρνών,  ο δήμαρχος Παναγιώτης Φωτιάδης προσέφερε στον Μητροπολίτη Αθηναγόρα ειδική αναμνηστική πλακέτα με το σήμα της πόλης, ενώ αναμνηστικές πλακέτες δόθηκαν , επίσης, στον Μητροπολίτη Νιγηρίας Αλέξανδρο, στον Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομο, στον Γενικό Αρχιερατικό της Μητροπόλεως και τον συντονιστή των γραφείων τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Ιεράς Συνόδου, Χάρη Κονιδάρη, στον Δήμαρχο Θρακομακεδόνων Θέμη Οικονόμου, στον εκπρόσωπο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιώργο Λέκκας, στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής επιτροπής δορυφορικών οργανισμών Χριστόδουλο Πρωτοπαππά καθώς και στον  διοικητή της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ