May19
Παρουσιάστηκε στα τοπικά μέσα ΜΜΕ το έργο "κόσμημα" του δημοτικού Πολυϊατρείου
5/19/2010 8:23:00 AM by Giannis

Ολοκληρώθηκε και λειτουργεί ήδη από τις 3 Μαΐου  το δημοτικό Πολυϊατρείο του Αγίου Στεφάνου. Οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής μπορούν να έχουν πλέον μια άμεση και ουσιαστική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Το Σάββατο  15  Μαΐου 2010, ο Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου κ. Παναγιώτης  Βορριάς  παρουσίασε στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τις εγκαταστάσεις και τις δυνατότητες του  Πολυϊατρείου.

Ο Δήμαρχος κατά την παρουσίαση του Δημοτικού Πολυϊατρείου ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Αγαπητοί  εκπρόσωποι των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καλωσορίζω την  παρουσία σας στη σημερινή μας συνάντηση. Οι παλαιότεροι γνωρίζετε πολύ καλά ότι, εδώ και 4 χρόνια ακριβώς, στην αρχή σαν δημοτική παράταξη, τώρα σαν διοίκηση του Δήμου, καθιερώσαμε αυτή την ανοιχτή, ισότιμη και ειλικρινή σχέση μαζί σας. Σήμερα σας παρουσιάζουμε το Δημοτικό Πολυϊατρείο Αγ. Στεφάνου, που ξεκίνησε να λειτουργεί στις 3 Μαΐου 2010. Η υλοποίηση αυτής της  δέσμευσης  της Διοίκησης του Δήμου στοχεύει σε μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης, που υπηρετεί την  Υγεία και  Πρόνοια των πολιτών. Το 2006, στο Πρόγραμμα της Δημοτικής μας Παράταξης, που παρουσιάστηκε προεκλογικά, αναφέραμε σχετικά στο κεφάλαιο - Θέματα που αφορούν την Κοινωνία/Κοινωνική Πολιτική:
Δημοτικό Ιατρείο και παροχή υπηρεσιών, με κατάλληλη στελέχωση και εξασφάλιση υλικοτεχνικής υποδομής για: Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ.) -Προληπτική Ιατρική –Συνταγογραφία. Ένας από τους συντελεστές αυτής της πρότασης ήταν ο κ. Δημήτρης Ζήσης, ιατρός - Διευθυντής στο Τζάνειο Νοσοκομείο.»
Υλοποίηση δεσμεύσεων
«Και να που, σήμερα, μετά από πολύμηνη προετοιμασία» συνέχισε ο κ. Παναγιώτης Βορριάς, «έχετε μπροστά σας την έμπρακτη υλοποίηση αυτής της δέσμευσης. Αυτό το έργο –κόσμημα για την πόλη μας, είναι μια σημαντική πτυχή της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και αποκτά ιδιαίτερη σημασία, σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης, γιατί καλύπτει πέραν των άλλων και τους ανασφάλιστους πολίτες.  Με το έργο αυτό, ο Δήμος προετοιμάζεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε αυτόν τον τομέα για να υποδεχτεί τον «Καλλικράτη», με δεδομένο ότι, μια από τις νέες αρμοδιότητες που παραχωρούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Συγκεκριμένα: α. προγράμματα  δημόσιας υγιεινής β. έκτακτα προγράμματα δημόσιας υγείας γ. προγράμματα δημόσιας υγείας από πόρους της Ε.Ε.
Αναφέρθηκα παραπάνω στην Κοινωνική Πολιτική του Δήμου Αγίου Στεφάνου, που περιέλαβε αυτά τα 3,5 χρόνια τα εξής:
• Τη λειτουργική αναβάθμιση των υπηρεσιών, που παρέχει το ΚΑΠΗ
• Την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, που σήμερα έχει διπλάσιο προσωπικό, άρα και παρεχόμενες υπηρεσίες, απ΄ ότι, όταν το παραλάβαμε το 2007
• Τη λειτουργία της Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υπηρεσίας του Δήμου, που έχει να παρουσιάσει ένα σημαντικό έργο τόσο προς τη σχολική κοινότητα, όσο και προς τους δημότες μας
• Το Δημοτικό Πολυϊατρείο
Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική αυτή τη διάσταση της πολιτικής του Δήμου, που συμπληρώνεται από το Δημοτικό Γυμναστήριο, πολύ σημαντικότερη από κάποια χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων η έργων βιτρίνας. Και, βεβαίως, αποτελεί μια ηχηρή απάντηση στις καινοφανείς θεωρίες κάποιων επίδοξων, τελευταία, σωτήρων της πόλης μας περί «δημοτικής αδράνειας»  κλπ, κλπ.»
Οι υπηρεσίες του πολυϊατρείου
Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος  το Δημοτικό Πολυϊατρείο δημιουργήθηκε σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο προδιαγραφές και αποτελεί μια σύγχρονη  μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας  Υγείας, που με τη στελέχωση του από Εθελοντές Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, παρέχει δωρεάν σε όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής
• Προληπτική  Ιατρική  &  Συνταγογραφία, μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες
• Προληπτικό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, σε συνεργασία  με  την  Ελληνική  Αντικαρκινική  Εταιρία
• Πλήρες check – up με ένα συμβολικό κόστος
Μέχρι σήμερα υπάρχουν 21 ιατροί, που καλύπτουν 13 ειδικότητες και ο κατάλογος αυτός συνεχώς εμπλουτίζεται. Επίσης 6 συμπολίτες  Νοσηλευτές, προσφέρουν και αυτοί εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Ο δήμαρχος τους ευχαρίστησε κατ’ επανάληψη .
Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα καταρτίζεται κάθε Παρασκευή και αναρτάται στο Πολυϊατρείο και την Ιστοσελίδα του Δήμου. Το Πολυϊατρείο, σε συνεργασία  με  την  Ελληνική  Αντικαρκινική  Εταιρία, προσφέρει επίσης δωρεάν προληπτικό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.
Ο έλεγχος  περιλαμβάνει:
• Έλεγχο  μαστού  με  ψηφιακή  μαστογραφία
• Έλεγχο  παχέος  εντέρου, με τεστ αφανούς (μικροσκοπικής) αιμορραγίας
• Τεστ  Παπανικολάου  για τον προληπτικό έλεγχο του τραχήλου της  μήτρας
Ακόμη σε συνεργασία με το Πολυϊατρείο λειτουργεί η Συμβουλευτική  &  Ψυχολογική Υπηρεσία του Δήμου, υπεύθυνος της οποίας  είναι ο κ. Λάσδας Λάμπρος, Σχολικός Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής και λειτουργεί   στα γραφεία της Υπηρεσίας στην  Πλατεία  Δημοκρατίας,  καθημερινά  από  τις  08:30  ως  14:00.
Τέλος στα πλαίσια του  Δημοτικού  Πολυϊατρείου  λειτουργεί το Πρόγραμμα  ΒΟΗΘΕΙΑ  ΣΤΟ  ΣΠΙΤΙ, που υποστηρίζεται από Κοινωνική Λειτουργό, Νοσηλεύτρια και Βοηθητικό Προσωπικό (4 άτομα συνολικά).
Τσεκάπ  με 30 ευρώ!
Ενδεικτικό της σπουδαιότητας και της ουσιαστικής ιατρικής προληπτικής κάλυψης των προσφερομένων υπηρεσιών του  Πολυϊατρείου είναι ότι πολύ σύντομα, θα λειτουργήσει ένας πρωτοποριακός Σταθμός Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας. Το μηχάνημα αυτό θα προσφέρει αντί 30 € εξετάσεις προληπτικής ιατρικής  (check up). Παράλληλα, ο Δήμος θα εκδώσει Κάρτα Υγείας, όπου θα υπάρχουν ενσωματωμένα τα αποτελέσματα των εξετάσεων του check up.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος υπεύθυνη για τη λειτουργία του Πολυϊατρείου είναι η κα Βάσω Δρακούλη,την οποία ευχαρίστησε θερμά. Ευχαρίστησε επίσης για την στήριξή τους σε αυτό το εγχείρημα τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης και δημοτικό σύμβουλο κ. Κώστα Κυριακούλη και τη  δημοτική σύμβουλο κα Σούλα Ντούντα. Όπως είπε ο δήμαρχος τις 2 πρώτες εβδομάδες, που λειτούργησε το Πολυϊατρείο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται, η ανταπόκριση των συμπολιτών  ήταν μεγάλη και πολύ θετική. Τέλος ανέφερε ότι, τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 2 Ιουνίου 2010  ώρα 19:30.
Κοινωνική προσφορά
Αξίζει όμως να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στους συμπολίτες μας που προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους αφιερώνοντας γνώση και χρόνο ανιδιοτελώς  για τους συνανθρώπους τους και τους πρέπουν ευχαριστίες και συγχαρητήρια από όλους  και οι οποίοι είναι (η αναφορά γίνεται κατά ειδικότητα & αλφαβητική σειρά):
• Γενικοί Ιατροί: ΓΕΝΝΑΔΗ  ΑΛΙΚΗ, ΦΑΡΗ  ΑΓΑΘΗ
• Γυναικολόγοι: ΚΑΡΑΚΟΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΟΝΤΙΖΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΜΠΑΓΙΩΚΑΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ
• Ορθοπεδικοί: ΒΟΥΤΣΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ, ΞΕΪΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΤΑΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
• Ουρολόγοι: ΘΑΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ, ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
• Παθολόγοι: ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ, ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
• Πνευμονολόγοι: ΖΑΧΕΙΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
• Καρδιολόγος:  ΠΕΝΤΖΕΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
• Γαστρεντερολόγος: ΖΗΣΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ
• ΩΡΛ: ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ
• Χειρούργος: ΚΥΡΑΤΖΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ
• Ομοιοπαθητική: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ  ΜΑΡΙΑ
• Φυσιοθεραπευτής: ΓΚΑΒΕΡΑΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ
• Ψυχολογική υποστήριξη για γυναίκες: ΚΑΠΟΥΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Επίσης η Νοσηλευτική  Υπηρεσία  του  Πολυϊατρείου  αποτελείται από τους εξής:
• ΔΡΑΚΟΥΛΗ ΒΑΣΩ
• ΒΟΥΤΣΑ  ΤΖΑΝΝΗ
• ΛΑΚΚΑ  ΣΟΥΛΑ
• ΒΑΣΙΛΕΛΗ  ΓΕΩΡΓΙΑ
• ΤΣΟΥΤΗ  ΣΥΛΒΙΑ
• ΜΠΑΒΑ  ΕΛΕΝΗ
Στην παρουσίαση παρέστησαν ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Μπερμπάντης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης και δημοτικός σύμβουλος κ. Κ. Κυριακούλης, η δημοτική σύμβουλος κα Χρ. Ντούντα, η πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αγ. Στεφάνου κα Κ. Τσαλτούμη, η κα Β. Δρακούλη και ο κ. Δημ. Ζήσης καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας PC SYSTEMS οι οποίοι παρουσίασαν τα προγράμματα και τις υπηρεσίες του Πολυϊατρείου.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ