Aug30
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ - Παναγιώτης Βορριάς, υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου - Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου
8/30/2010 10:32:00 AM by Giannis

Οι δημοτικές εκλογές για το νέο Δήμο Διονύσου θα διεξαχθούν σε ένα  ριζικά διαφορετικό τοπίο από αυτό, που ξέραμε μέχρι σήμερα. Γι΄ αυτό, αποκτούν ιδιαίτερη σπουδαιότητα. Οι συνεργάτες μου κι εγώ έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι, το ενδιαφέρον μας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι πρόσκαιρο η ευκαιριακό, ούτε έχει σχέση με ιδιωτικά και ιδιοτελή συμφέροντα. Οι σύγχρονες δημοκρατικές  κοινωνίες προβλέπουν θητείες για τα  δημόσια αξιώματα και τις θέσεις ευθύνης. Σήμερα, οι θητείες καθίστανται επιτακτική απαίτηση της κοινωνίας και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εμείς στηρίζουμε την άποψη ότι, ο υποψήφιος Δήμαρχος δεν μπορεί να είναι  «επαγγελματίας» της αυτοδιοίκησης αλλά να έχει προσδιορισμένες θητείες και να  ανοίγει διάπλατα το δρόμο ανάδειξης και διαδοχής σε νέους ανθρώπους. Είμαστε σίγουροι ότι, η δύναμη που θα δώσουν οι πολίτες στην πολυσυλλεκτική ΣΥΜΜΑΧΙΑ που εκφράζουμε, χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις, αγκυλώσεις και κληρονομημένες προκαταλήψεις, είναι αυτή που θα δημιουργήσει τις σταθερές βάσεις για πόλεις, που να φροντίζουν το Δημότη.
Πιστεύουμε ότι, βασική προϋπόθεση της λειτουργίας ενός οργανισμού, όπως είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τον οποίο έρχεται σε άμεση επαφή ο πολίτης, είναι η δημιουργία όλων εκείνων των κατάλληλων υποδομών, ώστε ο πολίτης-δημότης να μπορεί να απολαμβάνει τις υπηρεσίες, που δικαιούται, χωρίς να χρειάζεται μεσάζοντες και  προστάτες.
Έχουμε τη γνώση, την εμπειρία και τη θέληση να υπηρετήσουμε τις αλλαγές, που δρομολογεί το Πρόγραμμα Καλλικράτης, προς όφελος των πολιτών. H Δημοτική  Παράταξη  ΣΥΜΜΑΧΙΑ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΠΟΛΙΤΗ αγωνίστηκε ενεργά από την πρώτη στιγμή για ριζικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί  πιστεύει πραγματικά στην αναμόρφωση της, ώστε να υπηρετεί αποτελεσματικά το δημότη. Δεν εναντιώθηκε στις αλλαγές αυτές, ούτε τις υιοθέτησε την τελευταία στιγμή, όταν τα πράγματα είχαν πλέον κριθεί.
Γι΄ αυτό και δικαιούμαστε να πιστεύουμε ότι, είμαστε οι μόνοι ικανοί να ηγηθούμε μιας πολυσυλλεκτικής Συμμαχίας δυνάμεων, που θα μπορέσει στο νέο Δήμο Διονύσου να φέρει με επιτυχία σε πέρας  τις αλλαγές, που προβλέπει ο Καλλικράτης, προς όφελος του πολίτη. Στην πορεία προς τις Δημοτικές εκλογές επιδιώκουμε την οικοδόμηση  στέρεων, ισότιμων και ειλικρινών συμμαχιών, συναινέσεων και ευρύτερων προγραμματικών συγκλίσεων.
Εμείς υποστηρίζουμε ότι, στο μεγάλο εγχείρημα της συνένωσης σε έναν ενιαίο Δήμο των 7  ξεχωριστών Δήμων και Κοινοτήτων μας (Άγιος Στέφανος, Άνοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Κρυονέρι, Ροδόπολη, Σταμάτα), πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε μιας πόλης ξεχωριστά. Αυτά θα πρέπει να τα κρατήσει και να τα αναπτύξει περαιτέρω μέσα στο ομογενοποιημένο πλαίσιο σχεδιασμού και προγραμματισμού, που θα  έχει ο ενιαίος Δήμος.
Διατυπώνουμε σήμερα  μιαν ολοκληρωμένη πρόταση για το παρόν και το μέλλον των  πόλεων μας, ένα πλαίσιο αρχών και θέσεων, που θέλουμε  να αποτελέσει  τη βάση ενός  δημιουργικού διαλόγου με την κοινωνία και έχει προφανείς στόχους:
• Τη νέα Αρχιτεκτονική και Αποκέντρωση του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
• Την Υγεία και την Παιδεία, που συγκροτούν τον πυρήνα της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου
• Τη διαρκή φροντίδα για την πράσινη ανάπτυξη των πόλεων μας
Για εμάς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι:
• Η φωνή των πολιτών, ένα δημιουργικό κύτταρο συμμετοχής, πρωτοβουλιών και δράσεων
• Ο βασικός μοχλός σχεδιασμού και υλοποίησης της τοπικής ανάπτυξης, σε συνεργασία με την επιχειρηματικότητα και με τους συλλόγους και φορείς, σε συμπληρωματικές και όχι ανταγωνιστικές δράσεις
• Το κέντρο παροχής φιλικών και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών  προς τους δημότες
• Πρόθεση μας είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ανταποκριθεί, με το δικό της αυτοτελή ρόλο, στις μεγάλες και σύγχρονες προκλήσεις, που  αφορούν:
• Περιβάλλον και  την Ποιότητα Ζωής (Σχέδια Πόλης, οδικά δίκτυα, αποχετευτικό, χώροι στάθμευσης, υποδομές κοινής  ωφέλειας και ελεύθεροι χώροι, που συμβάλουν στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των δημοτών)
• Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη (Δημοτικά Πολυϊατρεία, Δημοτικό Γυμναστήριο, Συμβουλευτική & Ψυχολογική Υπηρεσία, Πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ένταξη των οικονομικών μεταναστών στις τοπικές μας κοινωνίες για ασφάλεια και δίκαιη ζωή)
Καινοτομία
• Διαφάνεια παντού, σε όλες του τις λειτουργίες του Δήμου, Διαφάνεια για τους πάντες και τα πάντα.
• Παιδεία, Αθλητισμός και Πολιτισμός (Ανοικτό Σχολείο, εκπαίδευση Ενηλίκων μέσω προγραμμάτων  Δια Βίου Μάθησης,  νέες  τεχνολογίες, χώροι άθλησης για όλους, στήριξη - διοργάνωση εκδηλώσεων και λειτουργία υποδομών, που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των πολιτών για ενασχόληση με τα πολιτιστικά θέματα)
• Πολιτική  Προστασία (Σχέδια αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Κρίσεων, αυτοδύναμη οργάνωση και λειτουργία  πιστοποιημένων Ομάδων Πολιτικής Προστασίας)
Υιοθετούμε  σαν  τρόπο  λειτουργίας  και  συγκρότησης του  νέου Δήμου Διονύσου τις δομές, που εισάγει το Πρόγραμμα Καλλικράτης, δηλαδή  ένα  σύστημα  αρχών, που αναδεικνύει:
• Τη Συμμετοχή και τη διαρκή Διαβούλευση
• Την Καινοτομία, την Αλλαγή και Συνεργασία, που αφορούν την εισαγωγή νέων τρόπων διοίκησης, την ομογενοποίηση των τοπικών κοινωνιών και την εισαγωγή τρόπου συνεργασίας των πολιτών μεταξύ τους
• Την  Αποτελεσματικότητα στην αναπτυξιακή παρέμβαση και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες
• Τη   Διαφάνεια  και τον  Έλεγχο στη διαχείριση και τη Διοίκηση
Η Δημοτική Παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ είναι έτοιμη, με σεβασμό στο θεσμό  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην αξιολόγηση και την ευθυκρισία των τοπικών μας κοινωνιών να αναλάβει μια σημαντική πολιτική ευθύνη -  Να οδηγήσουμε Μαζί το νέο  Δήμο  στη Νέα Εποχή.
Το στοίχημα για το Διόνυσο του Μέλλοντος είναι:
Πόλη φιλική στον πολίτη και το περιβάλλον, τεχνολογικά σύγχρονη, ασφαλής, ανταγωνιστική

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2010
www.symmaxiagiatonpoliti.gr
e-mail - pagst@otenet.gr 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ