Jul2
Σιγουριά για τη νίκη του στις εκλογές του Νοεμβρίου από τον υποψήφιο Δήμαρχο Διονύσου Παν. Βορριά
7/2/2010 11:55:00 AM by Giannis

Με τον Καλλικράτη Μαζί για τη Νέα Εποχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Του Παναγιώτη Βορριά
Υποψήφιου Δημάρχου Διονύσου
Δήμαρχου Αγίου Στεφάνου

Αγαπητοί συμπολίτες του νέου μας Δήμου Διονύσου,
Θέλω σε αυτή την πρώτη  επικοινωνία μου μαζί σας, από τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου για τον Καλλικρατικό Δήμο Διονύσου, να ευχαριστήσω όλους όσους στήριξαν την υποψηφιότητα μου και μου αναγνώρισαν αρχές και αξίες, όπως εντιμότητα, γνώσεις, εμπειρία, διάθεση προσφοράς, δημοκρατικότητα, ενωτικό πνεύμα, καθώς και τεχνοκρατικές ικανότητες.
Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν πολύ καλά ότι, ποτέ δεν διαχειρίστηκα καταστάσεις. Αντίθετα, η προσπάθεια μου ήταν πάντοτε, μαζί με τους Συνεργάτες μου, να δημιουργούμε καινοτόμες ιδέες, να αγωνιζόμαστε σταθερά γι΄ αυτές και συνειδητά να υπηρετούμε αλλαγές, προς όφελος των δημοτών.
Διαχρονικά, έχω αποδείξει ότι, το ενδιαφέρον μου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι πρόσκαιρο ή ευκαιριακό, ούτε έχει σχέση με ιδιωτικά η ιδιοτελή συμφέροντα.
Πιστεύω ακράδαντα ότι, πρέπει όλοι μας να υπηρετούμε    βασικές αρχές,  όπως  της Διαφάνειας και του Ελέγχου, της Συμμετοχής και της Συνεργασίας, της Διαβούλευσης και της Αποτελεσματικότητας, της Καινοτομίας και της Αλλαγής , που είναι απαίτηση των σύγχρονων Κοινωνιών.
Είμαστε σίγουροι ότι, η δύναμη που θα δώσουν οι πολίτες στην πολυσυλλεκτική Συμμαχία δυνάμεων, που εκφράζουμε, χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις, αγκυλώσεις και κληρονομημένες προκαταλήψεις, είναι αυτή που θα δημιουργήσει τις σταθερές βάσεις για μια νέα πορεία στα αυτοδιοικητικά δρώμενα.
Αγωνίστηκα ενεργά, από την πρώτη στιγμή, για ριζικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί  πιστεύω πραγματικά στην αναμόρφωση της, ώστε να  είναι  ικανή να υπηρετεί αποτελεσματικά τον Δημότη.
Δεν εναντιώθηκα στις αλλαγές αυτές, ούτε τις υιοθέτησα την τελευταία στιγμή, όταν τα πράγματα είχαν πλέον κριθεί.
Γι΄ αυτό, οι συνεργάτες μου κι εγώ δικαιούμαστε να ισχυριζόμαστε ότι, είμαστε οι μόνοι ικανοί να ηγηθούμε:
Μιας πολυσυλλεκτικής Συμμαχίας δυνάμεων, που θα μπορέσει να φέρει με επιτυχία σε πέρας την επόμενη τετραετία τις αλλαγές, που προβλέπει ο Καλλικράτης
Ενός κοινωνικού ρεύματος, που μέσα από τον απόλυτο σεβασμό στις ιδιαιτερότητες κάθε μιας Πόλης ξεχωριστά, θα κρατήσει αναλλοίωτα τα ιδιοχακτηριστικά τους και θα τα αναπτύξει περαιτέρω, μέσα όμως στο γενικότερο πλαίσιο σχεδιασμού και προγράμματος, που έχει ο κεντρικός Δήμος.
Οι σύγχρονες δημοκρατικές  κοινωνίες προνοούν για θητείες σε όλα τα  δημόσια αξιώματα και τις θέσεις ευθύνης. Σήμερα, οι θητείες καθίστανται επιτακτική απαίτηση της κοινωνίας, ιδιαίτερα τώρα, που καθιερώνεται από το 2014 η πενταετής θητεία για τις δημοτικές αρχές.
Υποστηρίζω την άποψη ότι, ο Δήμαρχος θα πρέπει να έχει  προσδιορισμένες θητείες, και να ανοίγει διάπλατα το δρόμο ανάδειξης και διαδοχής σε νέους ανθρώπους.
Θέλω με την ευκαιρία αυτής της πρώτης μας επικοινωνίας, να ξεκαθαρίσω ορισμένα ζητήματα:
Στη σημερινή εποχή πρέπει να επικρατεί ο πολιτικός πολιτισμός και όχι οι κραυγές και αντεγκλήσεις, πρέπει να κυριαρχούν οι προτάσεις και η σύνθεση, όχι η διαφωνία και το γκρέμισμα, η δημιουργία και όχι η καταστροφολογία.
Πρόθεση μου είναι να μην ταυτιστώ με ηγετικά πρότυπα, που μέχρι σήμερα έχουν επικρατήσει και οι πολίτες τα αποδοκιμάζουν. Δεν επιθυμώ να είμαι πολιτικό πρόσωπο με την κλασσική έννοια του όρου. Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική σαν επάγγελμα, δεν πρόκειται να το επιδιώξω, όπως δεν το έχω κάνει μέχρι σήμερα.
Επιδίωξη μου είναι να παραμείνω ενεργός πολίτης, να στέκομαι ουσιαστικά και πρακτικά δίπλα στο Δημότη και τα προβλήματα του. Αυτό σηματοδοτούν οι προτάσεις, που κατά καιρούς έχω καταθέσει για δημόσια κρίση, καθώς και η θητεία μου σαν Δήμαρχος Αγίου Στεφάνου.
Δεν θα έβαζα ποτέ στην κρίση της κοινωνίας την υποψηφιότητα μου, αν δεν πίστευα ότι, θα είμαστε οι νικητές στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές. Είμαι σίγουρος ότι, τον Ιανουάριο του 2011 θα έχουμε μια νέα Δημοτική Αρχή, Πλουραλιστική, Δημοκρατική, Ενωτική, Ανθρώπινη.
Αγαπητοί συμπολίτες,
Στο νέο μας Δήμο υπάρχει ανάγκη για Ανάπτυξη, που θα στηρίζεται στην Ποιότητα, την Καινοτομία, τη Συμμετοχή και τη Διαφάνεια, γιατί μόνον έτσι θα οδηγηθούμε στο νέο δημιουργικό και παραγωγικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης, όπως προνοεί το Σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
Πρόθεση μου είναι να δημιουργήσουμε Μαζί το Διόνυσο του Μέλλοντος και όχι η ισοπέδωση προσώπων, καταστάσεων και προσπαθειών.
Για ένα Δήμο Διονύσου, που:
Θέτει στο κέντρο της πολιτικής του την εξυπηρέτηση των αναγκών του πολίτη, με υπηρεσίες ποιότητας και αξιοποίηση όλων των σύγχρονων μέσων
• Δίνει ώθηση στις τοπικές κοινωνίες, έχοντας τη γνώση και την πρακτική δυνατότητα να σχεδιάζει και υλοποιεί την τοπική ανάπτυξη, το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της  πράσινης ανάπτυξης
• Συμμετέχει άμεσα στις Ευρωπαϊκές διεργασίες και διεκδικεί απευθείας πόρους και ευκαιρίες
• Διευρύνει τη συμμετοχή του πολίτη στις τοπικές αποφάσεις, εμβαθύνει τη δημοκρατία, αναδεικνύει το ρόλο της κοινωνίας των πολιτών, των κοινωνικών οργανώσεων, του εθελοντισμού
Είμαστε έτοιμοι, με απόλυτο σεβασμό στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην αξιολόγηση και ευθυκρισία των τοπικών μας κοινωνιών, να αναλάβουμε μια σημαντική πολιτική ευθύνη -  Να οδηγήσουμε Μαζί το νέο μας Δήμο στη Νέα Εποχή. Το στοίχημα για το Διόνυσο του Μέλλοντος  είναι:
• πόλη φιλική στον πολίτη και το περιβάλλον
• τεχνολογικά σύγχρονη
• ασφαλής
• ανταγωνιστική
Καλώ όλους τους ενεργούς πολίτες του νέου μας Δήμου Διονύσου, ανεξάρτητα από την κομματική τους ταυτότητα, χωρίς αποκλεισμούς, δεσμεύσεις και στείρες προκαταλήψεις, στη βάση μιας ισότιμης συνεργασίας και ανοιχτής συζήτησης να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια. Για το κοινό μας Όραμα, την Ανάπτυξη των πόλεων μας στα πλαίσια του νέου Δήμου Διονύσου, με διαφάνεια, αίσθηση του χρέους, σεβασμό στον πολίτη και το δημόσιο χρήμα, με συλλογικότητα και αλληλεγγύη.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2010 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ