Nov26
Παραίτηση Π.Βορριά από τη θέση του Δ.Σ. στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο
11/26/2010 3:58:00 PM by Giannis

Σε  συγκέντρωση  στελεχών  της  δημοτικής παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, στις 17 Νοεμβρίου 2010, έγινε μια πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών στο νέο Δήμο Διονύσου.
Στην εκτεταμένη συζήτηση, που ακολούθησε μετά την εισήγηση του Δημάρχου Αγ. Στεφάνου κ. Παναγιώτη  Βορριά, οι ομιλητές αναφέρθηκαν  στις αιτίες, που οδήγησαν την παράταξη στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ομόθυμα στήριξαν την προσπάθεια, που ξεκινά, για την αναδιοργάνωση της παράταξης, προκειμένου να ανταποκριθεί στη νέα πραγματικότητα και να πρωταγωνιστήσει στο νέο Δήμο.
Στην εισήγηση του, ο κ. Παναγιώτης  Βορριάς τόνισε, μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Πρώτα απ΄ όλα, νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω ολόψυχα για την αμέριστη στήριξη στο πρόσωπο μου και στη Δημοτική Παράταξη, της οποίας είχα την τιμή να είμαι επικεφαλής. Στις μέρες μας, ζήσαμε και βιώσαμε τη μεγαλύτερη από την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη, διοικητική μεταρρύθμιση στην πατρίδα μας. Με τον Καλλικράτη  αλλάζει, επιτέλους, το κεντρικό κράτος και γίνεται μια επανάσταση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως και στις εκλογές  του 2006, δομήσαμε την στρατηγική και την πολιτική μας μέσα από:
• Την οργάνωση μιας ανοικτής, δημοκρατικής (όχι κατ΄ επίφαση) και πλουραλιστικής Δημοτικής Παράταξης, στην οποία ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ έπαιζε τον ουσιαστικότερο ρόλο.
• Την επεξεργασία ενός Επιχειρησιακού Σχεδίου για το νέο Δήμο Διονύσου, που δόθηκε σε διαβούλευση, συμπληρώθηκε με παρατηρήσεις και αποτέλεσε το βασικό εργαλείο της πολιτικής μας.
• Την  εξειδίκευση αυτού του Επιχειρησιακού Σχεδίου για κάθε πόλη, με τη βοήθεια και γνώση των Συνεργατών μας από τις Δημοτικές Κοινότητες, τις Έρευνες Κοινής Γνώμης και τις απόψεις των ίδιων των πολιτών.
• Την επικοινωνία μας με τους Πολίτες, στους οποίους μιλήσαμε για την  «Πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», για τον Καλλικράτη και τις αλλαγές που φέρνει, για το ποιος έχει, τελικά, την πιο πειστική πρόταση για τη λειτουργία του νέου Δήμου γενικότερα και των Δημοτικών Κοινοτήτων ειδικότερα.
• Οριοθετήσαμε, με την πολιτική μας, τις  «κόκκινες  γραμμές» και δεν ενδώσαμε σε εκβιαστικές λογικές, ακόμη και όταν ήταν ορατά τα μεγάλα προβλήματα στελέχωσης του ψηφοδελτίου μας.
• Δομήσαμε το προφίλ μας πάνω σε αρχές, όπως:
• Η Διαφάνεια
• Η  Γνώση  και  Εμπειρία
• Η Οργάνωση και Λειτουργία του νέου Δήμου
• Ο Δημοκρατικός Προγραμματισμός και οι Προγραμματικές Συμφωνίες
• Ο Πολιτικός Πολιτισμός
• Δεν  προχωρήσαμε  σε  ανίερες συμμαχίες, σε συμφωνίες κάτω ή πάνω στο τραπέζι, σε συνεργασίες με ανθρώπους, που εξέφραζαν  χρόνια και χρόνια πολιτικές θέσεις αντίθετες με τα πιστεύω μας.
• Δεν βάλαμε πάνω απ΄ όλα τη διατήρηση της  «καρέκλας»  μας, έναντι οιουδήποτε ανταλλάγματος.
• Δεν προκαλέσαμε την κοινωνία με φιέστες, κομφετί  και μπαλωθιές.
• Απορρίψαμε ουσιαστικά και όχι τυπικά την κομματική  κηδεμονία.
• Κρατήσαμε καθαρή και ελεύθερη τη φωνή μας απέναντι στις σειρήνες των τοπικών και υπερτοπικών συμφερόντων, των κομματικών κελευσμάτων.
• Δεν συγκροτήσαμε  Συνασπισμούς τυχαίων ανθρώπων, που τους ενώνει το πάθος της εξουσίας, τα συμφέροντα και η «καρέκλα». Κι αυτό το πληρώσαμε ακριβά.
Είναι προς τιμήν όλων των Συνεργατών Υποψηφίων ότι, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ζήτησε αντάλλαγμα για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο. Κι εγώ, βέβαια, δεν υποσχέθηκα θέσεις και παροχές, δεν ήρθα σε συναλλαγή με κανένα οργανωμένο συμφέρον, εταιρία, κατασκευαστές, εργολάβους, επιχειρηματίες.
Σήμερα, έχουμε ένα ιστορικό χρέος: να οργανώσουμε  και να λειτουργήσουμε τη Δημοτική μας Παράταξη σε νέες βάσεις. Να δώσουμε την ευκαιρία  σε νέους ανθρώπους, με ορμή και τόλμη, να χαράξουν ένα νέο δρόμο προς τα μπρος, χωρίς πατερναλιστικές λογικές, νουθεσίες και επιβολή απόψεων. Να δώσουμε μια διέξοδο στις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας απέναντι σε μια συμμαχία ετερόκλητων δυνάμεων, που τους ενώνει η δίψα για την εξουσία, ο ρεβανσισμός και τα συμφέροντα. Για να μην κυριαρχήσουν στις κοινωνίες μας οι ισόβιοι τοπάρχες, οι εκβιαστές συνειδήσεων, οι λάτρεις της παρανομίας.
Στη ζωή μου έχω μάθει να αναλαμβάνω στο ακέραιο τις ευθύνες μου. Έτσι και τώρα, αναλαμβάνω  προσωπικά ολόκληρη την πολιτική  ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα. Δηλώνω σε εσάς, που με την ομόφωνη απόφαση σας στηρίξατε την υποψηφιότητα μου, ότι παραιτούμαι από επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης και από Δημοτικός Σύμβουλος για τη νέα δημοτική περίοδο. Ανοίγω το δρόμο και τις διαδικασίες στους νέους ανθρώπους, να πάνε αυτοί μπροστά  το στοίχημα  του Καλλικράτη.
Μένουμε σταθεροί στην υπεράσπιση και προώθηση των αρχών, που προβλέπει ο Καλλικράτης. Μένουμε σταθεροί στο Πρόγραμμα μας και τις Προγραμματικές μας Δεσμεύσεις για τις Δημοτικές Κοινότητες.»

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ