Jul22
Δραστηριότητες της Δημοτικής Παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»
7/22/2010 12:24:00 PM by Giannis

Σε  συγκεντρώσεις φίλων της Δημοτικής Παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ  από τον Άγιο Στέφανο, τη Ροδόπολη και τη Σταμάτα μίλησε πρόσφατα ο υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου, Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου κ. Παναγιώτης  Βορριάς.
Παρόμοιες συναντήσεις οργανώνονται αυτή την περίοδο σε όλους τους Δήμους και Κοινότητες, που θα συνενωθούν στο νέο Δήμο Διονύσου. Στις συναντήσεις  αυτές αναδείχνονται οι Συντονιστικές Επιτροπές κάθε Δημοτικής Κοινότητας. Καταγράφονται τα προβλήματα, συζητούνται λύσεις και προτείνονται υποψήφιοι Σύμβουλοι για το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Τοπικά Συμβούλια. Για κάθε Πόλη θα υπάρξει ένα  συμφωνημένο κείμενο αρχών, που θα αποτελεί την τελική Προγραμματική Συμφωνία του Δήμου Διονύσου και των επί μέρους Δημοτικών Κοινοτήτων. Έτσι, ώστε να πετύχουμε ομογενοποίηση των τοπικών κοινωνιών, μέσα από τον απόλυτο σεβασμό στις ιδιαιτερότητες κάθε Πόλης ξεχωριστά, που θα  κρατήσει αναλλοίωτα τα ιδιοχαρακτηριστικά της και θα τα αναπτύξει περαιτέρω, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο σχεδιασμού και προγραμματισμού, που έχει ο κεντρικό Δήμος. Μιλώντας στη συγκέντρωση του Αγίου Στεφάνου, ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε τα εξής: «Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να κηρύξουμε την έναρξη της πορείας προς τις δημοτικές εκλογές της νέας Δημοτικής μας Παράταξης  ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.  Αυτός είναι ο τίτλος της, που σε συνδυασμό με το τρίπτυχο – Όραμα, Δράση, Αποτέλεσμα, συμπυκνώνει το μήνυμα μας προς τους πολίτες του νέου Δήμου Διονύσου. Η  ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ  είναι μια πολυσυλλεκτική ένωση δυνάμεων, πολιτικών, κοινωνικών, τοπικών με ομογενοποιημένα χαρακτηριστικά. Και όχι μια ευκαιριακή συγκόλληση παραγόντων και συντεχνιακών συμφερόντων, ενόψει των εκλογών. Οι επόμενες δημοτικές εκλογές για τον  Καλλικρατικό Δήμο Διονύσου θα διεξαχθούν σε ένα  ριζικά διαφορετικό τοπίο, που διαμορφώνεται καθοριστικά από  τη μεγάλη μεταρρύθμιση, που φέρνει το Σχέδιο Καλλικράτης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι σύγχρονες δημοκρατικές  κοινωνίες προνοούν για θητείες στα  δημόσια αξιώματα και τις θέσεις ευθύνης. Υποστηρίζω την άποψη ότι, ο Δήμαρχος θα πρέπει να έχει  προσδιορισμένες θητείες. Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος δύο. 10 χρόνια κάποιος Δήμαρχος φτάνει και περισσεύει για να προσφέρει ό,τι μπορεί να προσφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τονίζω το προσφέρει, γιατί περί προσφοράς πρόκειται, τουλάχιστον στη δική μας αντίληψη.
Εγώ προσωπικά δεσμεύομαι ότι, εφόσον εκλεγώ, αυτή θα είναι η τελευταία μου θητεία. Αυτή η βαθειά πεποίθηση μου είναι  που με οδήγησε, ήδη από την πρώτη κιόλας θητεία μου σαν Δημάρχου Αγίου Στεφάνου, στην απόφαση να αναδείξω συνεργάτες νέους ανθρώπους και επιστήμονες σε καίριες θέσεις ευθύνης στο Δήμο μας. Είμαστε εδώ για να νικήσουμε και θα νικήσουμε. Είμαστε η μεγάλη ήρεμη δύναμη. Πορευόμαστε συντεταγμένα και με σχέδιο, όλοι ΜΑΖΙ για ένα Δήμο Διονύσου, που:
• Θέτει στο κέντρο της πολιτικής του την εξυπηρέτηση των αναγκών του πολίτη, με υπηρεσίες ποιότητας και αξιοποίηση όλων των σύγχρονων μέσων (η Κοινωνική μας Πολιτική είναι από σήμερα ένα χειροπιαστό δείγμα)
• Δίνει ώθηση στις τοπικές κοινωνίες, έχοντας τη γνώση και την πρακτική δυνατότητα να σχεδιάζει και υλοποιεί την τοπική ανάπτυξη, το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της  πράσινης ανάπτυξης
• Συμμετέχει άμεσα στις Ευρωπαϊκές διεργασίες και διεκδικεί απευθείας πόρους και ευκαιρίες
• Διευρύνει τη συμμετοχή του πολίτη στις τοπικές αποφάσεις, εμβαθύνει τη δημοκρατία, αναδεικνύει το ρόλο της κοινωνίας των πολιτών, των κοινωνικών οργανώσεων, του εθελοντισμού
Καλώ όλους τους ενεργούς πολίτες του νέου μας Δήμου Διονύσου, ανεξάρτητα από την κομματική τους ταυτότητα, χωρίς αποκλεισμούς, δεσμεύσεις και στείρες προκαταλήψεις, στη βάση μιας ισότιμης συνεργασίας και ανοιχτής συζήτησης να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια. »

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ