Jun25
Καλοκαιρινές εκδηλώσεις από το Σύλλογο Γονέων Δημοτικού Άνοιξης και τα παιδικά τμήματα του συλλόγου
6/25/2010 7:34:00 AM by Giannis

Την Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Ιουνίου 2010, ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Άνοιξης και τα παιδικά τμήματα του συλλόγου, που λειτούργησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς,  πραγματοποίησαν τις φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις τους.
Οι δύο παιδικές θεατρικές ομάδες του συλλόγου παρουσίασαν φέτος τις κωμωδίες του μεγάλου αρχαίου ποιητή Αριστοφάνη «ΠΛΟΥΤΟΣ» & «ΕΙΡΗΝΗ» σε σκηνοθεσία-διδασκαλία Κικής Αυγουστάτου. Παράλληλα στον ίδιο χώρο τα παιδικά τμήματα αγγειοπλαστικής και ζωγραφικής του συλλόγου παρουσίασαν έκθεση με τα έργα τους, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και διδασκαλία των Αθανασίας Μπιρσίμη και Αλεξάνδρας Τσακνιά αντίστοιχα. Την έναρξη των εκδηλώσεων πραγματοποίησαν τα τρία παιδικά τμήματα παραδοσιακών χωρών του συλλόγου, υπό την επιμέλεια και διδασκαλία του δάσκαλου Γιώργου Αντωνίου.
Πήραν μέρος με σειρά εμφάνισης οι μαθητές: «ΠΛΟΥΤΟΣ» Γκιουρέ Κατερίνα (Καρίωνας), Παπαδάκης Μάριος (Χρεμύλος), Μπαζίνας Στέφανος (Πλούτος), Σάββας Νικόλαος (Βλεψίδημος), Λουκάτου Ισαβέλλα (Φτώχεια), Παπαδοπούλου Τζωρτζίνα (Γιατρός), Νάτση Όλγα (Γυναίκα Χρεμύλου), Αγγελετόπουλος Ιάσονας (Μαρτυριάρης), Γκιούλης Βλάσης (Ερμής). «ΕΙΡΗΝΗ»  Μπακογιάννης Παναγιώτης (Α΄Δούλος), Βελούδου Αριάδνη (Β΄Δούλος), Τραϊφόρος Νίκολαος (Τρυγαίος), Κυριακάκη Ασημίνα (Α΄Κόρη), Βαλαντάση Αλεξάνδρα (Β΄Κόρη), Λουκάτου Ερατώ (Ερμης), Βαλαντάσης Νικόλαος (Πόλεμος), Καντιώτη Άννα (Υπηρέτης Πολέμου), Κυριακάκη Ιωάννα (Ειρήνη), Μάνταλος Φώτης (Ιεροκλής), Γιαννούλη Αγγελική (Λοφοποιός), Μπακογιάννη Χριστίνα (Κονταροξύστης), Παπασταθοπούλου Νεφέλη (Παιδί Λάμαχου), Μάνταλος Μάριος (Αγρότης). ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ  Κουτσού Φανή, Λουκάτου Ισαβέλλα, Μιχιώτη Αναστασία, Μιχιώτης Νικόλαος, Μπέϊκο Μαριλένα, Νατσή Όλγα, Παναγής Λεωνίδας, Σάββας Γιώργος, Σάββας Νικόλαος. ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ Κυδωνιευς Μαρία, Λουκάτου Ερατώ, Σφαέλου Αλεξάνδρα, Κουτσού Κων/να, Μιχαλόπουλος Κων/νος, Μιχιώτη Αναστασία, Μιχιώτης Νικόλαος, Μπέϊκο Μαριλένα, Σάββας Γιώργος, Στεργίου Σταυρούλα.
Όλα τα παιδιά δούλεψαν ακούραστα όλη τη χρονιά με κέφι, μεράκι και υποδειγματική υπομονή για να παρουσιάσουν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Ιδιαιτέρα εντυπωσιακή ήταν η παρουσία γονέων, φίλων και μικρών παιδιών που γέμισαν το διήμερο το θέατρο του Λυκείου Άνοιξης και χειροκρότησαν θερμά τα παιδιά για την προσπάθειά τους. 
«Ένας από τους σημαντικότερους ρόλους του Συλλόγου Γονέων είναι να προσφέρει στα παιδιά δραστηριότητες και ερεθίσματα που θα αναδείξουν το ταλέντο τους, θα προβάλουν τη δημιουργική τους φαντασία, θα βγάλουν την ομορφιά και τη ζωντάνια που έχουν μέσα τους. Όλες οι δραστηριότητες που αναπτύσσει και υποστηρίζει ο σύλλογος μαθαίνουν τα παιδιά μέσα από τη συλλογικότητα να συνεργάζονται, να δημιουργούν, να κάνουν φίλους και τελικά να διασκεδάζουν.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μάριος Λουκάτος, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Άνοιξης, ευχαριστεί όλους όσους συνεργάσθηκαν για την παρουσίαση των εκδηλώσεων και ιδιαίτερα τα παιδιά για τις στιγμές χαράς που μας προσέφεραν με το κέφι τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ Γ. ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

"Κυρίες και κύριοι
Με διακατέχει συγκινησιακή φόρτιση αφού στο τέλος του 2010 ο Δήμος μας θα κλείσει τον κύκλο και θα αποτελέσει μια δημοτική κοινότητα στο πλαίσιο του νέου Καλλικρατικού Δήμου.
Για το λόγο αυτό νιώθω την ανάγκη να αναφέρω πολύ σύντομα το τι κάναμε τα τελευταία χρόνια για τα σχολεία.
Συγκεκριμένα για το Δημοτικό Σχολείο το οποίο την τελευταία 10/ετία διπλασιάστηκε σε μαθητικό και σε εκπαιδευτικό δυναμικό. Είναι αναμφισβήτητο ότι η εικόνα των διασκορπισμένων προκατασκευασμένων αιθουσών αντικαταστάθηκε με τη νέα πτέρυγα των 8 αιθουσών και των λοιπών βοηθητικών χωρών και αυτό συνέβαλε σημαντικά στην αναβάθμιση του σχολείου μας.
Επίσης η ταυτόχρονη ανέγερση του κλειστού Γυμναστηρίου μέσα σε συντομότατο χρονικό διάστημα και η διαμόρφωση του εξωτερικού γηπέδου μπάσκετ σίγουρα αναβάθμισε τη Φυσική Αγωγή των σχολείων και την εν γένει αθλητική δραστηριότητα των μαθητών το πρωί, και των εκατοντάδων νέων το απόγευμα στο πλαίσιο των προγραμμάτων της Κοινωφελούς μας επιχείρησης. Για να μπορεί κανείς να κρίνει πρέπει να συγκρίνει τι γίνεται και με γειτονικά σχολεία.
Από τα 10 δημοτικά σχολεία της περιοχής μας μόνο δύο έχουν την τύχη να διαθέτουν κλειστό Γυμναστήριο. Τώρα αντιλαμβάνεστε πως αθλούνται τα παιδιά, τους χειμερινούς μήνες.
Το σχολείο όμως μεγαλώνει με ταχύτατους ρυθμούς, για το λόγο αυτό από το περασμένο φθινόπωρο η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αποφάσισε να προωθήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες το αίτημα για ίδρυση νέων σχολείων (Γυμνασίου- Νηπιαγωγείου- Δημοτικού) με προτεραιότητα στο Δημοτικό.
Τον περασμένο Δεκέμβρη ο Διευθυντής του σχολείου και εγώ συναντηθήκαμε με την υφυπουργό παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου και της θέσαμε επιτακτικά την αναγκαιότητα ίδρυσης και ανέγερσης νέου σχολείου, που ελπίζουμε να είναι και βιοκλιματικό. Η πίεση μας θα ενταθεί προς την πολιτεία ενόψει και των αλλαγών που προωθούνται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και που απαιτούν νέες υποδομές.
Επίσης σε σχέση με τις παρεμβάσεις στο παλιό κτήριο να δηλώσω κατηγορηματικά ότι για έργα ευρείας κλίμακας η ευθύνη και αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στην πολιτεία με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, που τα τελευταία χρόνια είναι δραματικά συρρικνωμένο (5.000,00 ευρώ ΣΑΤΑ και για τις τρεις σχολικές επιτροπές). Το αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να χαρατσώσουμε τους πολίτες για να αναπληρώσουμε την απουσία του κράτους. Αυτό εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε. Εμείς αυτό που εφαρμόζουμε είναι να διεκδικούμε τέτοια κονδύλια και αυτό κάναμε και για την περίπτωση του Δημοτικού. Δυστυχώς η πολιτεία κωφεύει. Εμείς τους προειδοποιούμε ότι θα βρεθούν προ εκπλήξεων αν νομίζουν ότι το  μπαλάκι θα το πετάξουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Δήμος μας αυτό που διαρκώς κάνει είναι να επιχορηγεί τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.
Αν δεν υπάρξει κάποια κρατική επιχορήγηση θα αναγκαστεί ο Δήμος με ίδιους πόρους να κάνει κάποιες παρεμβάσεις μέσα στο καλοκαίρι ώστε το σχολείο μας να είναι πανέτοιμο τον Σεπτέμβριο.  Σας ευχαριστώ πολύ και καλό καλοκαίρι."

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ